Microsofts surfplattor och bärbara datorer i Surface-serien är långt från de enklaste att reparera. Vissa modeller har en lucka som gör det möjligt att enkelt byta lagringsenhet men övriga procedurer är knepigare och ska göras hos en av Microsofts auktoriserade reparatörer för att behålla garanti. Reparationsveteranerna på Ifixit har vid sina nedmonteringar av olika Surface-enheter inte sparat på kritiken, där flera modeller tilldelats det lägsta betyget.

Nu meddelar Microsoft att de går samman med just Ifixit, för att lansera nya verktyg som gör det enklare för fler att reparera Surface-enheter. Det handlar till en början om tre verktyg, som är designade av Microsoft och tillverkas samt distribueras av Ifixit.

service-tool-2048x2048.jpeg

Två av verktygen är anpassade för skärmbyte, dels ett för att på ett säkert sätt lossa fastlimmade skärmar, dels ett för att sedan sammanfoga skärmen med ramen igen. Det tredje verktyget är en slags panel som kan placeras ovanpå en öppnad enhet för att förhindra att oavsiktligt komma åt känsliga komponenter under en reparation. Skärmverktygen är ämnade för Surface Pro 7+, Surface Pro 8 och Pro X. Panelen är designad för Surface Laptop 3, Surface Laptop 4, Surface Laptop Go, Surface Laptop SE och Surface Laptop Studio.

Microsoft’s decision to provide tools to independent technicians is a step in the right direction. Like many companies, they still have a long way to go on their repairability journey, and we’re excited to join them. This is a great first step, and a test of the market—we hope to offer these same tools to the rest of the repair community in the future, and Microsoft is committed to expanding access to repair tools for new products over the next year. – Ifixit

De nya verktygen blir dock inte tillgängliga för privatpersoner, åtminstone inte i nuläget. De är främst tänkta att göra det enklare för reparationsfirmor samt IT-avdelningar på exempelvis företag eller skolor att reparera även Surface-enheter utan att först auktoriseras av Microsoft. För tillfället kan därmed endast de som är anslutna till Ifixit Pro beställa verktygen.

Microsoft har nyligen gått med på att utvärdera fördelar med att ge konsumenter bättre möjligheter till reparation, inklusive dokumentation och reservdelar. I samband med det band bolaget sig även att vidta åtgärder baserat på resultaten och att senast slutet av år 2022 göra reservdelar och dokumentation till både Xbox- och Surface-enheter tillgänglig för fler än Microsofts auktoriserade reparationsfirmor.

Enligt Ifixit har de ambitionen att göra de nya verktygen tillgängliga för alla i framtiden, de vet dock inte när detta blir möjligt. De tillägger även att samarbetet med Microsoft inte innebär att de slutar publicera information om hur användare reparerar Microsofts enheter på egen hand.