Den 27 maj höll vi i den första upplagan av SweClockers Live! 2021. Det blev aktiviteter, panelsnack, tävlingar och inte minst intervjuer med de bland entusiaster tre stora giganterna – Intel, Nvidia och AMD. För att hinna få in den heliga treenigheten i vårt fullspäckade schema på drygt tre timmar fick intervjuerna klippas ned.

För dig som antingen missade SweClockers Live! 2021 eller vill se hela intervjuerna publicerar vi alla tre oklippta. Först ut är intervjun med AMD:s produktchef Nish Neelalojanan, som besvarade frågor om de senaste grafikteknikerna. Vad är Mesh Shaders, Variable Rate Shading och Directstorage, hur ser AMD på AI-uppskalning och raytracing, och vad skiljer Smart Access Memory från Resizeable Bar?

Givetvis blev det även en del produktfrågor kring Radeon RX 6000-serien. Vad hände egentligen med det tänkta flaggskeppet RX 6900 XTX som istället smögs ut till partnertillverkare och vad har AMD att säga om dagens situation gällande priser samt tillgänglighet? Nish Neelalojanan delar även med sig om vilken framtida spelteknik han ser mest fram emot.

Se reprisen av SweClockers Live! 2021