Logitech har historiskt sett aldrig kört några stora event för att presentera produkter av olika slag, utan i stället kört separata presentationer utspridda under årens gång. I år har företaget dock ändrat detta och anordnat Logi Play där företaget bjudit in partners, streamers och press för att ge dessa en exklusiv förhandstitt på en rad nya produkter.

Under showen levererade Logitech en rad nya produkter som kan vara intressanta beroende på vad du sysslar med på PC- eller spelfronten. Totalt blev det åtta produkter anpassade för simulatorracing, streaming, molnspelande och spelande på flera enheter och nedan hittar ni information om dessa.

Läs mer:

Vi har redan skrivit om nya molnspelkonsolen G Cloud och länk till denna hittar du ovan. För att sammanfatta handlar det om en handhållen spelkonsol med liknande design som Nintendo Switch eller Steam Deck som är byggd för att avnjuta spel via Xbox Cloud Gaming eller Nvidia Geforce Now. Primär release av denna kommer ske i USA i oktober och priset ligger på 299 dollar. Global release finns det ännu inga uppgifter om.

Vidare visade Logitech upp en produkt som länge eftertraktats hos fans av simulatorracing. Logitech G Pro Racing Wheel och G Pro Pedals heter de nya tillskotten och den stora nyheten med detta kit är att det handlar om en direct drive-ratt, vilket betyder att ratten är direkt kopplad till force feedback-motorn och ger ett ordentligt motstånd. Logitech rapporterar att ratten erbjuder 11 newtonmeter i vridmoment, vilket kan jämföras med Logiteh G923:s 2,1 newtonmeter.

För att dra nytta av den kraftfulla force feedback-motorn används även Logitechs teknik Trueforce som plockar vibrationsdata från bilspel för att konvertera dessa till en varierad och förhållandevis verklig skakupplevelse.

Ratten är 30 centimeter bred och är fäst vid basen för att kunna bytas snabbt vid behov, men för tillfället är det endast Logitechs egna ratt som är kompatibel med basen. Ratten är försedd med knappar, spakar och reglage som kan användas för att kontrollera spel eller göra finjusteringar i spelupplevelsen under spelens gång. Vid ratten finns det paddlar med magnetiska brytare som ger användaren en distinkt klickupplevelse som du kan använda för att byta växel.

High_Resolution_PNG-PRO Racing Combo 3QTR Xbox.jpg
g racing.jpg
g racing 2.jpg
g racing 1.jpg

Paddlarna, samt knapparna på ratten, är anpassningsbara och går att konfigurera om fritt. Bland annat är det möjligt att sätta gas och broms på paddlarna, vilket kan vara användbart om man inte har möjlighet att använda fotpedalerna. Enheten är även försedd med en liten skärm som bland annat visar inställningsprofiler.

G Pro Pedals kan köpas till ratten och dessa kopplas till dator eller konsol via USB-A. Pedalerna går att justera relativt fritt i sidled för optimalt avstånd samt att Logitech skickar med en rad olika fjädrar och andra tillbehör som ger dig möjlighet att själv välja hur stort eller litet motstånd du vill ha.

G Pro Racing Wheel och G Pro Pedals säljs separat för 11 990 kronor respektive 4 190 kronor, vilket totalt landar på närmare 16 000 kronor för hela kitet. Släpp sker nu i september. Logitech erbjuder två olika varianter som kan kopplas till Playstation 4/5 eller Xbox One/Series X/S. Båda varianter är kompatibla med PC. Playseat var även på plats för att visa upp nya Playseat Trophy som har tagits fram för att användas med Logitechs nya racing-tillbehör.

Logitech G Fits är namnet på Logitechs första egna true wireless-lurar. Som märkningen avslöjar handlar det om ett par trådlösa hörlurar anpassade för att spela med och använder bland annat Logitechs egna överföringsteknik Lightspeed för att minimera fördröjning och Lightspeed-dongle följer med som går att koppla till alla möjliga USB-C-försedda enheter.

G Fits har även stöd för bluetooth, vilket är mer användbart om du ska lyssna på musik på mobilen eller titta på film. Fördelen med att använda bluetooth före Lightspeed är att man får lite mer batteritid. När bluetooth används kan du lyssna i upp till 10 timmar och med batteriet i laddfodralet blir totala användningstiden 22 timmar. Vid Lightspeed-användande ligger siffrorna på 7 timmar i lurarna och ytterligare 8 timmar i fodralet för en total tid på 15 timmar.

g fits 3.jpg
g fits 2.jpg
g fits (2).jpg
g fits (1).jpg

Utöver Lightspeed-tekniken erbjuder G Fits även en unik plugg som anpassas efter användarens öra. Vid första användning formgjuts pluggarna med hjälp av UV-lampor till ditt öra, vilket ger en tätande ljudupplevelse samt att lurarna får perfekt passform för användaren och på så vis hålls på plats.

