Logitech Illuminated Keyboard blir trådlöst

Permalänk
Melding Plague

Logitech Illuminated Keyboard blir trådlöst

Schweiziska Logitech förbereder en ny utgåva av Illuminated Keyboard med en mängd finurliga finesser.

Läs artikeln

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

10 dagars batteritid?

Det lät inte så mycket jämförelsevis med exempelvis Logitechs andra produkter som lover äver ett års batteritid, dock lyser ju måhända inte dessa tangentbord men ändå, skillnaden är stor!

Permalänk
Medlem

den har ju iofs sensorer också, två olika också om jag förstått det hela rätt

Visa signatur

| CPU: Intel Core i5 3570K | Mobo: MSI Z77A-GD65 ATX | Ram: Corsair 16GB (4x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE | GFX: Gigabyte HD7970 OC 3GB | SSD: Corsair Force 3 120GB | HDD: Diverse Mekaniska 4TB | Chassi: Corsair 800D | PSU: Corsair AX 850W 80+ Gold Modulär | CPU Cooler: Corsair H50 |
Citera mig så hittar jag tillbaka hit :)

Permalänk
Medlem

Hur står sig nuvarande Illuminated till UltraX Flat modellen? Mitt tangentobord är ca 2 år nu och därmed riktigt nött, så det är dags att byta ut det.

Frågan är ju om det är värt att kosta på ett så dyrt eller om det blir ett fjärde UltraX Flat.

Visa signatur

Spara på minnen, inte saker.

Permalänk
Hedersmedlem

Gick från UltraX till illuminated och det senare är bekvämare att skriva på, helt klart. Annars är det väl inte så stora skillnader förutom bakgrundsbelysningen.

Visa signatur

Numera nöjd med en Chromebook.

Permalänk
Medlem

Var försiktig när du köper en av dessa. flera revisioner av det har problem med keyblocking på shift + w + mellanslag, vilket resulterar i att man inte kan springa och hoppa i flera spel.

Jag har köpt 2 usb versioner av detta tangentbord från kejll&co och båda har haft samma problem.

Re: Illuminated keyboard not working for Shift+spa... - Logitech Forums

Permalänk
Hedersmedlem

Det var nästan om möjligt ännu snyggare än mitt vanliga Illuminate Undrar hur lång 10 dagar egentligen är? När det ej används eller typ 10 dagars intensiv användning?

Visa signatur

Nya Projektet!
Kontakta moderatorkåren via Kontaktformuläret om ni vill något.

Permalänk
Medlem

Jag har turen att jag fick en Illuminated där allting fungerar. Shift + W/Space fungerar i FPS.

Jag rekommenderar verkligen den trådade Illuminated om man verkligen ÄLSKAR känslan att skriva om en laptop.

Visa signatur

Hiroshima 45, Tjernobyl 86, Windows 95.

Leeloo Dallas Multipass

Permalänk

Detta blir nog ett köp då jag älskar mitt Illuminated.

Permalänk
Inaktiv

Mycket trevligt, jag gillar som många andra som äger Illuminated även jag mitt tangentbord. Stör mig något på vänster CTRL då denna inte alltid verkar få kontakt.

När det väl är dags för nytt tangentbord så blir det något av samma typ som den i nyheten om ekonomin tillåter.

Permalänk
Medlem

Yes äntligen! Precis va jag ville läsa på en onsdagskväll!

Visa signatur

AMD x399M | TR 1950x | 64GB 3200Mhz | 2 x Zotac 3090

Permalänk
Medlem

DiNovo edge är bättre!

Visa signatur

10700K | NVIDIA RTX 3080

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xermalk:

Var försiktig när du köper en av dessa. flera revisioner av det har problem med keyblocking på shift + w + mellanslag, vilket resulterar i att man inte kan springa och hoppa i flera spel.

Jag har köpt 2 usb versioner av detta tangentbord från kejll&co och båda har haft samma problem.

Re: Illuminated keyboard not working for Shift+spa... - Logitech Forums

Om de har fixat det på det här nya trådlösa så blir det lätt ett köp.

Permalänk
Medlem

har illuminated och har inte tänkt på keyblockingen på shift + w + mellanslag men nu när jag läste detta och testade så såg jag att det inte fungerade. Spelar lite blandat fps/mmorpgs

Visa signatur

i5 750 2.66 @ 4.0ghz /Corsair H50/ XFX HD5870 / Cooler master Storm scout/ Cooler master silent pro 1000w/ 2x1tb Raid0 +1tb Wd green

Permalänk

Äntligen ett tangentbord från Logitech som åtminstone på pappret tycks uppfylla alla mina krav!

Jag har ett Logitech MX3200 med tangentbord och mus. Musen är helt okej men från tangentbordet har jag en hel del att önska.

Dels så tycker jag inte om placeringen av DELETE, HOME, END och PAGE UP/DOWN knapparna. Jag använder dessa knappar ofta. Men jag har vant mig vid att ha dem placerade på "fel" ställe.

