Permalänk
Medlem
Skrivet av Random-person:

Ja, jag behöver ställa den frågan. Du kan ju inte ens svara på den själv?

Nej, det känns uppenbart att du bara är en galen nationalist som skiter i vad som faktiskt är rätt, du följer bara dina egna värdelösa känslor. Tragiskt.

Ja det är ju en väldigt bra inställning av honom att inte förlita sig på interantionellt samarbete. Jag menar internationellt samarbete är ju knappast något nytt påhitt. Självklart hjälper nationerna varandra och så ska det även vara i framtiden.

Visa signatur

"It's Tommy this, and Tommy that, And chuck him out the brute,
But it's 'Savior of his Country,' When the guns begin to shoot!"

Permalänk

*edit* Följde en diskussion bakåt och såg hur "det blev som det blev." Varvid mitt svar omedvetet blev en straw man så jag tog bort det.

Skrivet av Random-person:

Om ett mord är oundvikligt så är ett mord i Sverige mindre dåligt än ett mord i Afghanistan, eftersom ett mord här utreds bättre och chansen att mördaren åker dit (så att ev. extra mord kan förhindras) är gissningsvis betydligt högre.

Det är mitt främsta argument när människor börjar rabbla våldtäktsstatistik och liknande ("debatter" som innehåller statistik slutar sällan väl): även om man skulle kunna påvisa en ökning i Sverige så kan man knappast påvisa att den ökningen inte är mindre än minskningen av våldtäkter som annars hade förekommit i landet där förövaren kom från.

Problemet med detta argument är att det är väldigt få som har en sådan extrem livsåskådning som säger att alla människoliv är "exakt lika mycket värda" (för oss) och ser till det totala mänskliga lidande i världen, när de diskuterar hur samhället i deras närhet ska se ut.

Så när vi diskuterar invandringspolitik så handlar det om vad som är bäst för oss själva, vad som är bäst för andra länder är en helt annan fråga. D.v.s. hur vi bäst ska hjälpa andra utan att sabba våran välfärd för mycket. Det enda sambandet är att att dålig livsförhållanden i andra länder kan motivera folk till att istället flytta hit, speciellt om det förekommer inbördeskrig etc.

Nu tror jag dock knappast det är så stor genetisk skillnad mellan folkgrupper kring deras belägenhet att strunta i de sociala normerna och begå brott.

Skrivet av Random-person:

Nogväl för att vi i Sverige verkar vara helt värdelösa på att ta hand om våldsbrott och liknande, men vi är ändå mer eller mindre världsledande inom många områden såsom exempelvis jämställdhet.

Det tvekar jag verkligen till, nästan varenda platsannons inom tekniska områden skriver de klart och tydligt att de diskriminerar folk beroende på kön och etnisk tillhörighet. "Ingen" bryr sig mer än att de motiverar att denna diskriminering kan vara bra, men nåde det företaget som gör en ej P.k. diskriminering.
T.om. inom polisväsendet finns det diskriminering, där inte alla ens ställs för för samma fysiska tester. Likaså inom skolgymnastiken i skolan.

Om man pratar vad invandringen kostar, så måste man först tydligt definiera vad man menar med invandringen. Att man menar dagens invandring till sverige är självklart, men vad jämför man emot? Vad jag upplever så är det inte många som vill bygga en ny Berlinmur, däremot att det vid medborgarskap ställs lite krav som t.ex. fast arbete. Likaså är det knappast meningsfullt att ge äldre personer medborgarskap, om de nu inte verkligen sitter på några unika meriter.
Problemet med medborgarskap till för många är att det ingår ett skyddsnät, sedan finns det ett problem med att ha för mycket folk här utan någon arbete och skyddsnät, då de måste fixa mat på något sätt för att överleva. Tiggeri är det milda, även om vissa kan tvingas begå brott.
Folk som föds i sverige där föräldrarna har svensk medborgarskap så ingår detta per automatik, problemet med att ta ifrån någon detta är att inget annat land vill ta emot dem.

*edit*
Och det är just vårat humanistiska synsätt på invandring som jag skulle vilja se vad den kostar, jämtemot att ställa mer krav.

Problemet i det hela är alltså socialism och har egentligen inget med invandring att göra. Alltså folk kan få flytta hur de vill, men vill de ha försörjningsstöd så bör det ställas krav. Där medlemskap är en självklarhet inom de flesta ekonomiska föreningar för att kunna få ersättning. (man kan se sverige som en sådan) Hur det hela hänger ihop med invandring är att vi ger försörjningsstöd till personer som ej är medborgare (asylsökande) och att kravet för att bli medlem ofta är låg och de blandar in en massa humanistiska värderingar.
Jag är inte känslokall, men min åsikt är att vi gör större nytta att hjälpa länder på plats än att hjälpa de rika som har råd att fly hit. För den delen är jag inget emot arbetskraftsinvandring, men det är skillnad på att komma hit för att arbeta eller för att fly från något.

*edit2*
Förtydligande. Om det t.ex. råder inbördeskrig någonstans så kommer självklart mer folk där vilja flytta ifrån än i vanliga fall och främst grannländerna kommer få fler invandrare därifrån. Men om man pratar om att hjälpa folk som flyr så anser jag att vi ska bete oss precis som alla andra länder inom EU, detsamma inom miljöpolitiken etc. Då detta annars skevt ekonomisk belastar oss. -Alltså en generell åsikt som jag har som berör flera områden.

Folk som flyttar hit för arbete så bör såklart arbete vara ett krav för medborgarskap, arbetet ska inte ha tillkommit via nystartsjobb eller liknande.

Visa signatur

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".

Permalänk
Medlem

Shit va många vidriga typer det finns här. Jag blir fan ledsen på riktigt, jag har varit här många år och jag trodde aldrig att det fanns så många här med så mycket hat och okunskap i sig.

Seriöst lämnar ni aldrig er lilla bubbla?

Till och med Sweclockers är grundad av en invandrare med ursprung från Östeuropa.

Jag kan sätta mitt liv på att 97% av ALLA invandrare i hela Sverige inte hatar Svenskar, inte utnyttjar systemet och inte vill förändra Sverige till något annat än vad Svenskarna vill.

Verkligheten är inte det ni läser på politiskt inkorrekt, inte heller det ni läser på aftonbladet. Gå ut, lär känna lite människor och se er omkring.

Många invandrare är fattiga av naturliga orsaker, det är svårt att ta sig till ett nytt land och komma igång, många kämpar stenhårt. Deras barn blir ofta lidande, speciellt i vissa områden.

Det är bevisat och forskare har 100% bevis på att det största orsaken till brottslighet är fattigdom och utanförskap. Inte ursprung eller hudfärg eller religion.

Vissa invandrartäta områden har gäng, oftast på 10-30 idioter som jävlas, kastar sten och så. Osäkra typer, men låt inte dessa rötägg ge er en uppfattning om en stor grupp nysvenskar.

Jag känner väldigt många invandrare, samtliga pratar bra svenska, älskar sverige, jobbar eller pluggar och är som vem som helst. Vissa hänger här inne, ni tror säkert att flera är svenskar som skriver här, men det är icke så!!!!

Visa signatur

The Walking Dead

Permalänk
Medlem
Skrivet av Octabust:

Jag kan sätta mitt liv på att 97% av ALLA invandrare i hela Sverige inte hatar Svenskar, inte utnyttjar systemet och inte vill förändra Sverige till något annat än vad Svenskarna vill.

Det där är väl lite av en definitionsfråga. Finns nog flera muslimer som vill ha lite mer islam över landet. Fler moskéer, antagligen andra saker som skulle göra det lättare att utöva religionen. Jag har sett en jobbannons som sökt perser specifikt. I lokaltidningen skrevs för någon vecka sedan om några muslimer som firade slutet på Ramadan; de uttryckte en önskan att fira i något muslimskt land nästa gång då det inte var så stort i Sverige.
Utöver det konkreta är det antagligen så vill de nog inte helt ge upp sin kultur och identitet liksom; man vill gärna ha sina egna värderingar, sin egen tro, behålla sina vanor etc, i ett land där man får det. Detta passerar givetvis med generationer, om integrationen fungerar.

Och om vi vänder på det, tror ni Iranier skulle välkomna att en ny religion spred sig i landet, att folk som såg annorlunda ut och betedde sig lite annorlunda blev vanligare och vanligare? Tror ni Somalier skulle det? Kineser? Japaner?
Även om de som har usla regeringar (alla utom Japan) inte hade det. Jag tror inte det så vida jag inte får se några indikationer på det. Men kanske om de hade mer vana av demokrati? Kanske.

Skrivet av Octabust:

Det är bevisat och forskare har 100% bevis på att det största orsaken till brottslighet är fattigdom och utanförskap. Inte ursprung eller hudfärg eller religion.

Vi vet att det finns religiösa extremister, och idag verkar det vara mest islamistiska sådana. Antagligen pga fattigdom, dock; en bekväm fysisk värld tenderar att göra materialister av folk. 'Hederskultur' kan få brottsliga yttringar här. Men hudfärg beror det givetvis inte på, och utanförskap och fattigdom är huvudproblemen : som endast stävjas genom en bättre integration, helst i kombination med färre invandrare. 100 000 asyl-ja / år? Det är rekordmånga, för Sverige, såväl som för alla Europas länder med hänsyn till befolkning, tror jag? När de sedan får bo var de vill, som moderaterna vill, blir det Rosengård och Hallonbergen.

Visa signatur

| 212965 00 ] == :^D * ==)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Octabust:

Vissa invandrartäta områden har gäng, oftast på 10-30 idioter som jävlas, kastar sten och så. Osäkra typer, men låt inte dessa rötägg ge er en uppfattning om en stor grupp nysvenskar.
!

