Permalänk
Medlem

Vad ska man göra åt farsan?

Har bott hemma hos morsan i hela mitt liv. Flyttade till farsan för cirka ett halvår och man börjar bara bli mer och mer irriterad på hans lathet. Även om ingen har några tips känns de skönt att få skriva av sig.

Vi har en regel - Jag diskar och han lagar mat. Vi jobbar på samma jobb så vi fixar alltid matlåda så vi äter samma mat 2 dagar irad.

Hur som helst - igår lagade han spaghetti och korv, blev spaghetti över. Så idag slängde han bara i några ostekta köttbullar så det ska vi äta till matlåda imorgon (stekta mina själv förut dock). Och så sa han "Jag åt mat sent idag, så du kan ju fixa till dig något om du är hungrig.

Har även fått typ - ostekt blodpudding, ostekt pytt i panna, potatissallad & köttbullar (fett äckligt o inte bra mat precis) med andra ord lagar han inte ens till maten. Tar bara de enklaste som går och slänger de i lådan.. Sjukt trött på så jävla simpel och äcklig mat.

Ja, jag kan lösa detta genom att laga mat själv också - men då måste jag laga GOD mat åt lata helvetet. En annnan rolig grej - lagade till ris, cafe de paris och kycklingnuggets förra veckan. Blev ju en del disk då så då sa han "Du kan ta det du lagade åt mig också, för har ont i magen så behöver ingen mat" SÄKERT, för lat för att han skulle få ta tag i disken då bara. Samma sak iförrigår, var en matlåda kvar - "Du kan ta min matlåda, jag tar smörgås istället.. bättre för magen" Mjo, för lat bara.

Har även haft en hög med tvätt ståendes i köket på soffan nu i 2 veckor (jag har tagit ur min egen tvätt) bara hans & sen lakan, handdukar osv där. Så frågade honom förut (efter de kände jag att jag var tvungen att skriva ut om de) "Ska du inte ta tag i tvätten snart?" "Äsch, den kan lika gärna stå där, man tar ju saker efter hand så" - Ja det kan man, men hur snyggt är det och ha tvätt i köket?

Kan även ta åratal innan han ens dammsuger i huset. (Kök, hall, TV-rum som är tillsammans med sovrumet) Och om han ska ta tag i något så är det ofta så sent som bara möjligt, går och tycker de är för jobbigt och göra något. Själv har jag svårt och slappna av om jag har massa saker jag måste göra så jag gör det direkt.

- Är han upptagen?
Nej, han har ingenting och göra. Idag har han: Kom hem, la jobbväskan på bordet, slängde i ostekta köttbullar i matlådan. Sen TVn sen dess.

När man har så enormt lite och göra - varför då inte bara laga till någonting GOTT? Eller fixa tvätten.

Bara enormt störande att en vuxen människa inte fixar någonting. Hur ska jag få han och fatta att detta är fan inte normalt beteende? Visst om man kom till en studentlya så kanske de står tvätt lite överallt. När han hade hand om disken så kunde de fan bli diskberg. Nu när jag fixar det så är det max 5 grejer där.

Aja, nu har jag talat ut lite.. bara enormt irriterande. Även min flickvän stör sig på att han fan inte gör någonting om dagarna, bara slappar och fixar äcklig mat.

Visa signatur

10700K | NVIDIA RTX 3080

Permalänk
Medlem

Hur gammal är du?

Permalänk
Medlem

19?

Skulle flyttat hemifrån om jag haft fast jobb, men har bara tillfälligt.

Visa signatur

10700K | NVIDIA RTX 3080

Permalänk
Medlem

Gilla läget eller avlägsna dig?
Livet är hårt & om lite tvätt eller äcklig mat får dig att flippa över så fixa eget boende.
Om min grabb (20) skulle gnälla skulle jag (40) bara peka på dörren ..

Permalänk
Medlem

Verkar som din far inte mår så bra rent psykiskt. Samma gamla rutiner osv. Provat att prata med honom om hans lathet? Nu behöver du inte riktigt kalla det för lathet men du förstår vad jag menar. Han verkar ha tappat gnistan liksom. Ibland är det enda som behövs någon att prata med.

Visa signatur

We are the music makers, and we are the dreamers of dreams.
Youtube | Spotify Playlists | Soft | Rapp | Rytm | Kött | Kalas |

Permalänk
Medlem

getskägg - lite tvätt? 4 lådor fulla med tvätt och ohälsosam och simplaste maten han kan laga samt ett inte speciellt rent hus. Klart man blir irriterad? En vuxen man borde ju fan sluta bo som att han är en student eller någon ungdom. Och ja, jag vill flytta, men kan inte då jag inte har fast jobb.

