De senaste veckornas rapportering om Gigabytes fallerande nätaggregat, samt företagets "hantering" av situationen, har skapat hel del diskussioner i både SweClockers forum och resten av entusiastvärlden. En stor del av de berörda nätdelarna gick sönder när de körts utanför sin maximala effektspecifikation, vilket Gigabyte menar är ett orealistiskt testscenario medan många andra tycker att nätaggregatets inbyggda skyddsfunktioner borde kunnat hantera situationen utan explosioner.

Med anledning av detta passar Jacob och Jonas på att tillägna veckans fredagsfokus att prata om just nätaggregat. Förutom att gå igenom hela Gigabyte-fadäsen tar duon upp några av de skyddsfunktioner som finns på plats i moderna nätaggregat, och hur viktigt det är att de faktiskt fungerar som de ska.

Relaterad läsning:

Avsnitt: Fredagsfokus 25: Nätaggregat och dess säkerhetsfunktioner

Längd 00:34:14, filstorlek 47,26 MB

SweClockers Podcast går att lyssna på genom flera olika kanaler. För den som vill prenumerera på alla avsnitt finns RSS samt Itunes, och enskilda klipp kan laddas ned direkt för uppspelning lokalt eller i webbläsaren.