Det är fredag mina bekanta och det innebär en ny video med "fredag" i titeln. Inte "panel" denna vecka men däremot "fokus". Och fokus idag riktas mot grafikkretstillverkarna och deras turer kring prissättningen och tillgängligheten av deras produkter.

Det har varit ovanligt stökigt med kretstillverkarnas beteende vid produktlanseringar på senare tid. Strax efter lanseringen av Geforce RTX 3080 fattade undertecknad "pennan" och skrev en krönika på ämnet "Vad kostar ett grafikkort egentligen". Givetvis ska inte AMD vara sämre och ämnet blev åter aktuellt i och med Radeon RX 6800-lanseringen.

Se hela videon för att följa med i resonemanget och ha i åtanke, precis som vi säger, att vi är inte ute efter att svartmåla något bolag mer än något annat för den här typen av beteende. De är lika goda kålsupare båda två, på sitt sätt, även om deras beteenden inte är identiska.

Hur tycker du att vi ska hantera tester och omdömen vid lanseringar i framtiden och tror du att kretstillverkarnas fulspel är här för att stanna?