Cloudstone, jo kanske det. Under semestern drack han runt 6-8 öl VARJE dag i 4 veckors tid. Dvs han är nog lite smått alkoholist. Pratade med honom om det i slutet av semestern och han sa att han skulle hålla på semestern ut men att han skulle skärpa sig när jobbet börjat igen. Han har druckit en vardag på 3 veckor. Så kanske att bristen på öl gör att han kanske tappat lusten till att göra annat.. Men blir ju bättre med tiden. Jag har iaf lyckats få han börja springa igen nu så.. Det kan ju få en och må mycket bättre psykiskt. Då känner man att man iaf vart lite nyttig. Så nu snackar han om att dra ner på ölen även på helger, och ta mindre portioner. (För att få ut mer av träningen)

Så kanske allting kommer ändras, vilket jag verkligen hoppas på. För hans egen och min skull. För ingen kan ju må bra av att bara sitta framför datorn och/eller kolla TV hela dagarna.

Visa signatur

10700K | NVIDIA RTX 3080

Permalänk
Medlem

Ääh, bit ihop.
När jag flyttade tebax till morsan pga flytt till ny stad så lagade jag maten, diskade och tvättade.
Din farsa har säkert lagat mat och sånt till dig i x-antal år. Kan inte du hjälpa honom i några månader så är det ju otacksamt.

Sen ifall det är som Cloudstone säger så är det iofs inte samma sak men jag skulle ha lagat mat om jag inte hade vart nöjd med hans mat.

Visa signatur

And Jesus said "Come forth and I will grant you eternal life!" I came fifth and won a blender.
| MSI X99A Raider | i7-6850K | 32GB Corsair Vengeance DDR4 3000MHz | Palit GTX 1080 Super Jetstream | ASUS ROG Swift PG279Q |

Permalänk
Medlem
Skrivet av SunQ:

Ääh, bit ihop.
När jag flyttade tebax till morsan pga flytt till ny stad så lagade jag maten, diskade och tvättade.
Din farsa har säkert lagat mat och sånt till dig i x-antal år. Kan inte du hjälpa honom i några månader så är det ju otacksamt.

Sen ifall det är som Cloudstone säger så är det iofs inte samma sak men jag skulle ha lagat mat om jag inte hade vart nöjd med hans mat.

Jo, men jag tycker ju att eftersom vi gjort upp att jag ska diska precis ALL disk som kommer (har ingen diskmaskin) och han ska då laga mat. Så kan han ju i alla fall ta och steka maten?

Och sedan när jag stått och lagat mat i en halvtimme så skippar han de för han inte orkar diska. De är ju fan respektlöst. Bara skita i och ens smaka på maten jag lagat till. LATHET i högsta grad.

Förövrigt, nej, farsan har fan inte gjort ett skit åt mig eftersom jag bott hos morsan i 18 år. Och creeds till dig att du fixade allting. Var du arbetslös eller jobbade du samtidigt? För isf äre fett bra gjort av dig iaf.. (om du jobbade)

edit: jo jag försöker bita ihop, men bara jobbigt att se någon vara så enormt lat.. och inte kunna flytta heller.

Visa signatur

10700K | NVIDIA RTX 3080

Permalänk

Shit, tycker mer synd om din farsa om jag ska vara ärlig. Han verkar ha ett bekvämt, slappt och ostressat liv, som duger i hans ögon. Så kommer du helt plötsligt och börjar gnälla på hans mat, hans vanor och hur han sköter saker. Vad tror du han tycker om det?

Det är väl inget konstigt med att han kanske föredrar enklare mat? Jag är likadan och lägger inte ut mer än 10 minuter på att fixa vanligt dagskäk. Det finns roligare saker att göra på fritiden än att stå och slita i köket med en massa kastruller och skit. Tycker du motsatsen så är det väl inte mer än rätt att du själv får laga ditt lyxkäk och så klart även diska det du skiter ner, medans han softar med sina kalla köttbullar/mackor i soffan.
Semestern är var mans egna välförtjänade lediga tid, så vill han då spendera dagarna med att dricka öl (Som typ alla andra) så får han väl göra det. Det tycker jag inte du har något att säga till om.

Orkar inte ens kommentera resten, men du utmärker ju verkligen att du har bott med morsan hela livet Hur ska du klara dig i en egen bostad sen där du får sköta precis ALLT själv? Som sagt, bit ihop och väx upp. Var glad över att du inte redan är utslängd.

