Den uppfinningsrike Youtube-profilen Matt driver kanalen DIY Perks, där datorhårdvara med jämna mellanrum tar plats i spännande ytterhöljen. Nu vill vi tipsa om ett alster som kanske uppfyller alla önskemål för den som gillar LAN. På menyn står en flyttbar dator som antar samma format som en portfölj modell större. Den stilfulla enheten innehåller allt från mus och tangentbord till ljud och tre skärmar.

Det smidiga formatet till trots sparas det inte på komponentkrutet, där 16-kärniga AMD Ryzen 9 5950X tillsammans med Nvidias Geforce RTX 3080 står för prestandan. I sann DIY Perks-anda är hela kalaset vattenkylt med flera små radiatorer och en uppsjö Noctua-fläktar. För en fullständigt portabel upplevelse kan systemet också drivas med likström.

I kanalens videobibliotek finns det praktiskt taget ingen video som inte är värd tiden. Ett extra sevärt exempel handlar om en finurlig lösning för att ljudlöst skjuta luft genom radiatorer, nämligen med hjälp en stor bälg i kombination med vattenpumpar och magneter. DIY Perks har även konstruerat ett omöjligt tunt skrivbord fyllt med kompetent hårdvara, med en lika diskret skärm som projekt i ett separat klipp.

Brukar du flytta runt din dator i dagsläget? Är det något du skulle göra om DIY Perks stilfulla bygge blev ditt?