Logitech G Fits släpps i oktober i USA där de kommer kosta 229 dollar. Release i Sverige sker i februari.

A30 Family 002 5MB 16x9.jpg
A30 White On White 002 5MB 16x9.jpg
Astro-A30-Navy-3Q-Back-Right.jpg
Astro-A30-Navy-3Q-Front-Left-Mic.jpg
Astro-A30-Navy-Back-Mic.jpg
Astro-A30-White-3Q-Back-Right(1).jpg
Astro-A30-White-3Q-Front-Right-Lit-Mic.jpg

Fortsätter vi på spelljud levererade Logitech nyheter i Astro-familjen. Astro A30 heter det nya headsetet och är kompatibel med PC, konsol och mobil. Precis som syskonen i Logitech G-familjen har A30 stöd för överföringsprotokollet Lightspeed, vilket kan kommas åt genom att koppla in medföljande dongle i valfri enhet. Headsetet har också stöd för bluetooth samt kan användas med kabel. Om du av någon anledning skulle vilja använda Lightspeed, bluetooth och kabel samtidigt är detta också möjligt.

När det kommer till form och design förlitar sig Astro A30 på design som använts i tidigare Astro-headset med sina rektangulära kåpor som är klädda i fejkläder. Både bågen och kuddarna är utrustade med memory foam för högre komfort.

Mikrofonen är löstagbar, men även utan extern mikrofon kan du prata med lagkamrater i spel via integrerade mikrofoner. A30 känner automatiskt när bommikrofonen tas bort och går direkt över till att använda de integrerade mikrofonerna. Ljudelementen i kåporna är 40 mm stora och batteritiden ligger på totalt 27 timmar.

I oktober kommer Astro A30 dyka upp i butik med ett rekommenderat pris på 2 599 kronor och erbjuds i marinblått och vitt. Vill du sätta en mer personlig prägel på utseendet är det möjligt att beställa plattor som sitter på utsidan av kåporna, vilka du kan designa själv eller välja någon av företagets egendesignade varianter.

För streamers presenterades produkter för ljudupptagning samt ljussättning. Under flaggan Logitech For Creators har företaget presenterat två produkter som ska se till att streamers både ser bra ut i kameran och hörs bra.

Logitech Blue Sona_Gamer LEGIQN.jpg
Logitech Blue Sona_Off White.jpg
logitechbluesona-graphiteleft.jpg
logitechbluesona-off-whiteback.jpg

Först ut är mikrofonen Blue Sona som kommer med företaget Clearamp-teknik, vilket bland annat ger användaren upp till 25dB gain utan förstärkare. Mikrofonen kopplas till ljudkort eller ljudmixer via XLR-kabel och är utrustad med dubbla membran där det ena fokuserar på din röst och andra jobbar för att hålla oväsen i närheten borta från strömmen eller inspelningen.

Blue Sona finns nu ute i butik och prislappen ligger på 4 299 kronor. Mikrofonen kommer i svart och vitt samt har utbytbara vindskydd.

Blue Sona Lifestyle Gamer LEGIQN Environmental-1.jpg
logitechlitrabeam-iconfig (1).jpg

För videokreatörer presenterades även ny lampa vid namn Litra Beam som är en flexibel lampa att placera intill skärmen. Lampan går att vrida på flera olika sätt för optimal ljussättning. På baksidan av lampan sitter en rad lättillgängliga knappar som låter dig justera ljusstyrka samt värmegrad av det vita ljuset.

Precis som Blue Sona har Litra Beam släppts i butik och går att lägga vantarna på för 1 499 kronor.

Utöver ovan nämnda produkter nämndes även uppdateringar för streamingmjukvaran Streamlabs där fokus ligger på lättare samarbete mellan streamers som på enklare sätt kan interagera med andra streamers, inklusive strömma tillsammans. Som grädde på moset gav stolmakarna Herman Miller en liten smygtitt på en kommande gamingstol som de tillverkat i samarbete med Logitech. Mer information om denna pjäs kommer 6 oktober.

Vilken eller vilka nya Logitech-produkter är du mest sugen på?