Visa signatur

Intel i7 6700k @4.7Ghz | Be Quet! Dark Rock Pro 3 | Asus Z170 ROG Hero VIII | 32GB DDR4 Corsair Vengeance 3000Mhz | Asus 1080Ti Strix OC | Samsung 950 Pro M.2 250GB, Samsung EVO 850 120GB, Samsung EVO 840 250GB, & Seagate 7200rpm 4TB | Corsair HX 1050W | Fractal Design S | Asus Xonar U7 | Sennheiser PC360 | TrackIR 5 + ProClip | Eizo 27" EV2736W | HTC Vive | Windows 10 Pro

Permalänk
Medlem

På sätt och vis har jag varit lite i samma situation, även fast jag aldrig bodde hos min far någon längre tid, utan bara enstaka helger och liknande. Min far är inte så mycket alls för att exempelvis städa oftare än han flyttar (ja, han fick städning av lägenheten i 50-årspresent), t.ex. Däremot brukar han faktiskt laga varm mat.

Visa signatur

The power of GNU compiles you!
"Often statistics are used as a drunken man uses lampposts -- for support rather than illumination."

Permalänk
Medlem

Herregud du är 19 År!
Flytta hemifrån, alternativt lev tilsammans med farsan som om det skulle vara vilken annan inneboende som helst. Betala din hyra, laga din egen mat, sköt din tvätt med mera och skit i vad han gör!

Visa signatur
Permalänk
Hedersmedlem

Klart att han ska få ställa krav på sin far som han måste stå ut att bo med. Det han beskriver är inget sätt att leva. Ja, inte behöver det var pedantiskt rent eller skötas till det yttersta. Men en pappa ska väl ändå vara en förebild och lära en unge att sköta sig och kunna ta hand om sig själv. Så som han verkar bete sig är ju helt fel, ingen vidare förebild alls. Nån lösning har jag inte mer än att försöka prata och reda ut några regler kanske.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Shimonu:

Klart att han ska få ställa krav på sin far som han måste stå ut att bo med. Det han beskriver är inget sätt att leva. Ja, inte behöver det var pedantiskt rent eller skötas till det yttersta. Men en pappa ska väl ändå vara en förebild och lära en unge att sköta sig och kunna ta hand om sig själv. Så som han verkar bete sig är ju helt fel, ingen vidare förebild alls. Nån lösning har jag inte mer än att försöka prata och reda ut några regler kanske.

Han är 19 år och vill leva på sitt sätt och behöver inte bo hemma, då kan väll hans far som nog säkert är dubbla hans ålder leva som han vill. Mr bravo och Ryden skrev bra saker tycker jag. Förstår att det är tufft men vill han inte lägga ner tid i tex köket så får du väll helt enkelt göra det själv och självklart endast laga till dig själv.

Visa signatur

Citera för svar!

Permalänk
Medlem

Flytta, det mår du mycket bättre av. Skaffa tillfälligt jobb någonannanstans, om du så måste tälta för att överleva första tiden. Det kommer göra dig gott. Säker kommer det göra din far gott också då han kanske börjar fundera på tvätt, alkohol och livet. Eller så dör han av dammallergi. Eller du dör av nedkylning..
50-50, antingen dör du eller så blir du man.

Visa signatur

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Permalänk
Medlem

Mr.Bravo - jag har inte ens klagat på honom. Varför tror du jag tar upp det här? För att jag vill ha tips på hur man ska få honom att fatta att man borde VILJA ha ett rent hem och inte ha tvätt liggande i köket så man inte kan sitta på soffan.

Och om man lägger 10 minuter på mat kan man få bättre mat än det han lagar. Som sagt, han steker ju inte ens maten? Det tar 1 minut att bara lägga de i matlådan. Då han kan ju åtminstone lägga 10 minuter så man får mat som åtminstone är ätbar?

Jaja, får väl överväga att hitta något ställe att flytta till som är riktigt billigt så man kan bo där även när man blir arbetslös..

Visa signatur

10700K | NVIDIA RTX 3080

Permalänk
Medlem

Jag tycker det är konstigt att inte så många förstår att du verkar bry dej om din far. Hade jag varit i din sits så hade jag nog tyckt det varit jobbigt att se min far har så låg ambitionsnivå att han knappt kan fixa lite käk eller tvätta sina egna kläder.

Det verkar av det du skriver att han inte har mycket att göra förutom jobbet, då kan det nog lätt bli att man inte gör ett skit i stället. Jag tycker du ska ta ett snack med om honom inte om disk/mat mm utan hur han mår för övrigt.

Bara mina tanka och reflektioner av din situation, men alla tänker och tycker vi olika.

