Det finns mycket kul att göra med kraftfull hårdvara, det ena nyttigare än det andra. Gemensamt för många av SweClockers medlemmar är dock att komponenterna används i syfte att driva runt spel. Att så är fallet märks i forumet där köpråd för nybyggen och uppgraderingar ofta ökar när nya spel med krävande funktioner eller löften om extra ögongodis dyker upp.

Från jubileumsåret 2019: Throwback Thursday till när Battlefield 3 släpptes

Historiskt har Battlefield-serien varit en utlösande faktor för en lavin av köprådstrådar. Battlefield 3 var exempelvis en snygg men tungdriven skapelse som år 2011 fick många att byta ut grafikkortet. Sju år senare blev Battlefield V en av de första titlarna med Nvidias ray tracing- och DLSS-stöd, som trots en skakig start säkerligen lockade över många till Geforce RTX 2000-serien.

DICE:s flaggskeppsserie är dock långt från det enda som drivit entusiaster till uppgraderingar och detta är ämnet för veckans helgsnack. Minns du några särskilda uppgraderingar som påverkats av spelsug, eller planerar du kanske att byta upp dig inför någon framtida titel? Om du inte är en spelare kanske du istället uppgraderat för bättre flyt i ett särskilt program? Berätta gärna om hårdvaran före och efter uppgraderingen, och självklart om prestandalyftet!