Roccat Kova: Specifikation

Namn

Roccat Kova

Knappar

7

Skrollhjul

Ja, vertikalt

Sensortyp

Laser

Rörelseupplösning

3200 DPI

Anslutning

USB

Max acceleration

20 G

Max fart

40 tum/sekund

Uppdateringsfrekvens*

1 000 Hz

Minne

Ja

Fötter, material

Teflon

Designad för vänsterhänta

Ja

Kabellängd

2 meter

Garanti

Ingen uppgift

Kova ser rätt aggresiv ut när vi först packar ur den i förpackningen. Den har ett rätt distinkt skrollhjul och hårda och raka former.

Framsidan domineras av ett rätt brett skrollhjul. Huvudknapparna sitter relativt högt upp och har rätt liten lutning. Skrollhjulet är av gummimaterial men har inte distinkta ”hack” som de andra mössen har. Det känns nästan som man ibland ska missa skrollningar på grund av de oexakta hacken.

På bilden ovan syns de raka och skarpa formerna rätt tydligt. Musen har väldigt enkla och smidiga tumknappar som sitter i bra höjd. Om Roccat varit ute efter att skapa en mus som är så skön som möjligt har de tyvärr misslyckats med tumgreppet. Den skarpa kanten från musens bakre sida gör att tummen nästan känns ivägen när man har det i tumgreppet.

Baksidan har två stycken lysdiodsrutor som med standardinställningar byter färg varje femte sekund. Detta går givetvis att ändra med programvaran. Höjdmässigt är den ungefär lika hög som både Steelseries Xai och Mionix Naos.

Då musen är tänkt att fungera för både höger- och vänsterhänta ser högersidan ut precis som vänstersidan. Tumknapparna sitter i samma höjd och tyvärr har vi samma obekväma tumgrepp på båda sidorna.

Kova har fyra stycken små musfötter som sitter i kanterna. Den observante har kanske noterat att undersidan är relativt liten, jämfört med både Xai och Naos. Storleken på Kova är i klass med Razers möss och passar den som främst har lite mindre händer.

Guldpläterad USB-kontakt.

USB-sladden har inte tygöverdrag som de andra mössen.