Inledning

Samsung Smartthings har funnits på marknaden sedan 2015 och har sedan dess fått både ny hårdvara, nytt utseende och väldigt mycket mer integrationer mot tredje part än när Samsung först introducerade smarta prylar.

I den här nya artikelserien ska vi visa hur enkelt det är att komma igång med sitt smarta hem, utan några egentliga förkunskaper. Vi försöker samtidigt presentera alternativa användningsområden för de utvalda produkterna vi kommer introducera i kommande artiklar och samtidigt visa hur vi integrerar dem i ett och samma eko-system, på ett eller annat sätt.

smartthings_hub.JPG

Varför just Samsung Smartthings? Den är kostnadseffektiv, används av många och är en av de lättare att komma igång med. Det finns givetvis alternativ på marknaden, som Vera, Homey, Fibaro, Xiaomi och många fler. Smartthings ligger bra till i pris, erbjuder ett bra utvecklat tredjepartsstöd samtidigt som de har ett användarvänligt gränssnitt.

Smarta hemmet-produkter som används artikeln:

Produkt

Pris

Samsung Smartthings Hub V3

Samsung Smartthings Button V3

Samsung Smartthings Motion Sensor V3

Samsung Smartthings Water Leak Sensor V3

Samsung Smartthings Multipurpose Sensor V3

Samsung Smartthings Outlet (Type F) V3

Samsung Smartthings Camera V3

Samsung Smartthings Vision V3

Med Smartthings får du en hubb som har stöd för Zigbee, Z-Wave Plus samt Wifi 5 (tidigare 802.11ac). Det här ger möjligheter för att använda ett bra utbud av produkter på marknaden idag, så länge det finns utvecklat stöd i Smartthings för produkten.