I samband med SweClockers Live! 2021 intervjuades datorentusiasternas tre storfavoriter Intel, Nvidia och AMD. Med ett fullspäckat schema tvingades vi klippa i samtliga och givetvis vill vi att du ska kunna ta del av hela intervjuerna. Med AMD och Nvidia låg fokus helhjärtat på grafikkort och tekniker, medan vi med Intel istället valde att fråga om processorer.

Efter decennier av att leverera och ligga åratal framför konkurrenterna stötte Intel på problem vid övergången till 10 nanometer. Det är först i år, 2021, som produkter med tekniken letar sig ut på bred front och det är fem år efter den tilltänkta lanseringen av nu skrotade processorfamiljen Cannon Lake år 2016. Vi vigde därför mycket tid till att prata om detta.

Tidigare i år lanserade Intel "Rocket Lake" som för första gången på 5,5 år introducerade en ny arkitektur för stationära datorer. Hur lång tid tog det egentligen att göra en backport från 10 till 14 nanometer och varför kunde de inte vänta på att de fått ordning på 10 nanometer? Givetvis blir det även diskussioner om återkomsten med Alder Lake med en "Big.Little"-inspirerad design och vad Meteor Lake på 7 nanometer har att bjuda på.

Se reprisen av SweClockers Live! 2021