I början av augusti uppdaterade Google flera enheter i smarta hemmet-serien Nest och passade även på att släppa två helt nya produkter. Den ena Nest Cam Battery, en batteridriven övervakningskamera som klarar förhållandena utomhus. Den andra Nest Doorbell, som namnet avslöjar en dörrklocka och som därtill har en inbyggd kamera för att se vem som knackar på dörren.

Duon som tidigare gick att förboka på Google Store har nu börjat levereras och finns även tillgängliga på svenska butikshyllor, där de finns tillgängliga till liknande priser som i Googles egen butik. Det innebär prislappar på cirka 2 290 kronor för övervakningskameran Nest Cam Battery och 2 190 kronor för dörrklockan Nest Doorbell.

2021-08-06 09_52_18-Nest Cam (batteri) – Google Store.png
2021-08-06 09_52_40-Nest Cam (batteri) – Google Store.png
2021-08-06 09_52_53-Nest Cam (batteri) – Google Store.png

Google Nest Cam Battery kräver inga trådade anslutningar och ska enligt sökjätten ha en batteritid på cirka sju månader innan den behöver laddas, vilket sker över USB Type-C. Batteritiden varierar beroende på hur mycket och ofta kameran spelar in. Gällande användning utomhus ska kameran stå pall för temperaturer ned till -20 grader och upp till 40 grader Celsius.

Den nya dörrklockan är också en trådlös, uppladdningsbar historia och här anger Google en batteritid om cirka sex månader. Förutom att agera dörrklocka är den utrustad med en kamera på 960 × 1 280 pixlar i upp till 30 FPS, ett mörkerseende upp till 3 meter och ett vertikalt synfält för att få en bättre vy utanför dörren.

Den inbyggda kameran har flera möjliga användningsområden, där ett exempel är möjligheten att se vem som står utanför dörren även när du inte är hemma. I ett sådant scenario är det också möjligt att inleda en tvåvägskommunikation med den där budfirman som ständigt skyller på att ingen var hemma. Enheten ska också på egen hand kunna identifiera vad eller vem som är i kamerarutan.

Använder du nån form av smart övervakning utanför bostadens fyra väggar?