Inledning

Deltaco har gett sig in i kampen om att leverera smarta produkter till konsumenters hushåll. Det handlar alltså om ett strategiskt samarbete med Tuya, men det är inte bara logotypen på ytan som skiljer.

Deltaco har inflytande i vilka produkter som ska tillverkas med företagets namn och väljer även vilken typ av LED-dioder lampan ska innehålla. Deltaco ställer också krav på att det ska vara rätt temperatur (Kelvin) att RGB-dioderna ger ifrån sig korrekt färgspektrum. En väl utarbetad intern process säkerställer allt från funktionalitet, design samt att enheten når upp till alla krav som ställs för att få säljas i Europa.

Sponsras av Deltaco

Deltaco_Nordic_brand_Logo.jpg

Denna artikel produceras i samarbete med Deltaco som betalar för publiceringen. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.


På vår fråga gällande valet av kommunikationsteknik har Deltaco valt Wifi, enligt företaget självt för att hålla ned kostnaden för konsumenter. Företaget berättar även att de ville komma ifrån kravet på att köpa en gateway och samtidigt ta vara på att nyttja teknik som praktiskt taget alla konsumenter redan har i sitt hem – ett Wifi-nätverk.

deltaco-smart-home-banner.jpg

En annan viktig punkt för Deltaco är att det ska vara lätt att komma igång, utan krångel för användaren. Med Deltaco Smart Home-appen i en Android- eller iOS-enhet och Wifi-nätverk, är du bara en knapptryckning ifrån att komma igång med din nya enhet.

Även om Deltaco har ett strategiskt samarbete med Tuya för en rad enheter, utvecklar företaget egna smarta hem produkter från grunden som ska vara helt unika för marknaden. I dagsläget säger Deltaco sig ha över 100 000 aktiva användare av appen, med en uppåtsluttande kurva för varje vecka som passerar.