WD levererar fler hårddiskar än Seagate

Permalänk
Avstängd

Vet inte om det var en dålig period men när jag köpte min WD så var det jag och en till som fick dåliga exemplar av hårdiskar. Min höll inte ett år ens och morsans sambos hårddisk har massa dåliga sektorer, låter som h-e. Han skulle byta ut driven, men idioten i affären sa att det inte var nåt fel på den. Tro fan det när han troligen snabbformaterade den, då hittar den ju inga fel. Kör med SamSung nu som verkar vara pålitliga

Visa signatur

AMD Phenom II 955BE x4 @3.61GHz|SamSung 2 x 500GB 7200 RPM|Asus M4A79T Deluxe|4GB OCZ Black Edition 12800@1600MHz|Sapphire HD5870 1GB RAM|OS varierar, men mest Win XP x64

Permalänk
Medlem
Skrivet av scienta:

Var ju inte själva diskens fel då? Bara USB-kontrollerns?

Precis, därav min sista mening med bibehållet WD-stöd

Visa signatur

Jag har en fin men gammal dator som ej är värd att skriva om

Permalänk
Avstängd

Har haft 3 st hårddiskar nu i 7 år. håller fortfarande. Riktigt bra wd är. Kommer aldrig kunna ha något annat.

Visa signatur

[antec nine hundred] [corsair 650w][asus p5q-e][q6600 oc 3ghz vcore 1.3] [4gb corsair dominator 8500 2x2gb] [powercolor 4870x2]

Permalänk
Medlem

Sitter på Samsung nu men när det blir ny HDD blir det WD inget snack om saken, haft Seagate som gått i graven både PATA och SATA sen har jag pillat med en del WD i datorer och dom har varit underbara

Permalänk
Medlem

seagate tappade mig som kund för all framtid med 7200.11 diskarna (deathstar2) . Och Hitatchi med sina orginella Deathstardiskar.

WD is the way to go! Najs med kvalitetslagring, har aldrig krånglat för mig ,prestandan är på topp och priserna är bra, mer för pengarna även om man betalar lite mer. Har iofs inget emot samsungdiskarna heller men har haft ett par ex som vibrerat kraftigt, är mer en märkessak som gör att jag väljer WD, jag litar på dem ^^.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av AndreasA88:

Hade gästföreläsare från Hitachi på skolan i veckan. En av de påstod att det finns egentligen bara 2 företag som faktiskt tillverkar hårddiskar, Hitachi och Seagate. Tyckte det lät väldigt underligt, antar att WD tillverkar sina hårddiskar själva?

Obehagligt att ni har föreläsare från en konkurrent som ljuger. Givetvis tillverkar WD själva och har gjort så från början när de köpte Tandons HD-tillverkning 1988. Innan dess tilverkade de chips till miniräknare och kontrollerchips till HDs bl a.
För er som vill läsa: http://en.wikipedia.org/wiki/Western_Digital

En sak som hänt är att WD sålde en substratfabrik till Hitachi förra året, men den hade de endast haft en kortare tid och har fortfarande kvar substrattillverkning i Malaysia.
http://www.xbitlabs.com/news/storage/display/20090520115419_H...
http://www.wdc.com/en/company/releases/PressRelease.asp?relea...

Hittade lite snabbt en fabrik där de tillverkar huvuden, en av diskarna mest vitala delar: http://www.tradelineinc.com/content/DE7EF635-2B3B-B525-816574...

Gällande framgångarna för WD är jag övertygad att deras framgångar beror på differentieringen till olika modeller: Green, Blue, Black och VR. De var långt före andra med detta. När alla körde 7200-varvare utan annan förändring än tätare lagring, kunde WD erbjuda specialiserade produkter med rätt egenskaper för varje användningsområde.

