Inledning

När Homey nådde butikshyllor i Sverige under 2017 visste knappt någon vad Homey var. Allt började som ett hobbyprojekt hemma hos Emile i Nederländerna som hade en dröm om att kunna styra alla smarta produkter från en och samma gateway.

När en vän, Stefan, som under 2014 såg vad Emile höll på med, fick han genast en affärsidé. De bildade ett Kickstarter-projekt som uppnådde strax över två miljoner svenska kronor från 993 personer via Kickstarter på bara 30 dagar – och därmed påbörjade tillverkningen av produkten.

Den första utgåvan av Homey såg dagens ljus i januari 2016, men bara för det fåtal personer som stöttat projektet via Kickstarter. Det dröjde lite över ett år innan vi i Sverige kunde få klämma på produkten, som enligt utsagor skulle vara bättre än någon annan smart gateway på marknaden.

Men hur står den sig idag, tre år efter den nått ut till konsumentmarknaden? I den här artikeln berättar undertecknad om sina erfarenheter och intryck av produkten, som knyter samman stora delar av mitt smarta hem.