Året var 2013 och den välrenommerade spelutvecklaren Rockstar lyfte täcket av den senaste delen av den gangsterosande serien Grand Theft Auto, med tillägget "V". Sedan dess har spelet lanserats på närapå varje tillgänglig plattform, med versioner anpassade för allt från Playstation 3 till PC. Genom ständiga uppdateringar och ett stort flerspelarläge frodas titeln fortfarande.

I ett inlägg på utvecklarens blogg gläntas nu på dörren till framtiden för serien, som sannolikt får namnet Grand Theft Auto VI – GTA VI. Rockstar konstaterar kort att ett sådant spel väntar framöver och utvecklas aktivt. Detaljerna slutar dock där, men med löfte om att de ska "dela mer information när de är redo". Hur lång tid utvecklingen pågått och när titeln kan väntas stå färdig är således höljt i dunkel.

Under våren 2020 rapporterades inofficiella uppgifter om att Rockstar påbörjat arbetet med uppföljaren till det omåttligt populära storspelet, vilket i så fall innebär knappt två års utveckling. Kombinerat med de vaga uppgifterna om aktuell status talar detta för att lansering ännu dröjer en tid, möjligtvis flera år. Våren 2020 rapporterades därtill om att staden Vice City och Sydamerika blir skådeplatser för GTA VI, medan 70- och 80-talet utgör tidsepoken. Om dessa uppgifter fortfarande är aktuella återstår att se.

Rockstar tar även tillfället i akt att i samma blogginlägg upplysa om att GTA V får ännu ett ansiktslyft, nu skräddarsytt för Sony Playstation 5 och Microsoft Xbox Series X/S. Utrullningen sker den 15 mars och spelare från föregående generations konsoler kan föra över all data. På de nya plattformarna tillkommer stöd för upp till 4K UHD-upplösning, 60 FPS och HDR, men även ray tracing-stöd, förbättrade laddningstider och texturer.

När tror du att Grand Theft Auto VI lanseras? Föreviga din gissning i kommentarstråden!