Permalänk

Flytta eller lev med det. Det är väl bara dom två alternativen du har. Alla männsikor är inte lika, och speciellt som inte tillhör olika generationer. So what om han är lat. Det har väl alla rätt att vara.

Visa signatur

Main: FD R2 - CoolerMaster Silent Pro M 700W - AsRock Z77E-ITX - Intel i5 3570K @ Stock - 4GB Corsair XMS3 1333MHz - Corsair SSD Force 3 Series 120GB - Gigabyte GeForce GTX 560 Ti OC 1GB - Win 7

Permalänk
Medlem

Som vanligt på swec är det mekaniska svar i överflöd. Jag tycker definitivt att du kan ställa krav på din farsa, om inte annat för hans egna välmående.

Den enda (i princip) som har skrivit något vettigt är Cloudstone. Det låter som att din farsa lever i en slentrianisk tillvaro och därför kanske behöver krydda vardagen med något nytt. Ta ett ordentligt snack med honom om detta, tycker jag.

Visa signatur

"Nightcrawl tipsar om Kvinnofängelset, som alternativ till den kan jag rekommendera att du istället skär av stora kroppspulsådern på dig själv och lägger dig ner och dör en utdragen, smärtsam död. Kan garantera att det är roligare än att se 700 avsnitt av den serien." -Loaded

Permalänk
Medlem
Skrivet av hambli:

Jag tycker det är konstigt att inte så många förstår att du verkar bry dej om din far. Hade jag varit i din sits så hade jag nog tyckt det varit jobbigt att se min far har så låg ambitionsnivå att han knappt kan fixa lite käk eller tvätta sina egna kläder.

Det verkar av det du skriver att han inte har mycket att göra förutom jobbet, då kan det nog lätt bli att man inte gör ett skit i stället. Jag tycker du ska ta ett snack med om honom inte om disk/mat mm utan hur han mår för övrigt.

Bara mina tanka och reflektioner av din situation, men alla tänker och tycker vi olika.

Jo, jag blev också förvånad. Jag vill ju ändra på detta för farsan OCH min skull. Sen är det ju riktigt konstigt att folk får det hela som att jag är "the bad guy", bara för att jag är 19, bor hemma och vill ha LITE krav på honom..

Är det SÅ mycket begärt enligt er att jag tycker han ska iaf steka maten, skaffa lite variation på maten och iaf hänga in tvätten så det ser respektabelt ut här hemma? Fan man vill ju inte skämmas över sin farsa. Han skulle nog må mycket bättre av att ta tag i lite saker. Jag vet själv dagar jag bara suttit framför datorn, man blir ju fan nästan deprimerad..

Har som helst sagt till övriga familjen om att hålla utkik efter en lägenhet. Verkar som jag har jobb 6 månader framåt och kan därför hinna få A-kassa så det är lugnt när jag blir arbetslös och kan fortfarande ha lägenheten kvar, vilket va största problemet med att skaffa eget från första början. Så sen när det är säkert att jag ska flytta så låter jag farsan veta. Så jag inte behöver förklara mig i onödan.

Visa signatur

10700K | NVIDIA RTX 3080

Permalänk
Medlem

Fullt med folk som inte tänker längre än vad näsan räcker i denna tråden. Det är ju som när man satt för mycket tid och spelade spel framför datorn som ung. Vilket ser jag tillbaka på med bäst minnen? Den gången jag fick satte 3 HS på raken i CS eller då jag var ute och hade roligt med kompisarna?

Klart som FAN att han ska försöka få farsan att leva ett riktigt liv istället för ett ensamt sluskliv på hemmaplan. Förmodligen skulle hans farsa bli lyckligare av det.

Visa signatur

HD5770 1GB| Phenom 2 x2 555 3.2ghz BE@ x3 3.6Ghz| 2x2048ddr3 corsair xms3 1600mhz | Corsair HX520w | HP w2207| Antec 180b

Permalänk
Medlem
Skrivet av kwame:

Jo, men jag tycker ju att eftersom vi gjort upp att jag ska diska precis ALL disk som kommer (har ingen diskmaskin) och han ska då laga mat. Så kan han ju i alla fall ta och steka maten?

Och sedan när jag stått och lagat mat i en halvtimme så skippar han de för han inte orkar diska. De är ju fan respektlöst. Bara skita i och ens smaka på maten jag lagat till. LATHET i högsta grad.

Förövrigt, nej, farsan har fan inte gjort ett skit åt mig eftersom jag bott hos morsan i 18 år. Och creeds till dig att du fixade allting. Var du arbetslös eller jobbade du samtidigt? För isf äre fett bra gjort av dig iaf.. (om du jobbade)

edit: jo jag försöker bita ihop, men bara jobbigt att se någon vara så enormt lat.. och inte kunna flytta heller.

