Komponenter, produkter och företag har på olika sätt utmärkt sig på sätt som garanterar en plats i de nördigaste av historieböcker. Med veckans quiz bjuds en ordentlig utmaning bestående av 15 frågor på just detta tema, som testar dina kunskaper om självklara och kommande höjdpunkter som hör till hårdvaruhistorien.

Utmana Komplett

För att vrida upp insatserna kastar Komplett in två olika rabattkoder som gäller en välfylld verktygssats respektive en rejäl Noctua-kylare. Komplett ställer också upp med de två experterna Erik Järlestrand och Fredrik Wille som SweClockers tävlar mot. Om SweClockers uppnår en snittpoäng högre än Komplett-gängets 13 av 15 lovar företaget dessutom en överraskning i forumtråden. Stort lycka till och glöm inte att dela ditt resultat!

47fc3714-a82f-410e-b5f7-c9bfda1afde8.jpg

Vi utmanar...

Fredrik Wille
Kategorichef för grafikkort och moderkort

Datorer och gaming har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag byggde min första dator när jag endast var 12 år gammal, med målet att bli världsmästare i Counter-Strike 1.5. Men drömmen slocknade när jag insåg att det inte fanns så mycket jobb och framtid inom e-sport, vilket ju var en rejäl missbedömning såhär i efterhand.

Intresset för datorer, hårdvara och särskilt grafikkort har dock fortsatt och det är något som jag har stor nytta av idag, 21 år senare, när jag har vad som kanske är världens bästa jobb för den som älskar spel och datorhårdvara.

E1.jpg

Erik Järlestrand
Gammal forumräv och aktiv tekniknörd från Göteborg, som älskar datorer och prylar lika mycket som han gillar ordvitsar och att vara ute i naturen. Har rosaskimrande minnen av överklockningen av sin Athlon XP 2200 (med blyertspenna) och tycker absolut inte att 64 GB RAM är overkill för sin TrueNAS-baserade hemmaserver.

Sponsras av Komplett

Screenshot_20200904-112819~2.png

Denna artikel produceras i samarbete med Komplett. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för dig som läsare.