Sony har under kvällen visat upp ett par nya hörlurar i true wireless-segmentet. Det är ett nytt tillskott i Linkbuds-serien som introducerades tidigare i år. Till skillnad från sitt lite mer udda syskon erbjuder Linkbuds S en mer traditionell hörlursupplevelse med vanliga pluggar i stället för en ringformad design, vilket gör det möjligt att erbjuda brusreducering.

Det Sony fokuserar på att lyfta fram med Linkbuds S är den minimala storleken. Själva pluggarna väger endast 4,8 gram styck, vilket är 33 procent lättare än WF-1000XM4. Jämfört med true wireless-lurarna i 1000X-serien har även storleken minskat med 41 procent. Trots sin lilla skrud erbjuds funktioner som brusreducering och stöd för högupplöst ljud via LDAC-codec samt sex timmars batteritid med brusreducering aktiverat. Utöver detta används uppskalningstekniken DSEE Extreme för att förbättra ljudkvaliteten när komprimerad digital musik spelas upp.

Precis som de tidigare Linkbuds-lurarna är nya Linkbuds S avsedda för att användas under längre perioder. Sony menar att de förbättrat hörlurarnas ambient-läge, vilket gör att ljudet i omgivningen förstärks och ser till att användaren inte ljudmässigt isoleras från resten av världen.

De ska även ha finputsat sin teknik Adaptive Sound Control, som automatiskt skiftar mellan olika brusreduceringslägen och ljudgenomsläpp beroende på var användaren gör eller befinner sig. Till exempel kan brusreduceringen aktiveras ombord på en högljudd buss, men när du traskar på gatan skiftar ljudläget om för att släppa igenom omgivningen.

536652_1280 (1).jpg
536656_1280 (1).jpg
536664_1280.jpg
536660_1280.jpg
536662_1280.jpg

Andra ljudmässiga förbättringar Sony gjort med Linkbuds S är bland annat samtalsljud och förbättrade mikrofoner. Även i samtalsläget används hörlurarnas brusreduceringsfunktioner för att plocka bort oljud i omgivningen för att se till att endast din röst hörs i samtal.

Sony Linkbuds S släpps i slutet av maj med ett rekommenderat pris på 2 000 kronor. Hörlurarna blir tillgängliga i svart, vitt och brons.

Är storleken viktig på trådlösa hörlurar?