Hemlarm

Homey är en utmärkt produkt att använda som navet i hemlarmet. Via appen Heimdall kan jag övervaka status på enheter som exempelvis magnet-, vattenläckage- och rörelsesensorer och således skapa flöden som startar larmfunktionalitet vid händelse av utlöst sensor. Det här är en riktigt bra byggsten för den som vill bygga sitt eget hemlarm utan dyra månadskostnader.

heimdall.JPG

När jag bytte fönster och dörrar i mitt hus valde jag att köpa dörr- och fönsterhantag med Z-Wave-teknik i sig från Elitfönster (brandade Hoppe-handtag).

Det här kan jag nyttja i Heimdall för att utlösa exempelvis siren och blixtljus om handtaget vrids upp i larmat läge. Jag har också skapat flöden som varnar mig om jag glömt stänga ett fönster när jag låser ytterdörren, tack vare magnetsensor mot låskolven som triggar en check av alla fönsters och dörrars nuvarande status.

Sedan två år tillbaka är det nu även möjligt att integrera IP-kameror för att kunna få notiser med bild från kameran, vilket ökar användbarheten ytterligare ett steg i övervakningssyfte.