När skärmar är på tapeten i forumet rör sig diskussionerna ofta om upplösning, uppdateringsfrekvens och storlek. Med skärmen som arbetsplats finns dock många andra aspekter att ta hänsyn till, där EIZO:s VD under hösten berättade mer om ergonomi och färgkorrekthet, något som följdes upp med ett knepigt prov med tillhörande certifikat.

Här är de fem som testar EIZO på jobbet

Sedan årsskiftet testar fem testpiloter EIZO-skärmar på respektive arbetsplats, där bland annat filmskapande och programmering står på menyn. Med en tid framför skärmarna har piloterna skaffat viss uppfattning om hur väl de fungerar och för att dela informationen har varje testpilot skapat en forumtråd. Hoppa in i trådarna, läs om användarupplevelserna och ställ frågor!

Skärmarna som testas och tillhörande forumtråd:

@FredAlms arbetsplats finns två teststationer; den ena bestyckad med den breda 38-tummaren Flexscan EV3895, den andra med två 1440p-upplösta 27-tumsskärmar, Flexscan EV2795. USB Type-C-dockning finns hos båda uppsättningar.
Länk till forumtråd

Hos @Teddis är testandet fördelat över tre skärmar med värstingmodellen Coloredge CG3146 för grading, vilken sällskapas av Coloredge-syskonen CG279X samt CS2740.
Länk till forumtråden

@KeVVa med arbetskamrat testar ultrabrett i form av dubbla av Flexscan EV3895.
Länk till forumtråd

@BneT tittar närmare Flexscan EV3285 som kommer med både goda färgegenskaper och stor skärmyta.
Länk till forumtråd

En Flexscan CS2731 med kalibrator, samt högupplösta och exakta Coloredge CG319X tar plats hos @GoodfellasBoy.
► (Länk inom kort)

När testet avrundas mot slutet av januari kommer forumtrådarna att uppdateras med sammanfattande inlägg, som därefter sammanställs i en separat artikel. Fram till dess kommer piloterna också att besvara frågor och titta närmare på de detaljer som just du är nyfiken på!

Eizo-Logo.png

I samarbete med Eizo

Denna artikel produceras i betalt samarbete med Eizo. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för dig som läsare.