De senaste månaderna har Netflix testat ett nytt sätt att få bukt med den för företaget kostsamma lösenordsdelningen. I Kanada, Nya Zeeland, Portugal och Spanien har lösenordsdelare varnats att det bryter mot användaravtalet och erbjudits möjligheten att köpa till delning med upp till två personer utanför hushållet.

Försöken har gått bra, skriver Netflix till sina aktieägare, och företaget planerar nu att släppa ändringen i många fler länder innan slutet av juni. USA nämns specifikt, men inga andra länder. Vi har sökt Netflix för en kommentar om Sverige kommer ingå, och kommer uppdatera artikeln om vi får svar.

Netflix problem med lösenordsdelning har ökat under flera år och företaget har tidigare sagt att över hundra miljoner hushåll använder Netflix utan att betala för sig genom att dela konto med ett annat hushåll. Tidigare försök att stoppa delningen genom att bland annat helt stänga av konton som delade avbröts då resultaten var dåliga.

Netflix är medvetna om att ändringarna inte är populära, och räknar med att en del kunder säger upp sina prenumerationerna när de nu börjar hindras från att dela kontot fritt med släkt och vänner.

Läs mer om Netflix jakt på lösenordsdelare: