hjälp, behöver taktik tips

Permalänk
Medlem

hjälp, behöver taktik tips

som topic så undrar jag vilka taktiker som är bra i 1v1?

ska man skynda att bygga en andra bas så tidigt som möjligt?

mata ut harvesters?

Visa signatur

AMD x2 5000+ 4gb DDR2 500GB WD ASUS 8800GTS ECS KA3 MVP

Permalänk
Medlem

Jag spelar bara protoss men min strategi går generellt ut på att få ett statigt antal arbetare i början. Så först skapar jag en Pylon vid 9/10 så att den är klar när man är på 10/10.
Sen pumpar jag 3 arbetare till för att sedan början skapa trupper (bygger en "gas sammmlare" medans Gatewayn byggs) samtidigt som man bygger fler arbetare.

Visa signatur

"Maybe one day you will learn that your way, is not the only way"

Permalänk
Medlem

i 1on1 är den bästa taktiken att spana på motståndaren och kontra hans enheter med 'rätt sort'. Alternativt bara rusha så tidigt som möjligt..

Men generellt så, bygg arbetare konstant för att se till att du har mycket bra inkomst (30st per bas(?)). Sedan när du bygger din andra bas skickar du iväg hälften av de från huvudbasen, och fortsätter sedan bygga arbetare i båda baserna.

Visa signatur

Spelar mestadels Arma 3, men även sådant som Factorio och Rimworld.

Permalänk
Skrivet av flancen:

som topic så undrar jag vilka taktiker som är bra i 1v1?

ska man skynda att bygga en andra bas så tidigt som möjligt?

mata ut harvesters?

Vad är policyn angående att länka till andra forum? Hittade inget mot det i reglerna, så här finns en bra post för nybörjare: starcraftobserver.se/?page_id=7/starcraft-2-diskussion/nyborjartips/
Säg till om detta inte är OK så tar jag bort den. Lite tips från tråden:

- Ha alltid så lite resurser som möjligt på "banken". Spendera spendera! Om du inte kan göra av med dina resurser tillräckligt snabbt, bygg fler enhetsbyggnader! Se till att dina resurser är så låga som möjligt (men din inkomst är så hög som möjligt)

- Fortsätt bygg arbetare konstant under hela matchen. I SC2 är macro viktigare än micro.

- Använd hotkeys! Lär dig vilka knappar som gör vad. Om du använder tangentbordet för att bygga byggnader, enheter och använda förmågor har du en gigantisk fördel gentemot folk som klickar.

- Använd ctrl-grupper. Markerar du några enheter och sedan trycker Ctrl + 1 så kan du vara var som helst på kartan och bara trycka "1" så markerar du den gruppen. Tryck på "1" två gånger så centrerar sig skärmen på gruppen. Samma sak fungerar med byggnader, och hjälper dig att bygga enheter i din bas samtidigt som du micrar din armé.

- Fokusera på att bli bättre på en sak i taget. Om man går in i en match med en hel lista på saker man ska tänka på är det lätt att bli överväldigad och förlora fokus. Satsa på en sak i taget. Vill du bli bättre på att scouta, fokusera på det några matcher. När du känner att du har kontroll över det momentet, jobba på något annat.

- Lär dig vilka enheter som din ras har och vilka enheter dom är bra mot (light/armoured).

- Titta på erfarna spelares matcher och replays.

- Scouta. Gör det kontinuerligt under hela spelet, information om fienden (samt att lära sig hur man ska tolka den) är otroligt viktigt i SC2.

- Om du vinner en stor strid, ta vara på ditt övertag! Pusha mot motståndarens bas, eller ta map control och expandera. Ett vanligt misstag i början är att attackera motståndaren när han bara bunkrar upp sig i sin bas. Spelar han otroligt defensivt är det bara för dig att ta kontroll över kartan och expandera expandera expandera. Har du stort ekonomiskt övertag gör det inget om han dödar din armé då du kan träna en ny direkt.

I början handlar det mest om att bygga arbetare hela tiden och alltid göra sig av med sina resurser. Klarar du det så är du i Silver och det är bara bygga på därifrån

Permalänk
Medlem

Ett tips är att kolla på HDstarcraft och Husky videos på youtube så ser du hur pros spelar Mkt lärorikt!