Första steget, högersidan

Det här hålet är inte ett standardfönster utan är till för att visa upp tre stycken 150 GB RaptorX Gaming edition-hårddiskar, men mer om det senare.

Sidan behövde ytterligare ett hål och efter lite mätningar, tejpande och sågande blev detta vad som uppenbarade sig.

Jag monterade även en bit hålplåt istället för plexiglas då jag ville undvika det klassiska trista fönstret. På bilden ser man även de tre kupoler som ska sitta över diskarna. Dessa kupoler är faktiskt tagna ifrån påläggsförpackningar inköpta på den lokala stormarknaden. Detta är ännu ett fint exempel på att man kan hitta delar på de mest oväntade ställen. Nu var det dags att få till det biomekaniska utseendet. Här fick jag verkligen tänka till för det finns inga färdiga kit för det att köpa, så det blev till att hitta på eget. Efter en räd i ungarnas leksakslådor blev bytet diverse blandade leksaker, bland annat en tank och en gammal väckarklocka i form av en lastbil. Nu började pusslandet på allvar.

Här ser vi delar ifrån en lastbil, en motorcykel, en Ferrari F40 samt lite tryckluftskopplingar som jag hade liggande. Detta är grunden för sidans design. Dock ser det inte ett dugg biomekaniskt ut men det ska vi snart ändra på.

Nästa steg var att spackla upp allting och få delarna att flyta ihop. Här ser vi det första steget i förvandlingen ifrån påklistrade bitar av leksaker till biomekanik. Det gick det åt två stora burkar plastic padding och en hel del tid för att få grunden klar.

Nu var sidan redo för det verkligt tidskrävande arbetet. Det var nu dags att skulptera ut detaljer i spacklet med hjälp av ett frässtift och min gamla trogna Dremel. Detta var extremt dammigt och otroligt tidskrävande. Jag hade ingen som helst mall att gå efter, så jag fick improvisera fram varenda liten sak.

Man kan se tydligt här hur detaljerna växer fram ur den formlösa massan av spackel.

En närbild på detaljarbetet för att illustrera vilket enormt arbete det var att få sidan till att bli just sådär lagom biomekanisk.

När hela sidan var skulpterad och klar var det dags att ge den lite färg. Det första jag gjorde var att lägga på ett rejält lager med primer.

Efter primern lades ett lager med mattsvart. Nu börjar sidan se mer sammanhängande ut. När det svarta hade applicerats var det dags att börja med detaljmåleriet. Jag använder mig av en teknik som kallas att torrpensla. Detta går ut på att man använder väldigt lite färg och borstar ytan med penseln. Här ser vi sidan som den såg ut efter att jag gått över den med mörkgrön, brun, vit och silver.

En bit slang lades även till för att förhöja utseendet. Denna är inte inkopplad till något utan är ren dekoration men resultatet blev väldigt effektfullt. Alla dessa små detaljer tillsammans ger intrycket av ett komplext maskineri, vilket var exakt vad jag var ute efter. Jag lade även till lite färg på hålplåten för att ge den en lagom sliten look.

Till sist lade jag ut sidan och placerade diskarna under den för att få ett hum om hur det så småningom skulle se ut när allt sitter på plats.

Till sist en testmontering av sidan. Här ser vi även en del av radiatorpaketet som ska pryda toppen på lådan.