Under år 2020 tog SweClockers tillsammans med syskonsajten FZ och den rutinerade prylfotografen Robert Eldrim fram fem nördiga posters. SweClockers bidrag blev motiv med det ikoniska moderkortet Asus P5Q Premium, grafikkorten som sprängde Teraflops-barriären och AMD:s storartade återkomst med Ryzen. Från FZ osade nostalgin med Commodore 64 i två skepnader.

Till SweClockers butik (extern länk)

Efter en tid på de virtuella lagerhyllorna rear vi under begränsad tid ut hela uppställningen posters för 299 kronor. För priset får du inte bara posters för nörden, utan även något i hög kvalitet som funkar för alla. Samtliga posters är tryckta på sidenmatt bestruket 250 g/m²-papper och mäter 50 × 70 centimeter. Priskampanjen gäller till och med den 2 maj.

Golden pins of Ryzen

Poster Golden pins of Ryzen.png

Köp Poster: Golden pins of Ryzen (extern länk)

Det är något speciellt med undersidan av en AMD Ryzen-processor och de där gyllene kontaktstiften som triggar nörden inombords. Det är också ett ganska abstrakt mönster som väcker intresset hos folk som inte vet vad det är för nånting. Det är inte konstigt att just den här postern ligger redaktionen varmt om hjärtat.

Socket 775 Premium

Poster Socket 775 Premium.png

Köp Poster: Socket 775 Premium (extern länk)

Processorer och moderkort med socklar, Det är lätt att tala om dessa i generiska termer, men det har genom åren lanserats modeller som stuckit ut och blivit särskilt populära. En av dessa är Asus P5Q Premium, som blev ett av de mest uppskattade moderkorten med sockel LGA 775 som banade väg för Intels återkomst till prestandatoppen – Core 2 och arkitekturen Conroe.

Teraflops

Poster Teraflops.png

Köp Poster: Teraflops (extern länk)

Det finns många stora milstolpar som för evigt gör avtryck. För 12 år sedan lanserades de första grafikkorten som sprängde Teraflops-barriären. I den här postern ser vi grafikkorten som var först med att gå above and beyond den magiska gränsen. Petaflops nästa? En vacker dag, kanske.

Commodore 64

Poster Commodore 64.png
Poster C64.png

Köp Poster: Commodore 64 (extern länk)
Köp Poster: C64 (extern länk)

Innan flashminne och optisk lagring regerade kassettbanden. Med två posters har vi fångat nostalgin som väcks av att höra "Commodore 64". Vem minns inte tangentbordet och vem saknar inte att de hade en Restore-knapp i livet? Saknaden är över.