Dels så är den tryckkänsliga "dynamic search & zoom" och "100%" zoom-knappen jobbiga, under starkt ljus så tycks "100%" zoom-knappen gå igång av sig själv och det är jobbigt.

Dels så är knapparna lite konstiga, plasten runt omkring knapparna tycks ta emot när man trycker in en knapp lite snett eller placerar fingret i knappens kant och trycker ner. Man måste sätta fingret mitt på knappen och trycka rakt ner för att undvika det. Det här tror jag har att göra med att de har försökt göra tangentbordet tyst så att det inte hörs mycket när man trycker på knapparna. Det här tror jag är sättet de försöker dämpa knapparna på. Men för mig som skriver snabbt och inte tittar på tangentbordet när jag skriver är det här ett hinder och det är jobbigt.

För att minska problemet med knapparna har jag börjat titta på tangentbord med låga knappar liksom de som finns på bärbara datorer. Nackdelen med dessa är dock att fingerrörelsen är kort och det är jobbigt att skriva mycket som jag gör här nu till exempel, och under långa perioder med ett sånt tangentbord. Det har även forskning visat ganska nyligen. Fingrarna och händerna mår bättre av längre fingerrörelser.

Logitech följer tydligen forskningen noga för de verkar ha snappat upp det här med fingerrörelser och har då introducerat sin Perfect Stroke teknik som följd i bl.a. Logitech Illuminated. Illuminated var det bästa tangentbordet jag kunde hitta från Logitech för några månader sedan. Det har en ganska standard placering av knappar. Det är ett av få Logitechs tangentbord i det övre segmentet som har "normal" placering av knappar. Förut var det ju så att ville man ha standard placering av knapparna så var man tvungen att köpa det billigaste Logitech tangentbordet man kunde hitta, kanske just ett UltraX Flat vilket är samma tangentbord som min bror har till sin dator men som är omdöpt till FujitsuSiemens. FujitsuSiemens vet jag från tidigare att de samarbetar med Logitech, min stationära FujitsuSiemens dator hade t.ex. en mus som det stod "FujitsuSiemens by Logitech" på.

Musen till mitt MX3200 började dock tjuta något otroligt efter ca 3 års användning. De på Logitech förklarade att det kunde bero på vilken typ av batterier man använde (jag använder uppladdningsbara GP batterier). Det kunde också bero på att batteriluckan inte stängs ordentligt och liknande. Men eftersom byte av batterier och kontroll av luckan inte gjorde någon nytta så valde de att byta ut allt åt mig direkt, utan att ställa några som helst konstiga frågor. Jag behövde inte skicka in mitt gamla, jag fick ett komplett MX3200 med både tangentbord och mus från Nederländerna. Det kom på ungefär tre dagar.

Vilken service! Det är var jag kallar service. Och inte som Samsung som säger att jag måste skicka in min dåliga fjärrkontroll till min helt nya Samsung TV för att Samsung ska skicka ut en ny till mig. Därför vill jag helst köpa Logitech igen. De har femårsgaranti dessutom.

En av få saker som Logitech Illuminated saknade för att jag skulle köpa det var trådlös anslutning. Nu verkar det som att Logitech har lyssnat på min önskan. Priset blev dock lite högre än jag förväntade mig, men jag ska vänta tills det har gått ner lite i pris.

De flesta andra tangentbord som jag tittade på som har knappbelysning var trådbundna, just för att kunna försörja belysningen med ström kontinuerligt. Därför blir jag inte så förvånad över att batteritiden endast är ca 10 dagar. Men det blir säkert längre om man kan stänga av knappbelysningen helt. Personligen skulle jag kunna vara utan knappbelysning bara för att få trådlöshet till det här tangentbordet.

Det får fan bli ett sånt här.

Någon som vet något om när det kommer till butikerna?

Någon som vet om deras Unified Reciever är en Bluetooth transceiver eller vanlig radio bara?

Visa signatur

"Good teaching is one-fourth preparation and three-fourths pure theatre."—Gail Godwin
Sweclockers BB kod
0101001101000111

Permalänk

Kör med gamla hederliga Illuminated här med. Får se om man kanske införskaffar den trådlösa nån gång i framtiden när priset gått ner, men jag är nöjd med vad jag har just nu.

Permalänk
Proffsmoddare

Jag skulle vilja ha ett med både tråd och trådlöst. Dvs att när man laddar så går allt via kabel (när man spelar) och sen trådlöst när man surfar.

Har ett illuminated nu och är supernöjd med det. Köpte mitt från tyskland och fick inga problem med shift w space tex. Dock så är y och z bytta på tyska tangentbord Dvs när jag trycker på "Y" på tangentbordet så kommer det ett Z. Men då man inte kollar på tangentbordet så spelar det ingen direkt roll

Visa signatur

[Project]
WING X99