Breaking the Box av Christian Högstedt

Breaking the box är en annorlunda skapelse, där Christian använt formen för att dämpa ljudet i lådan och för att dölja lådans storlek. Hela lådan är också dämpad med ljudisolerande material i flera lager. Formen påminner närmast om en arkitektritad byggnad. Skapelsen är attraktiv och rymmer alla dagens högpresterande komponenter.

Chassits inre är fortfarande preliminärt men skissen nedan visar hur det är tänkt att komponenterna skall vara placerade. Komponenterna monteras på ett inre skal och försluts sedan med det ljusisolerade skalet. Det finns fortfarande lite att jobba på gällande exempelvis luftflöde, men samtliga chassin är fortfarande på konceptnivå än så länge.

Även Christian har tagit hjälp av läsarna och hans forumtråd med fler detaljer om chassit går att finna här.

Efter presentationen tittar lärare och utsända från Webhallen, SweClockers och Captech på själva modellen som är i fullskala. Det är imponerande hur väl eleverna lyckats skapa sina chassin i verklig storlek och dessutom fått till en bra finish. I Christians modell får vi inte ta en titt på insidan, men utsidan är bländande fin.

Christian beskriver kort sitt projekt på följande sätt:

Inom datorvärlden är tysthet och luftflöde varandras motpoler, och målet i det här designkonceptet är att dessa ska förenas både praktiskt och visuellt. Konceptet ska även förmedla snabbhet, styrka och säkerhet genom ett arkitektoniskt formspråk.