Att vara expert inom ett ämnesområde kräver inte nödvändigtvis lång utbildning. Många på SweClockers har tack vare brinnande intresse för datorer och hårdvara skaffat sig djupa kunskaper och massvis av kompetens, som inte minst kan vara till nytta i arbetslivet. Nu kommer ett lysande tillfälle att bevisa sin kunskapsnivå.

EIZO i samarbete med SweClockers drar igång ett kunskapsprov för alla med svart bälte i datorskärmar och bildteknik. Provet genomförs på den externa plattformen Dugga och tar cirka 20-30 minuter att genomföra. Alla instruktioner finns i rutan nedan och glöm inte att även läsa introduktionstexten för att förstå sammanhanget. Lycka till!

Photographer_4_no_expiration.jpg

Testa dina skärmkunskaper!

  • Klicka till kunskapsprovet (dugga.com)

  • Ange deltagarkod: PROV-EBE4-32EC

  • Vi rekommenderar att inte använda en mobil enhet utan en fullstor webbläsare på desktop.

  • Du har 30 minuter på dig att slutföra provet.

  • Gränsen för godkänt är 45 poäng (71 procent rätta svar)

  • Ha miniräknare, penna och papper redo. Vissa uppgifter kan kräva beräkningar!

  • Glöm inte att dubbelkolla så att dina uppgifter är korrekt ifyllda och att alla frågor är besvarade (grönmarkerade) innan du lämnar in.

  • Endast det första försöket räknas och ger diplom vid godkänt resultat. Fyll i dina kontaktuppgifter för att få det fysiska diplomet på posten. Uppgifterna sparas i max 6 månader och används enbart i detta syfte.

  • Provet är öppet till den 26 november klockan 12:00.

Introduktion och bakgrund

Du har precis sökt jobb som IT-ansvarig på ett konsultföretag som utvecklar digitala tjänster, där de fyra största avdelningarna är programmering, grafisk design, ekonomi och marknadsföring. Ditt första uppdrag blir att se över vilka teknikinköp som behöver göras för att de anställda ska ha rätt verktyg.

För att övertyga rekryteraren behöver du bevisa att du har koll på vilken skärm som passar till vad samt hur detta kan utläsas ur specifikationerna. Dessutom behöver du visa prov på djupa kunskaper och bred erfarenhet inom bildskärmar och skärmteknik.

Plugga på inför provet?

cert.png

På SweClockers finns massvis av artiklar om datorskärmar och bildteknik. Fokusera på att skaffa dig breda kunskaper om moderna bildskärmar och tänk på att det även kan vara till fördel att ha koll på gränssnitt och specifikationers betydelse i praktiken. Du kan också ta pulsen på provet genom den korta quizen från tidigare i veckan.

Nyttiga artiklar om datorskärmar

EIZO-logo_Black.png

Sponsras av EIZO
Denna artikel produceras i betalt samarbete med EIZO. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för dig som läsare.