Nintendos klassiska spelkonsol med svart-grön skärm och grått yttre är en pryl som många SweClockers-medlemmar har varma minnen av. Konsolen passerade 30-strecket för några år sedan men förekommer förhållandevis ofta i nyhetsflödet än idag, eftersom det finns ett gäng entusiaster som gör det omöjliga möjligt. Bland exemplen finns Doom-spelande och att bryta Bitcoin.

Veckans videotips kommer från den nördiga Youtube-kanalen "there oughta be" om konststycket att spela moderna spel på den anrika spelkonsolen. Det kräver inga modifikationer utan använder en egenkonstruerad Wifi-kassett som gör det möjligt att kontrollera en uppkopplad enhet med Game Boy-kontrollerna, samt motta och visa en tillhörande videoström.

Game Boy.PNG

Trots att skärmen är lågupplöst är pixlarna för många för ett enskilt register, något "there oughta be" givetvis löser.

För att rita upp bilden krävs en hel del knep, som resulterar i 20 gryniga bilder per sekund, och i videon avhandlas hur det går till i praktiken. I en tidigare video presenterar skaparen också den specialbyggda kassetten närmare, samt meddelar att alla ritningar och instruktioner finns fritt tillgängliga.