Jepp, jobbade under tiden jag bodde hos morsan. Har ju bott i egen lägenhet i 6 år innan jag var tvungen att flytta tillbaka till morsan så man har ju fått rutiner på allt sånt där.

Men ja, det är ju det minsta man kan begära, att man hjälps åt. Står båda två i köket när man lagar mat och hjälps åt så är det ju mycket roligare också. Plus att man får bättre kontakt.
Det verkar ju behövas kommas närmare. Märks att du vill hjälpa din far men föreslå det. Att ni lagar mat tillsammans.
Då får båda två bra mat, ni kommer varann närmare och får ett bättre hem.

Så gjorde jag.

Visa signatur

And Jesus said "Come forth and I will grant you eternal life!" I came fifth and won a blender.
| MSI X99A Raider | i7-6850K | 32GB Corsair Vengeance DDR4 3000MHz | Palit GTX 1080 Super Jetstream | ASUS ROG Swift PG279Q |

Permalänk
Medlem

Du kan ju, liksom, ta upp det med far din.
Typ.

Permalänk
Medlem

men om ni bor ihop så kan ni göra saker ihop, varför inte laga mat och diska tillsammans, dra upp hans motivation. det är inte så tråkigt om man är två. det är inte att fråga utan att kräva. varför ska alla dela upp sysslorna. han bryr sig nog egentligen om att det är stökigt men orkar inte bry sig.

bor du där gratis? aja det kvittar. om du t.ex städar hela lägenheten eller huset, blir han inte glad och tacksam då? dra igång musik, städa och tvätta tillsammans hur tråkigt han än tycker så tvinga gubben.

t.ex. komma hem från jobbet. se till att han inte slänger sig i soffan och gör i ordning. sen se till att han har nån sysselsättning. minigolf? skytte, simning, boule, modellbygge vad fan som helst, alla måste väl ha nåt intresse, men nåt ni kan göra tillsammans. säga att det är för din skull eller nåt, lägg upp han på nätdejting.

jag känner inte din farsa men nåt borde väl få honom ur 50 års krisen

Permalänk
Avstängd
Skrivet av getskägg:

Gilla läget eller avlägsna dig?
Livet är hårt & om lite tvätt eller äcklig mat får dig att flippa över så fixa eget boende.
Om min grabb (20) skulle gnälla skulle jag (40) bara peka på dörren ..

Vad tråkigt att du har den inställningen.:/ Jag menar bara för att du är "vuxen" och din son är "liten" så tycker jag inte att han ska få stå ut med X olämpligt beteende. Det finns så många föräldrar som anser sig ha rätten att fatta dåliga beslut bara för att de är vuxna, så kallade. Jag känner till en mamma (ovanligt men intressant) som fattar dåliga beslut över ekonomin, köper cigaretter, sprit, festar etc. fast hon inte har råd egentligen, så har hon en dotter i 15-årsåldern som försynt försöker tala om för mamman att "borde du inte dra ner på festandet så att vi har råd med X utgift eller Y avgift?" Det är så tragiskt och se när föräldrar blir barn åt sina barn...:(

Skrivet av SunQ:

Ääh, bit ihop.
När jag flyttade tebax till morsan pga flytt till ny stad så lagade jag maten, diskade och tvättade.
Din farsa har säkert lagat mat och sånt till dig i x-antal år. Kan inte du hjälpa honom i några månader så är det ju otacksamt.

Sen ifall det är som Cloudstone säger så är det iofs inte samma sak men jag skulle ha lagat mat om jag inte hade vart nöjd med hans mat.

Jag tycker att detta argument kan hålla om TS far genomgår en livskris men är han fullt fungerande och orienteradx3 så tycker jag inte det argumentet håller då pappan som vuxen måste ta sitt ansvar som vuxen och i övrigt visa hänsyn till sin "granne" som han bor tillsammans med.

Skrivet av Mr. Bravo:

Shit, tycker mer synd om din farsa om jag ska vara ärlig. Han verkar ha ett bekvämt, slappt och ostressat liv, som duger i hans ögon. Så kommer du helt plötsligt och börjar gnälla på hans mat, hans vanor och hur han sköter saker. Vad tror du han tycker om det?

