Det blåser upp till kamp i den ärofyllda konsten att bygga dator. I veckans quiz är det upp till SweClockers att tävla mot en riktig tungviktare, nämligen produktchefen Asbjørn Tollnes, som till vardags ansvarar för hela sortimentet datorer i den egna serien Komplett-PC.

Frågorna är garanterat kluriga för nybörjare och möjligtvis något enklare för rutinerade datorbyggare. I vilket fall som helst lyckades Asbjørn trots språkförbistringen med konststycket att få 11 av 13 poäng. Kan SweClockers bättre? Om våra snittpoäng hamnar högre lovar @Komplett att bjuda på en trevlig överraskning i forumet. Lycka till!

k_onlan_høns_asbjorn_q222.jpg

Asbjørn Tollnes

Produktchef på Komplett-PC

Asbjørn tros vara runt 32 år gammal. Ryktet säger att han hittades i ett hönshus den 8 mars 1990, och att han därför fick detta födelsedatum, men det finns inga tillförlitliga källor som kan bekräfta detta. Han själv hävdar dock att han spelade Duke Nukem 3D innan första skäggfjunet.

Det vi med säkerhet vet är att han har spelat datorspel sedan mitten av nittiotalet, att han samlar på veterantraktorer och att han bor i ett litet hus långt ute i skogen – tillsammans med en flock höns och en stor samling datorer.

När kycklingarna matats, snön skottats och Land Rover reparerats, tillbringar han resten av sin tid med att spela datorspel. För närvarande WoW Dragonflight, World of Warships, GTA Online, Red Dead Redemption 2, Farming Simulator 22, Sniper Elite 5, CoD Warzone 2 + DMZ samt diverse mer eller mindre udda speltitlar.

Sponsras av Komplett

Screenshot_20200904-112819~2.png

Denna artikel produceras i samarbete med Komplett. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för dig som läsare.