Datorns operativsystem har en tendens att solkas ned och tröga ihop efter några års användning – åtminstone om man tittar på äldre versioner av Microsofts Windows. Inom entusiastsfären har det därför historiskt sett inte varit ovanligt att med jämna mellanrum göra rent hus med en formatering av hårddisken och en ominstallation av operativsystemet för en ny fräsch start.

På senare tid har saker dock blivit bättre på den fronten. Operativsystemen håller sig fräschare en längre tid, samtidigt som uppgraderingsprocessen till nyare versioner har polerats ytterligare – något som gör en total ominstallation allt mer onödig för de allra flesta.

För denna veckas fråga undrar vi därför hur ofta du ominstallerar operativsystemet på din primära dator. Vi förstår att inte alla har en stående kalenderpåminnelse för detta, så ett ungefärligt svar mellan tummen och pekfingret duger alldeles utmärkt. Dela gärna med dig i diskussionstråden kring vad det är som får dig att göra en fräsch installation. Är det något rutinmässigt, något som görs på grund av strul eller kanske något som känns passande efter att ha köpt ny hårdvara?