När det gäller mobildata är 5G-tekniken på allas läppar och allt fler mobila enheter levereras med stöd för detta. En av de stora styrkorna är att tekniken kan rikta signalerna mot användarens enheter och på så sätt minska problemen som uppstår när många enheter är uppkopplade. Samma problematik finns också med lokalt nätverk, där smarta-hemmet-prylar trängs med datorer, telefoner och surfplattor över Wifi. Tillräckliga hastigheter är ett annat problem i antågande, som ökar i takt med högre krav på exempelvis strömmad video.

Wifi 5, tidigare 802.11ac, är den vanligaste tekniken i hemmaroutrar men efterträdaren Wifi 6 är på ingång på bred front och löser många av problemen. Välrenommerade D-Link är en av de tidiga aktörerna på Wifi 6-marknaden och med en tävling vill företaget uppmärksamma att de nu uppdaterar sortimentet med nya högpresterande Wifi 6-modeller, vilka tre SweClockers-medlemmar har chans att ro hem i en tävling.

DIR-X5460_A1_Image L(Side_Right).jpg

D-Link DIR-X5460

1DIRX_1860_A1_SideRight.jpg

D-Link DIR-X1860

DIR-X1560.jpg

D-Link DIR-X1560

Tävlingsvinster

#

Vinst

Pris

1

D-Link DIR-X5460

2

D-Link DIR-X1860

3

D-Link DIR-X1560

Flaggskeppsroutern heter DIR-X5460 och utgör förstapris i tävlingen. Den eliminerar problem med många anslutna enheter, samtidigt som hastigheter och räckvidd vrids upp flera snäpp. På Wifi 6-sidan erbjuds total överföringshastighet om 5 400 Mbps över 2,4- och 5 GHz-banden, medan bakåtkompatibilitet med Wifi 5 och äldre standarder också finns.

Med ändringarna i den nya standarden blir det trådlösa nätverket dessutom mer kompetent i latenskrävande situationer. DIR-X5460 förbättrar dessutom nätverksprestandan enligt användarens tycke och smak genom Quality of Service (QoS), som exempelvis kan prioritera data vid spelande. Routerns 4×4 MU-MIMO medför ytterligare prestandalyft eftersom flera enheter kan kommuniceras med simultant, och detta med flera olika antenner.

D-Links produktportfölj utökas också med modellerna DIR-X1860 och DIR-X1560 som är något enklare, men precis som toppmodellen har de stöd för Wifi 6 röststyrning via Amazon Alexa och Google Assistent, QoS-funktionalitet samt fyra Gigabit Ethernet-anslutningar. Förstnämnda når kombinerad bandbredd på strax under 1 800 Mbps och den senare 1 500 Mbps, där majoriteten ligger i 5 GHz-bandet.

Allt du behöver göra för en chans att kamma hem en påkostad router är svara rätt på frågorna nedan och ta på dig tänkarhatten i utslagsfrågan, som går ut på att önska funktioner till D-Links framtida routrar.

Tävlingen pågår fram till och med den 28 november och en jury väljer därefter de tre vinnarna, som kammar hem varsin Wifi 6-router. Trion tillkännages i en artikel, men kontaktas även via forumets system för meddelanden (PM). Stort lycka till!

Sponsras av D-Link

logo

Denna artikel produceras i samarbete med D-Link. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.