Den österrikiska kylartillverkaren Noctua är inom entusiastsfären både kända och populära för sina luftkylare och fläktar. Något som utmärker dem ännu mer än tekniken i sig är dock estetiken, då bolaget näst intill helt avstått från annars populära svart-vita kombinationer och RGB-belysning. Istället håller de hårt vid sitt brunbeigea tema och någon belysning är det inte tal om.

Det omdiskuterade färgtemat har även letat sig ut till andra produkter, bland annat det enorma och väldigt bruna grafikkortet Asus Geforce RTX 3070 Noctua Edition. Nu dyker det även upp utanför datorn, i form av en uppsättning specialdesignade tangenter (eng. keycaps).

Skärmbild 2021-12-15 114724.png
Skärmbild 2021-12-15 114240.png
Skärmbild 2021-12-15 114622.png

De beiga och bruna tangenterna är designade av tangentbordsentusiasten Mito, i samarbete med Noctua. De är tillverkade i double-shot ABS och uppges vara tåliga och inte blekna med tiden. Det finns flera olika uppsättningar att välja mellan, inklusive novelty keycaps prydda med Noctuas uggla och fläktsymboler. Det saknas däremot specialtangenter för nordisk layout.

Tangenterna passar med brytare av typen Cherry MX, samt kloner av dessa. Den som vill byta ut sina tangenter mot Noctuas beige-bruna varianter kan förboka genom Drop, där en full uppsättning landar på 130 USD, motsvarande cirka 1 480 kronor inklusive moms. För den som inte vill ha hela härligheten finns bland annat en uppsättning till Numpad eller endast varianterna med Noctua-relaterade symboler för motsvarande cirka 460 kronor styck.

Det går att förboka de olika uppsättningarna tangenter fram till den 31 december, den faktiska leveransen dröjer dock längre än så. Preliminärt väntas de som förbokar få sina beställningar i augusti 2022.

Blir du sugen på att förvandla ditt tangentbord med beige-bruna tangenter?