Innan sommaren svepte in drog vi igång ett projekt tillsammans med Inet och SweClockers community där målet är att ta fram ett eget hörlurs-headset. Efter en första läsarundersökning här på SweClockers fick Inet feedback på vad användarna prioriterar högst och vad de helst vill undvika i ett gamingheadset.

Tyvärr har projektet stött på förseningar under resans gång, något som inte är helt oväntat ett år som detta. Inet konstaterar att de reviderat sin originalplan och siktar nu på att lansera hörlurarna tidigt under år 2021, istället för den ursprungliga planen till julhandeln år 2020.

Nu är det dags att ta projektet till nästa steg då testexemplar baserade på den kravlista som Inet arbetat fram nu börjat anlända från fabrikerna. En fokusgrupp bestående av medlemmar från vårt community har bildats och de ska under några veckor utvärdera dessa hörlurar. Efter utvärderingen kommer Inet att modifiera produkterna baserat på de behov som framkommer under testfasen.

Fokusgruppen

Nordhnet

nordhnet.jpeg

Tongivande moderator och forumledare här på SweClocker och skåning tillika, Nordhnet är ett känt namn i dessa trakter. Krossar stereotyper genom att ogilla spettekaka.

Trebarnspappa som jobbar med kundrelationer till vardags och jagar busiga forumiter och behagliga ljuduppleverser på fritiden. Är inte helt imponerad av det utbud av gamingheadsets som finns tillgängliga i dagsläget och hoppas kunna hjälpa till att ta fram något bättre och annorlunda tillsammans med pingvinstängernas härskare.

BlueDevil

IMG_20200531_165949.jpg

En tillfälligt sjukskriven kristianstadbo som frilansar som webbutvecklare. Denna 29-åring har hängt på SweClockers sedan han var 17 år gammal och har ett gediget teknikintresse som upptar det mesta av fritiden.

BlueDevil såg möjligheten att ta fram ett headset som är bekvämt och som kan erbjuda en balanserad ljudbild som passar till mer än bara spel. Mikrofonens kvalitet står också högt på agendan och det ultimata målet är förstås helst att ersätta sin nuvarande setup som han inte är helt nöjd med.

HappyPie

anime.png

Har hängt på SweClockers sedan sidan startade och blev medlem redan år 2002. Han minns därför den gamla goda tiden när grundaren Edin bad om allmosor för att kunna hålla servrarna igång och en svunnen tid då det inte var en självklarhet att det behövdes en fläkt på en processor.

Drömheadsetet ska vara trådlöst utan att tumma på kvalitet och inte minst önskar HappyPie en en produkt som håller måttet över tid. Vilket exempelvis kan innebära att headsetet bör vara lätt att rengöra och ha utbytbart batteri.

Aurora

Aurura.png

Karlskronabo med kandidatexamen inom webbprogrammering och numera lärare i ämnet på Blekinge Universitet. En så kallad fullstack-utvecklare som trivs bäst längst fram i designprocessen eller längst bak med CI/CD.

Är sugen på att hitta ett gamingheadset som låter bra och som har en design som tillåter att man vågar sig utanför huset med värdigheten i behåll. Har inte riktigt hittat vad han söker och är därför extra taggad på att kunna vara delaktig i framtagandet av detta headset.

Agustavsson

anonym.png

Old school death metal och Battlefield 4 står högt på menyn när Agustavsson själv får välja. På dagtid är han fastighetsskötare på ett större bostadsbolag i Skövde, men kommer ursprungligen från metropolen Norrköping.

Agustavsson har ett gediget hörlursintresse sedan tidig ålder och såg det som en självklarhet att ansöka till denna fokusgrupp då han vill vara med och påverka framtagandet av ett headset. Intresset för ljud och ett önskemål om en produkt man inte behöver skämmas för när man har besök kommer att vara ledande.

Huttala

niklas-2-croppad.jpg

IT-konsulten Huttala från Örebro har hängt på SweClockers sedan år 2005 när hemsidan fortfarande hade blå som sin primärfärg. Denna 34-åring är en självutnämnd hörlursnörd med ett allmänt teknik- och datorintresse.

Precis som många andra respondenter har han använt lösningar i form av att kombinera "riktiga" hörlurar med exempelvis modmic men vill gärna vara med och utveckla något från grunden som passar hans behov bättre.

Daniel Ridley på Inet som leder projektet är glad att vara igång:

I förra veckan hade vi vårt uppstartsmöte med fokusgruppen där vi lärde känna varandra, talade om förväntningar och förhoppningar för projektet. Det känns verkligen som att vi har ett taggat och kunnigt gäng med oss. Det känns riktigt kul att äntligen vara igång ”på riktigt” med projektet tillsammans med fokusgruppen!

I nästa uppdatering hoppas vi kunna berätta mer om de testexemplar fokusgruppen utvärderat och om själva arbetet som sker med deltagarna.

Har du några visa ord att dela med fokusgruppen? Hoppa in i tråden och diskutera!

Tidigare artiklar om fokusgruppen: