Det är inte alltid vanliga konsumentklassade datorer orkar med och för det finns kraftfullare maskiner i workstation-klassen. Lenovo storsatsar på professionella användare med Thinkstation-serien, där nykomlingen Thinkstation P620 exempelvis kan utrustas med 64-kärnig AMD Threadripper PRO, upp till 1 TB primärminne och det absolut senaste inom beräkningskort från Nvidia.

Veckans fråga handlar om vad du tycker är viktigast när det kommer till kraftfulla datorer för skapande och professionellt användande. Kryssa de egenskaper som du anser är viktigast och förklara gärna dina val i forumet!

Sponsormeddelande

Arbetssystemet Thinkstation P620 med prestanda nog för det mesta

Lenovos Thinkstation P620 kan bestyckas med upp till 64 kärnor AMD Ryzen Threadripper PRO, en plattform som har stöd för åtta kanaler för primärminne, men även 128 banor PCI Express 4.0. Förstnämnda innebär upp till 1 TB primärminne av ECC-typ, medan PCI Express-platserna kan användas för exempelvis Nvidias beräkningskort RTX A6000. De värdefulla PCI Express-platserna behöver inte användas för nätverk, eftersom 10 Gbps är inbyggt. På lagringsfronten finns stöd för 20 TB.

Läs mer om Thinkstation P620

Sponsras av Lenovo

lenovologo-pos-red.jpg

Denna artikel produceras i betalt samarbete med Lenovo. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för dig som läsare.