Det är väl inget konstigt med att han kanske föredrar enklare mat? Jag är likadan och lägger inte ut mer än 10 minuter på att fixa vanligt dagskäk. Det finns roligare saker att göra på fritiden än att stå och slita i köket med en massa kastruller och skit. Tycker du motsatsen så är det väl inte mer än rätt att du själv får laga ditt lyxkäk och så klart även diska det du skiter ner, medans han softar med sina kalla köttbullar/mackor i soffan. Semestern är var mans egna välförtjänade lediga tid, så vill han då spendera dagarna med att dricka öl (Som typ alla andra) så får han väl göra det. Det tycker jag inte du har något att säga till om.

Orkar inte ens kommentera resten, men du utmärker ju verkligen att du har bott med morsan hela livet Hur ska du klara dig i en egen bostad sen där du får sköta precis ALLT själv? Som sagt, bit ihop och väx upp. Var glad över att du inte redan är utslängd.

Jag har en bekant som resonerar som dig: han t.o.m. erkänner öppet att han ogärna tar hem folk för att det är så stökigt hemma hos honom. Både han och frun gillar inte att städa. Och jag säger ingenting om det för det är ju så de har valt att leva sina liv.

Jag tror TS kommer klara sig bra, jag menar han visar ju exempel på i tråden att det är han som kan ta ansvar för sin ADL-kurva medan pappan inte kan göra det.:P Så förstår inte hur du menar att TS kommer ha svårigheter att klara sig när det är fadern som brister i ADL-aktiviteterna?:P

Skrivet av Shimonu:

Klart att han ska få ställa krav på sin far som han måste stå ut att bo med. Det han beskriver är inget sätt att leva. Ja, inte behöver det var pedantiskt rent eller skötas till det yttersta. Men en pappa ska väl ändå vara en förebild och lära en unge att sköta sig och kunna ta hand om sig själv. Så som han verkar bete sig är ju helt fel, ingen vidare förebild alls. Nån lösning har jag inte mer än att försöka prata och reda ut några regler kanske.

Jag tycker du har en bra poäng här tycker du sammanfattar det hela bra.:) Iaf en vettig kommentar och jag tror precis som dig att man bör försöka prata om det som "far och son" -samtal eller hur jag ska säga.^^

Skrivet av Samus:

Som vanligt på swec är det mekaniska svar i överflöd.(...)

Jo men det är ju för att Swec innehåller 90% män här jag menar män har så svårt för att se saker ur ett emotionellt perspektiv, man tittar ofta på de logiska skälen och bryr sig inte/är rätt ignorant för hur en annan människa kan må av att en pappa lever ett respektlöst liv i ett boende som han förvisso har 1:a handskontrakt på men som ändå ska delas med en son. Trist, tragiskt och ledsamt att män är så här funtade.:(

Det som är trist är att när män bor tillsammans med en fru/flickvän då funkar allt smärtfritt för att tjejen gör allt jobb men när män bor själva så struntar de helt i ADL-aktiviteterna och låter allt "förfalla" i mer eller mindre utsträckning.:S :/

Jag skulle inte kunna bo tillsammans med en man (som vän eller som inneboende) livet ut just för att jag under studietiden bor med en man som är ungefär som TS far. Jag är den som får städa upp för att det ska se någorlunda OK ut. Det som är tråkigt - men som sagt inte ovanligt bland män :S - är att i mitt fall så trodde jag att den jag bor inneboende hos skulle visa hänsyn och försöka hålla rent det man städat, men det kan gå några dagar så ser det likadant ut igen.:( Att han sen väljer Micro-mat och "snabbhetslösningar" ang. maten det struntar jag i för det är inte min hälsa det handlar om.

Kort och gott:

a) ni män som bor själva - städa för er egen skull
b) ni män som bor med någon visa hänsyn - låt inte den ni bor med drabbas av era "griserier" (i varierande grad) utan försök respektera att han/hon vill ha det snyggt, rent och fräscht omkring sig även om ni vill leva ett "gris-liv"
c) visa empati, försök - även om de flesta män har svårt för det jag vet ;P - att tänka er in i den andres situation mer ur ett emotionellt perspektiv (det logiska har ni ju redan klarat av så att säga:P). För att ni ska förstå vad jag menar så kan jag ta ett parallellexempel: hur skulle ni känna det om er tjej råkade lägga läppstift på skinnsätet inne i husvagnen/bilen? Hur skulle det kännas om hon råkade spilla ut mat/nåt kladd på durken på er båt som ni med stor möda försökte få bort? Se det på detta viset så kanske det blir lättare att sätta sig in i och förstå hur TS/tjejer tycker och tänker om män som har problem med sina ADL-aktiviteter.

