För den teknikintresserade har år 2020 bjudit på mycket spännande nyheter. Några av de största händelserna är de nya grafikkorten signerade AMD och Nvidia, samt färska spelkonsoler från både Microsoft och Sony. Spel är något som är gemensamt för de två produktkategorierna, och inte heller på den fronten har året varit händelsefattigt.

Det har därför blivit dags att sammanfatta spelåret 2020 och utnämna årets bästa spel, enligt SweClockers medlemmar. Under några dagar har nomineringarna strömmat in i den tillhörande tråden och nu återstår att rösta på favoriten.

Endast nya spel kvalar in från nomineringstråden, där exempelvis Final Fantasy VII Remake diskuteras. Som namnet avslöjar är det alltså inte ett nytt spel, även om stora ändringar gjorts från originalet. Var gränsdragningen mellan en ambitiös remake och en slarvig sådan bör gå, blir en aning knivig gränsdragning, varför samtliga av den typen plockats bort.

Om du anser att årets bästa spel faktiskt är från ett tidigare år, tveka inte att också lägga en röst på detta nedan. Har du möjligtvis en remaster eller remake släppt i år som favoritspel? Förgyll då gärna tråden med ett skrivet brandtal om varför du tycker att det är årets bästa!

Berätta gärna vad du tycker om ditt favoritspel, hur mycket du har lirat och på vilken plattform. Vilket spel som SweClockers medlemmar anser är bäst, presenteras på nyårsdagen.

Läs om de tidigare "Årets spel":