Föregående vecka frågade vi om virtuell layout på tangentbordet, det vill säga i vilken ordning uppsättningen bokstäver, siffror och tecken är bundna till de olika tangenterna. I den tillhörande tråden gavs flera kul förslag på tillhörande frågor, varför vi den här veckan såklart följer upp med dem!

För en vecka blir det därmed frågor i plural, med fokus på både fysisk formfaktor och layout. Först ut i duon blir formfaktor, och där menas storlek och antal tangenter, något som under senare år fått betydligt fler alternativ i de mest kompakta formaten. Har du ett litet kompakt tangentbord, eller är det full tangentuppsättning som gäller? Om du har flera tangentbord, välj det du använder mest.

Sist men inte minst tar vi fysisk layout, där det istället är tangenternas fysiska placering och till viss del fysiska form som gäller. Bland de större skillnaderna ses Enter-knappens placering och form. Känner du dig osäker på vilken variant du har, ta en kik på bilderna nedan! Om du har flera tangentbord, gör som ovan och välj det du använder mest.

allatbord.png
ANSI.png
ISO.png
JIS.png

Vilken kombination av de båda frågorna valde du? Berätta i tråden!