Efter att ha vattenkylt min egna speldator hemma märktes det ganska snabbt att vattenblocket för grafikkortet inte riktigt får plats i lilla Louqe Ghost S1-chassit. Största boven är terminalen för in- och utflödet där fittings kopplas in. Därifrån kläcktes idén att istället 3D-printa en egen komponent som faktiskt får plats i datorn, och som väntat var det inte det lättaste att göra.

Materialet som används är PLA och är inte helt optimalt för att hantera vatten, även om det inte heller är katastrofalt. Första exemplaret som printades är baserat på originalkomponenten och en hel del klippa-och-klistra gjordes för att få ihop allt. Efter det användes istället programmet Fusion 360 där jag tog måtten från originalet och återskapade det som behövdes och designade resten efter önskemål. Inbyggt i mjukvaran är även ett verktyg för att göra korrekta gängor i önskad storlek som numera fungerade bättre.

2022-02-21 (1).png
2022-02-21 (2).png

Trots allt det blev det inte helt perfekt, men det är nu nere på ytterst små ändringar för att få allt tätt och jag kommer fortsätta slipa på konstruktionen. Vill ni själva prova på finns min konstruktion att ladda ner som STL-fil eller 3MF-fil.