Datorvärldens treenighet Intel, Nvidia och AMD blev alla intervjuade till SweClockers Live! 2021, som sändes kvällstid torsdagen den 27 maj. Till direktsändningen blev det tre nedklippta versioner, vilka vi givetvis vill publicera oklippta för alla som antingen missade evenemanget eller vill se vad vi tvingades utelämna för att hinna med schemat.

Från Nvidias sida deltog ett bland teknikjournalister känt ansikte. Marknadschefen Benjamin "Ben" Berraondo fick likt AMD:s produktchef Nish Neelalojanan besvara frågor om grafikteknikerna som går att finna i DirectX 12 Ultimate och även den proprietära Deep Learning Super Sampling (DLSS), som genom AI-beräkningar skalar upp bilden för att ge högre bildfrekvens utan påtaglig förlust i bildkvalitet.

Vi kunde givetvis inte hålla oss från att ställa frågor om priser och tillgänglighet på grafikkort, något som minst sagt varit en het potatis sedan Geforce RTX 3000-serien lanserades september förra året. På frågan om vilken teknik han ser mest fram emot påminner svaret om AMD:s. Kan ett plus ett vara ett tecken om vad som komma skall?

Se reprisen av SweClockers Live! 2021