Permalänk

M4N78 Pro grafikkort problem

Hejsan

Har ett ASUS M4N78 PRO moderkort som då har inbygt grafikkort. När jag försöker sätta in mitt Grafikkort HIS radeon 4870 så får jag ingen bild även fast det har funkat förut. jag minns att jag hade problem i början med att få bild så jag antar att det har att göra med att den vill köra på det inbygda? Har också läst nånstans att man ska ladda hem någon drivrutin men förstår inte vad det skulle vara. Är inte så himla grym på datorer så tänkte om nån vet vad det kan vara för problem?

Permalänk
Hedersmedlem

Du får ladda hem senaste drivrutinerna till 4870. Läs därefter manualen och gå i BIOS och ändra så att du antingen avaktiverar eller ser till så att det externa väljs först. Lite olika för olika BIOS, därav läsa manualen.

Testa om du får bild vid omstart, ska komma direkt vid boot. Fungerar det, installera de nya drivrutinerna.

Fortfarande ingen bild? Undersök att kortet verkligen sitter som det ska och inget skräp i sloten. Om du byggt själv: Rätt antal moderkortsdistanser? Lika många som hål i moderkortet, varken fler eller färre.
Anslutit båda strömkablarna till grafikkortet? Klarar ditt nätagg av kortet? Märke/modell på det?

Visa signatur

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Pixel 7 pro