Den enda gången jag tycker städning går till överdrift är när (har stött på detta) när en tjej städar fast det är rent. Har sett exempel på en tjej som - för att ge ett över pedagogiskt exempel - kan torka hela diskbänken ren efter att ha lagat mat (inget fel med det) men som kan torka hela diskbänken ånyo bara för att det låg en kniv där som man bara skurit bröd med, eller att en skärbräda som man skurit nämnda bröd på, och blotta misstanken på att en brödsmula har hamnat på den nyss avtorkade diskbänken får henne att torka om allt på nytt. Jag kan tycka det är lite överdrivet men å andra sidan så underlättar hon det kanske för sig: det kanske sitter i ryggraden att göra så för att hålla smutsen borta?:) (OM inte annat för en man som kommer förbi och spiller och dräller på nämnda diskbänk lite senare.:P

Det är för övrigt konstigt att killar kan ägna timmar åt att få sin hobby att "skina": putsa på datorhörnan, damma av datorn regelbundet, gud nåde tjejen/frugan om hon har flyttat en m.m. på någon sladd, eller råkar välta en HDD, tappa USB-minnet på golvet och sådana saker. Men att helt ogenerat grisa ner för att man lagar mat till sig och inte städar upp - köket, vardagsrummet etc. - DET :O:O kan ni tydligen göra med gott samvete?:S :/

Man lägger upp bilder på sin datorhörna som man är stolt över.:) Inget fel med det, men när man ser kommentarer i: "Visa din datorhörna"-trådar slås man *ofta* av att den som lägger ut sin hörna säger: "Sorry för stöket (läs: kalabaliken) i bakgrunden:P" men datorhörnan är ren och fin...:P

Kan avsluta med en komisk sak:

Jag: hälsar på en polare. Han hade fått i uppgift att diska (det var ett ENORMT diskberg) och dammsuga.
Han: *kommer med en lång förklaring* "kan inte du ta disken Tess kommer bli jättesur (Tessan fick jämt gå och plocka efter honom:S) om det inte är diskat när hon kommer hem" (polaren var oftast den som stökade ner).
Jag: du kan väl diska nu så är du klar när hon kommer hem, jag kan hjälpa dig och torka och ställa in prylarna i skåpen?
Han: Nää...orkar inte vill spela...:P
Jag: ok lycka till...:P

Så piggs, ehh...;) Grabbar menar jag ju, tänk er för nästa gång.:) Nu har ju de flesta män en rätt ignorant inställning till skriven text som riktar sig till de män och de svagheter de besitter i sin person, men man kan ju alltid hoppas på att min text har inspirerat någon här på forumet.:)^^

Visa signatur

Here at Sweclockers we are all colleagues with each other! Those of us who just love Apple, we go beyond the: "We are all colleagues with each other"-talk! We ARE The iFamily!(F) Because we iTalk Apple! Simple as that! I am a proud member of The iFamily!<3
R.I.P. Steve Jobs!<3 See you in the iCloud!(F) I feel iSad...:'(
iFamily Sweden!

Permalänk
Medlem
Skrivet av MacEnkronan:

Vad tråkigt att du har den inställningen.:/ Jag menar bara för att du är "vuxen" och din son är "liten" så tycker jag inte att han ska få stå ut med X olämpligt beteende. Det finns så många föräldrar som anser sig ha rätten att fatta dåliga beslut bara för att de är vuxna, så kallade. Jag känner till en mamma (ovanligt men intressant) som fattar dåliga beslut över ekonomin, köper cigaretter, sprit, festar etc. fast hon inte har råd egentligen, så har hon en dotter i 15-årsåldern som försynt försöker tala om för mamman att "borde du inte dra ner på festandet så att vi har råd med X utgift eller Y avgift?" Det är så tragiskt och se när föräldrar blir barn åt sina barn...:(

Nu menade jag inte att "jag är en slusk & om det inte passar är det bara att dra".
I mitt fall är det sonen som är slusken som inte har vuxit upp än & sitter bland tomma pizzakartonger & spelar Wow.
Men han bor heller inte hemma längre, eller tillsammans med någon, så det får han ju göra så mycket han vill ..

Jag menade snarare att det vuxna barnet (kwame) inte har några krav att ställa i sin situation.
Givetvis bör detta pratas igenom, om TS relation med sin far tillåter detta. Föräldraskap är svåra grejor.
Ligger han (pappan) & krisar behöver han eventuellt en knuff ur soffan, dock kanske hellre av någon annan än TS,
så att han (TS) slipper vara "pappa åt sin pappa", då det kan vara svårt att hantera av någon part.
Bättre då att TS kanske snackar ihop sig med någon av pappans polare som kan ta det samtalet åt TS.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av getskägg:

Nu menade jag inte att "jag är en slusk & om det inte passar är det bara att dra".
I mitt fall är det sonen som är slusken som inte har vuxit upp än & sitter bland tomma pizzakartonger & spelar Wow.
Men han bor heller inte hemma längre, eller tillsammans med någon, så det får han ju göra så mycket han vill ..

