Bland SweClockers medlemmar finns många som pysslar med olika projekt på fritiden, och vissa dokumenterar process och resultat i fina gallerier. Youtube är plattformen som industridesignern Alexandre Chappel nyttjar för att visa sina verk, där möbler, sortering och 3D-utskrivna detaljer löper som en röd tråd genom det välproducerade videomaterialet.

Den här veckan vill vi tipsa om ett projekt där Alexandre kombinerar en stilfull möbel med något som ligger snäppet närmare SweClockers, nämligen spelande. Med fyndig design och hantverksskicklighet bygger Alexandre en arkadmaskin, som med en utfällbar kontrollpanel maskeras till skåp när det behövs, men som samtidigt håller en runda Donkey Kong inom räckhåll närhelst spellusten faller på.

För den som är intresserad av fler projekt där 3D-skrivande har en mer central roll kan vi också rekommendera det årsgamla klipp där Alexandre skapar en välbalanserad kamerarigg för att underlätta inspelningsarbetet. Vän av ordning kanske finner större glädje i de många videor som handlar om sorteringssystem. Vi kan särskilt rekommendera videon om de smarta portabla sorteringslådorna – perfekta för den med mycket småprylar och en 3D-skrivare till hands.

Har du ett arkadskåp hemma, eller har du någonsin funderat på att bygga ett?