Grafikkortsfamiljen Arc "Alchemist" från Intel har påbörjat en försiktig utrullning med instegsmodellen Arc A380 tillgänglig i Kina, men senare i sommar sker en global utrullning av fler kort. Inför detta slår Intel upp dörrarna till en webbplats dedikerad för information och material om dessa grafikkort. Nu lyfter Intel på locket till ett aningen mer potent grafikkort, nämligen Arc A750.

Intel följer ett namnschema som påminner om det på processorsidan, där Arc 700-modeller alltså intar samma relativa position som Core i7. Därmed finns utrymme för både svagare och starkare modeller och redan släppta Arc A380 är exempel på det förstnämnda. I videon signerad Ryan Shrout står referensutförandet av Arc A750 i fokus, en modell som i linje med tidigare uppgifter blir en begränsad upplaga.

Även informationen som delges är begränsad och värd att ta med en hel näve salt, något även Intel understryker. Företaget förklarar att prestandasiffrorna är från en handfull spel som fungerar särskilt bra med Arc-familjens arkitektur och drivrutiner. Att visa denna sida beskrivs som ett sätt att visa vad grafikkorten är kapabla till om mjukvarubiten görs på rätt sätt.

A750.jpg

Bland dessa spel syns Cyberpunk 2077 som körs med höga grafikinställningar och med upplösningen 2 560 × 1 440 pixlar, vilket resulterar i genomsnittlig bildfrekvens om 60 FPS. I samma upplösning och motsvarande inställningar jämför Intel Arc A750 mot Nvidias Geforce RTX 3060, men utan koppling till bildfrekvens. Speltitlarna som används är F1 2021, CYberpunk 2077, Control, Borderlands och Fortnite, där Intel-kortet påstås prestera 6 till 17 procent bättre än rivalens modell.

I know you’re all eager to know more! What about performance in other games? When will it be available? How much will it cost? What about features like XeSS and ray tracing? I promise that we’re going to share all of that information (and more) soon, and before products go on sale.

Shrout avslutar inlägget och videoklippet med löfte om att Intel har ett gäng mjukvaruutvecklare som arbetar för att den optimala spelupplevelsen ska vara möjlig med Arc, och lovar därtill fler uppdateringar i närtid. Pris, specifikationer, tillgänglighet och information om funktioner som XESS och ray tracing står på menyn i närtid, någon gång innan den skarpa lanseringen sker.