Att börja med 5400-varvare igen med nya tätlagrade skivor och därmed bra prestanda tog nog alla andra på sängen, rejält. WD kunde därmed marknadsföra sig som miljövänliga (precis rätt i tiden) och Green blev början till en helt ny generation diskar som duger för de flesta men tog hälften av energin mot gamla 7200rpm. De diskarna kom omgående för RAID/serverbruk också, vilket ökade marknaden ytterligare. Har flera själv som gått 24/7 i runt 3 år nu.

Finns mycket mer man kan ta upp som WD gjort rätt, men försäljningen visar ju vad konsumenterna tycker och det får räcka för idag.

Tillägg och ändringar
Visa signatur

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Pixel 7 pro

Permalänk
Medlem
Skrivet av hakuni:

Samsung Spinpoint F3 är snabbare, svalare och tystare än WD Caviar Black...och dessutom billigare. Jag har en av båda, och ingen har gått sönder än..

Håller med, "F3 is the way to go" just nu! Iofs lite beroende på vad man är ute efter kanske, jag sitter med ett antal TB av blandade märken fördelat på ett par datorer just nu och måste säga att F3 är en sällsynt lyckad konstruktion.

När det kommer till mekaniska diskar är Samsung riktigt starka för tillfället, ändå lyckas WD ha ett bättre rykte upplever jag det som i alla fall. Vet inte varför, men jag kommer alltid att tänka på Asus när jag tänker på WD, haha!! Dom lyckas också dra till sig mest köpare av någon anledning (marknadsföring kanske?), nu vet ju inte jag vilken moderkortstillverkare som är "bäst" (vad menas med bäst?), men enligt Inet så lämnas det in fler trasiga Asusbrädor på garanti procentuellt än Gigabyte! (Den informationen har åtminstone jag fått vid 2 el 3 olika tillfällen när jag ringt dom och varit sugen på nytt mobo.)

Lite off topic, sorry för det!

Skulle tro att WD använder smart marknadsföring och lyckas på något sett tilltala fler folk, dom har ju värsta superryktet! Sen gör dom naturligtvis riktigt bra diskar också, personligen gillar jag deras "gröna" för lagring och köper nuförtiden endast dom + Sammys F2/F3.

Något annat jag gillar med WD är deras långa garanti, ska snart lämna in en Raptor jag har som börjat dumma sig och håller på att packa ihop.

Permalänk
Medlem

Man måste ju säga att WD lyckats väldigt bra med sina externa diskar oxå. Snygg design, finns ju några modeller att välja på (återigen differentiering), samt rätt pris.

Visa signatur

Du som inte behärskar när du skall använda de och dem så finns en mycket enkel lösning. Skriv dom så blir det inte fel.
Första egna datorn -> ZX Spectrum 48k '82.
Linux Mint, Asus B550-F, Ryzen 5600X, LPX 64GB 3600, GT730

Permalänk
Medlem

Skulle gärna se att WD och Samsung går hårdare in i SSD marknaden.

Visa signatur

FD Torrent | Z690 Formula | i7 12700K | 32GB DDR5 | GTX 3080 Ti | STRIX 850W | PG279Q

Permalänk
Medlem

Grattis WD för er ökade produktion på mekaniska hårddiskar och jag hoppas nu att ni inte börjar tumma på kvalitén när kvantiteterna går upp i produktionen. Jag tillönskar er nu en fortsatt välgång med er verksamhet.

/Saint25

Permalänk
Medlem

Maxtor köpte Quantum (a match made in hell) och sedan köpte Seagate Maxtor.

Visa signatur

“Problems that remain persistently insoluble should always be suspected as questions asked in the wrong way.” ― Alan W. Watts

Permalänk
Medlem

Jag har ägt hårddiskar ifrån nästan alla leverantörer och jag tycker jag fått mina bästa och tystaste diskar ifrån WD, kommer inte byta leverantör på länge.
Framförallt black serien och raptor diskarna gillar jag.

Har ägt flera diskar ifrån IBM/Toshiba/Samsung/Seagate/Maxtor/WD.