Att spela Xbox-spel har historiskt krävt en Xbox-konsol. De senare åren har Microsoft arbetat med att bredda tillgången till Xbox-titlar genom en storsatsning på tjänsterna Xbox Game Pass och Xbox Cloud Gaming, som ger spelare tillgång till spelen på fler plattformar. Nu meddelar Microsoft och Samsung att Xbox-spelande via molnet kommer bli möjligt via Samsungs TV-apparater – utan extra hårdvara.

LG:s TV-apparater får stöd för Geforce Now

TV-apparater från Samsung ska få tillgång till Xbox Cloud Gaming-applikationen via Samsung Gaming Hub. När applikationen är installerad behöver användaren bara logga in med sina Xbox-uppgifter för att få tillgång till molnspelsbiblioteket. Precis som med Xbox Cloud Gaming på andra enheter behövs en aktiv Xbox Game Pass Ultimate-prenumeration för att kunna spela via molnet, med vissa undantag. Bland annat är Fortnite helt gratis att spela via molnklienten, oavsett om man har prenumeration eller inte.

Cloud Gaming-applikationen blir tillgänglig 30 juni och det är primärt 2022 års TV-modeller från Samsung som får applikationen. Om applikationen är på ingång till äldre årsmodeller återstår att se. Vidare är det endast 27 länder applikationen blir tillgänglig i till att börja med och huruvida Sverige är med på listan är för tillfället okänt.

Ytterligare förbättringar på ingång till Xbox Cloud Gaming. Utöver utvalda spel från Game Pass ska Xbox-spelare kunna spela andra Xbox-titlar som köpts kunna spelas via Cloud Gaming. Denna funktion väntas bli tillgänglig senare under 2022.

Har du testat att spela via molnet?