Permalänk
Medlem

Kompabilitet på minnen

Ok, så jag tänkte hotta upp burken lite och har lagt detta i kundkorgen:

Gainward GeForce GTX 460 1GB PhysX CUDA GLH
Gigabyte GA-890GPA-UD3H, Socket-AM3
AMD Phenom II X4 955 Black Edition

men när jag kommer till minnen, står jag clue less. Det var tre år sedan jag hade koll på komponentscenen och då fanns det inga speciella minnen för amd/intel som det tydligen finns nu?

Tänkte ta:

Corsair Dominator DHX DDR3 1600MHz 4GB
Kit w/2x 2GB XMS3 DHX, CL9-9-9-24, for Core i3/i5/i7, Connector, 1.65v

och såg till min förvåning "for Core i3/i5/i7", vad exakt menas med det? vad händer om jag slänger in det i burken här ovan med min phenom? Det finns samma minnen för AMD på komplett också men de kommer inte in förrän i november och så länge orkar jag inte vänta.

När jag ändå håller på att fråga, tror ni jag kan köra detta paketet på min gamla Komplett.se - Hiper Nätaggregat ATX 580W Svart, eller måste jag köpa ett nytt nätagg då också?

Permalänk

Jag tror att de bara försöker tjäna ett par kronor extra på de ändå så dyra Intel processorerna :).

Jag jämförde två minnen på Komplett.se. Ett för AMD och ett för Intel (ingen skillnad bortsett från A-B i numret):
Jämför artikelnr CMX8GX3M4A1333C9 & CMX8GX3M4B1333C9

Sedan gick jag till Corsair och körde deras konfigurator för ditt moderkort.
Guaranteed Compatible Memory for your Gigabyte GA-890GPA-UD3H from Corsair

Resultatet (TW3X4G1333C9DHX) sökte jag på Komplett.se och fick fram detta minne för både AMD och Intel.
Komplett.se - Corsair XMS3 DHX DDR3 1333MHz 4GB CL9

Visa signatur

Windows 10 Pro x64 | inwin A1 Plus White | AMD Ryzen 9 3900X | Asus ROG Strix X570-I Gaming | Corsair 3600MHz 16GB | Sapphire Radeon RX 5700XT | Samsung SSD M.2. 960 Pro. 1TB | LG 4K OLED55C9PLA

Permalänk
Medlem

Okej! tack så mycket för du tog dig tid att kolla upp det ja, jag tänkte det var så att de bara var en kampanjgrej egentligen^^

Permalänk
Medlem

Byt nätagg.

De brukar förstöra moderkort, grafikkort och hårddiskar men även andra delar nämns. Flera av dessa SAMTIDIGT brukade vara vanligt. De var så mycket problem att butikerna i Sverige slutade att sälja och ingen ville riskera sin dator när det fanns andra nätagg att välja.

Hiper är kända för att var dålig, farlig, förstöra flera delar samtidigt och för att folk inte fattar det. Var väldigt vanligt att folk förstörde 2 datorer efter varandra genom att flytta sin trasiga, skadade, defekta Hiper agg till sin nya datorsom du nu tänker göra. De som ägde Hiper brukade vara väldigt envisa tills dagen den dog men vid det laget hade den redan förstört massor.

Permalänk
Medlem

Okej, beställde mig ett Corsair 750. Tackar!

Permalänk
Medlem

Dock så verkar det bara vara 580w type-R som det har varit fel på, Type-M som jag har verkar inte ha några problem enligt google iaf?