Det finns en uppsjö av alternativ för den som vill belysa sitt hem på smart vis. Bland de största på marknaden är Signify, tidigare Philips Lightning, vars Philips Hue-sortiment introducerades redan år 2012. Sedan dess har sortimentet utökats med allt från badrumslampor till stämningsbelysning för TV-apparater. De olika ljuskällorna kommunicerar med hjälp av protokollet Zigbee och går att styra med en applikation som även den bär namnet Philips Hue.

Nu presenterar Signify vad de beskriver som en belysningsupplevelse utan dess like. I samband med en uppdatering uppgraderas applikationen med ett nytt musikstöd med integration av Spotify. Användare kan nu synkronisera sina ljuskällor till en egen ljusshow i takt till musiken. Tillägget är gratis och det krävs ingen mikrofon eller extra hårdvara för att nyttjas.

Ljuseffekterna genereras istället genom att hämta metadata från varje låt som spelas i Spotify. Datan används sedan för att anpassa belysningen i realtid efter bland annat takt, genre och stämning. Användare kan även välja att anpassa ljusstyrka, intensitet och färgpalett efter personligt tycke om den genererade varianten inte faller helt i smaken.

Uppspelningen måste inte ske via samma enhet som applikationen är installerad på. Det fungerar även tillsammans med Spotify-kompatibla högtalare, datorer och surfplattor förutsatt att samma konto som synkroniserats med Philips Hue används. Funktionen är tillgänglig sedan 1 september och kompatibel med alla färgskiftande ljuskällor, inklusive bland annat Hue Lightstrip.

Har du hunnit ha ett eget Philips Hue-disco hemma ännu?