Av hundratals sökande återstår fyra medlemmar som får chansen att att göra upp om ära, berömmelse och högteknologiska robotdammsugare. Deltagarna möts i tre omsorgsfullt utformande grenar, alla med olika krav på kvickhet, precision och strategiskt tänkande. Dessutom väntar en och annan hårig överraskning när det är dags att ta reda på vem som är vår främste dammsugarpilot.

FHS04566.jpg

Foto: Francisco Herrera @xavixoto

Katastrofen – Efter en vild natt av överklockning är det upp till deltagarna att ta hand om efterdyningarna. Sug, vispa och fånga upp så mycket godis från golvet som bara möjligt innan domaren blåser i visselpipan. Den som har dammsugit mest får en extra ballong till finalen.

Ball Bonanza – Precision, fingerfärdighet och en gnutta flax krävs för att lyckas i den andra deltävlingen. Här gäller det att knuffa sina bollar i mål och undvika att ge motståndarna poäng. Den som åker in i målområdet riskerar dessutom avdrag. Vinnaren belönas med ett extraliv.

Explosionen – Beväpnade med knivar av stål gäller det att sticka hål på motståndarens ballonger och samtidigt skydda sina egna. Den som tidigare vunnit extra ballonger har fördel, men tävlingen är inte avgjord förrän sista ballongen är sprängd.

priser.jpg

De tävlande kan se fram en hel del godsaker på prispallen. Alla som deltar i robotkampen kommer att få varsin Roborock S7 till ett värde av 5 790 kronor. Vinnaren kammar dessutom hem ett tillbehörspaket med handdammsugaren Roborock H6 och blir även först i Sverige med automat-tömmaren Roborock Auto Empty Dock.

► Missa inte Roborock Championship klockan 19:00 här på SweClockers!

Deltagare

twk.jpg

Simon @twk Wall

Simon är 31 år, bor i Sigtuna och jobbar som lärare. Han är en trogen SweClockers-läsare och Robot Wars-tittare, som minns barndomens glädjeämne robotkrig med obscena mängder O'boy och nymikrad panpizza framför teven. Till hans nuvarande intressen hör passande nog både smarta hem och gaming.


taskman.jpg

Christoffer @Taskman Dahlberg

Christoffer är 35 år, bor i Tyresö och jobbar som IT-ansvarig. Han kallar sig för mannen som byter mobiltelefon oftare än vad andra byter underkläder och som nybliven pappa hör inte städning till favoritsysslorna. Han vill hellre parkera i soffan och njuta av sin Playstation 5.


edsbyn.jpg

Robin @mrbobbin Häggblom

Robin är 27 år, bor i Edsbyn och arbetar som barista. Han beskriver sig själv som ett riktigt energiknippe som älskar att träffa nya människor, på mer än ett sätt. När han inte är ute i Hälsinglands skogar och tränar hunden eller sladdar med bilen passar han nämligen på att öva sin aim i snabba FPS-spel.


brekker.jpg

Fredrik @Brekker Forsberg

Fredrik är 27 år och bor i Stockholm, där han studerar IT och marknadskommunikation. Vid sidan om intresset för teknik är han en friluftsfantast som går igång på bländande solnedgångar, glödande lägereldar och välsorterade tältpinnar. Dessutom har han ett visst bollsinne och kan spela badminton.


Lanseringen av Roborock S7

S7.jpg

Nya Roborock S7 med Sonic Mopping

Den senaste generationen av Roborocks intelligenta robotdammsugare ger röstkontroll och exakt ruttspårning med LiDAR-navigering. Det nya våtmoppsystemet Sonic Mopping vibrerar för att komma åt ingrodda fläckar på golvet och kan även känna av underlaget och lyfta moppen för att undvika mattor.

  • Exakt ruttspårning och LiDAR-navigering

  • Moppning och dammsugning samtidigt

  • Vibrerande moppsystem och matt-igenkänning

  • Ny gummerad borste

  • Barn- och husdjurs-lås

Lanseringspartner:

partners.png

Roborock S7 finns att köpa hos Netonnet, Komplett och Verkkokauppa


Roborock-Logo.png

Sponsras av Roborock

Denna artikel produceras i samarbete med Roborock som betalar för publiceringen. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för dig som läsare.