Jag menade snarare att det vuxna barnet (kwame) inte har några krav att ställa i sin situation.
Givetvis bör detta pratas igenom, om TS relation med sin far tillåter detta. Föräldraskap är svåra grejor.
Ligger han (pappan) & krisar behöver han eventuellt en knuff ur soffan, dock kanske hellre av någon annan än TS,
så att han (TS) slipper vara "pappa åt sin pappa", då det kan vara svårt att hantera av någon part.
Bättre då att TS kanske snackar ihop sig med någon av pappans polare som kan ta det samtalet åt TS.

Hi daddy!:D Det var en annan 5:a.:D:) Skönt och höra att du som förälder var oskyldig!:)^^

Visa signatur

Here at Sweclockers we are all colleagues with each other! Those of us who just love Apple, we go beyond the: "We are all colleagues with each other"-talk! We ARE The iFamily!(F) Because we iTalk Apple! Simple as that! I am a proud member of The iFamily!<3
R.I.P. Steve Jobs!<3 See you in the iCloud!(F) I feel iSad...:'(
iFamily Sweden!

Permalänk
Skrivet av kwame:

Min kompis hade en hund som inte fungerade i skogen, han ringde mig så kom jag och satte bort den han grävde gropen när jag gjorde lidandet kort. Ska du ringa mig?

Visa signatur

Ride wit me, or collide wit me
jag älskar trådar som spårar ur redan vid första inlägget :)

Permalänk
Medlem

Min far är lite som TS far och tyvärr så har jag väl tagit lite efter min med han som "förebild" och utvecklat nästan samma vanor, jag gillar ordning men är själv lite lat för det (heh). Men dem krav jag ställde på min farsa när jag bodde där är att han skulle städa oftare, men nu i dagens takt så städar han...inte alls.

Nog att det är hans business på hur han hanterar sitt liv, men som rollfigur är han långt ner i listan över "kvalificerade". Bland annat så rökte (vanliga cigaretter då) han mer under min barndom när jag hade svår astma tex, men idag så har jag bättre tolerans och mer kontroll så det är inget problem idag - men han tog inte precis hänsyn till min hälsa.

Visa signatur

PS3 Slim 320GB (1TB) | Wii U Premium | Xbox 360 250GB | X1 1TB | PS5 + Corsair MP600 Core 2TB | New 3DS XL + Katsukity's Capture Card | PS Vita 32GB | Ryzen 5800X3D, 32GB DDR4 3000Mhz, 240GB SSD, 4TB SSD (Kingston KC3000), Radeon 6700XT, 3TB+4TB HDD, B450M-DS3H | Nintendo Switch

Permalänk
Avstängd
Skrivet av 037180:

Min far är lite som TS far och tyvärr så har jag väl tagit lite efter min med han som "förebild" och utvecklat nästan samma vanor, jag gillar ordning men är själv lite lat för det (heh). Men dem krav jag ställde på min farsa när jag bodde där är att han skulle städa oftare, men nu i dagens takt så städar han...inte alls.

Nog att det är hans business på hur han hanterar sitt liv, men som rollfigur är han långt ner i listan över "kvalificerade". Bland annat så rökte (vanliga cigaretter då) han mer under min barndom när jag hade svår astma tex, men idag så har jag bättre tolerans och mer kontroll så det är inget problem idag - men han tog inte precis hänsyn till min hälsa.

Alla mammor kan vara mammor, men inte alla fäder borde bli pappor.:P:/

Visa signatur

Here at Sweclockers we are all colleagues with each other! Those of us who just love Apple, we go beyond the: "We are all colleagues with each other"-talk! We ARE The iFamily!(F) Because we iTalk Apple! Simple as that! I am a proud member of The iFamily!<3
R.I.P. Steve Jobs!<3 See you in the iCloud!(F) I feel iSad...:'(
iFamily Sweden!

Permalänk
Medlem

du kan ju försöka peppa din far, som tex med löpningen, kanske försöka hitta på lite saker tillsammans eftersom du uppenbarligen inte verkar ha lärt känna honom så bra eftersom du bott hos din morsa hela livet, är säkert en omställning för honom oxå?

det kunde vara värre...mina föräldrar är narkomaner och alkisar, där hade jag tur om det ens fanns mat att göra om dagarna.

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.