Jag har bott både på Rosengård i Malmö och Kronogården i Trollhättan. Kan säga att nu när jag har lite bättre ställt så kommer jag aldrig så länge som jag lever att sätta min fot i dessa områden igen. Under de två år som jag bodde på Kronogården i Thn så hade jag tre inbrott i mitt förråd, vi hade under 2008 mellan 50-60 bilbränder inom en radie på 600m från min bostad. Dessutom fick några av dessa trevliga ungdomar den goda iden att de skulle stjäla en container från Cheapy med nyårssmällare så att vi fira i 8 veckor.... Nu hatar jag inte invandrar för det, men jag skulle aldrig bo i ett invandrartät område igen. Föräldrarna till dessa satans odåga till ungdomar gör inte sitt jobb.
Lite selektering, höga straff och återtagande av medborgarskap hade inte skadat.

Permalänk
Medlem
Skrivet av m0rk:

Jag har bott både på Rosengård i Malmö och Kronogården i Trollhättan. Kan säga att nu när jag har lite bättre ställt så kommer jag aldrig så länge som jag lever att sätta min fot i dessa områden igen. Under de två år som jag bodde på Kronogården i Thn så hade jag tre inbrott i mitt förråd, vi hade under 2008 mellan 50-60 bilbränder inom en radie på 600m från min bostad. Dessutom fick några av dessa trevliga ungdomar den goda iden att de skulle stjäla en container från Cheapy med nyårssmällare så att vi fira i 8 veckor.... Nu hatar jag inte invandrar för det, men jag skulle aldrig bo i ett invandrartät område igen. Föräldrarna till dessa satans odåga till ungdomar gör inte sitt jobb.
Lite selektering, höga straff och återtagande av medborgarskap hade inte skadat.

Lugna dig vännen

En väldigt stor majoritet av invandrare bor varken i lilla Rosengård, lilla Rinkeby eller liknande områden.

Somalier är bland USAs mest framgångsrika invandrare, nästan alla somalier i USA är mer eller mindre miljonärer. I Sverige har Somalier det sämst ställt av alla grupper.

Man kan dra två slutsatser: 1: Alla bra somalier åkte till USA alla dåliga till Sverige. 2: Sverige hade en usel politik.

Jag tror på det senare. Men jag tror inte på att SD kommer att göra det bättre. Jag vet det, SD kommer nog att komma in nu men garanterat inte behålla sin plats.

Min bror känner en av topp kandidaterna från SD väl, han har själv sagt att han ser fram emot lönen och förmånerna mer än något annat när han kommer in, och att han inte kommer orka sitta där och lyssna på massa skit. Bara att man får bort invandrare och paraboler.

Stör man sig på paraboler så har man på riktigt problem med sig själv.

Visst andra partier har gjort mycket skit men exakt samma människor som är med i SD idag var för några år sedan ute på gator och torg och skrek Sieg Heil. Jag tror inte att dessa människor innerst inne förändrats så drastiskt.

Jimmie Åkesson bra duktig och har lagt på en ordentlig mask på sina soldater Snart åker den av igen ska ni se!!!

--------------------------------------------------------------------------------------------

En väldigt väldigt stor majoritet av Sveriges invandrare arbetar och kastar inte sten och bränner inte bilar.

Ingen människa som mår bra och har det bra sätter eld på bilar och kastar sten på ambulanser, så är det bara. Jag tycker inte man ska gå ostraffat för det men problemet är faktiskt utanförskap och fattigdom.

Ingen människa väljer ett skitliv. Precis som väldigt väldigt få som mobbar mår bra, oftast lider dem i ensamheten.

När jag gick i mellanstadiet hade vi 5-6 invandrare i klassen. Jag minns att alla tre somrar när alla andra var ute och reste och gjorde massa kul stannade de hemma och luffa omkring i området. Föräldrarna jobbade eller plugga SFI så det fanns inga pengar. Det fanns en mobbning och alltid ett hån mot dessa så när vi börja högstadiet hade tre av dessa flyttat, ena till fittja minns jag.

Jag menar inte att man ska skylla ifrån problem, men man måste ändå vara realistisk om man vill lösa ett problem.

Sveriges äldrevård, sjukhus, restauranger, städ osv går runt idag på grund av en stor grupp invandrare. Det finns inte ens tillräckligt med etniska svenskar för att täcka upp för dessa om man nu vill köra Tyskland 1938 och utrota allt som är utländskt och annorlunda.

Sen att det finns socialbidragstagare är sant, det finns inom alla grupper, även många finskar om man ska vara helt ärlig.

Jag tänker aldrig sänka mig till en nivå där jag känner mig rädd för vad som är annorlunda och främmande.

Jag vill heller inte flytta till Rinkeby, men jag vägrar se ner på människorna där och döma alla efter några idioter, för det handlar oftast om en väldigt liten del som ställer till problem. Ofta är dessa trasiga ungdomar med tragiska föräldrar. Och alltid när det är invandrare är vi så snabba med att peka ut och minnas att det var en svart, mörk, neger, muslim, bla bla...

Världen förändras, inget är sig likt och det finns inget "äkta" att bevara... för 100 år sedan så hade kvinnan i Sverige knappt något att säga till om. Om 100 år är världen lika annorlunda från nu som den är nu jämfört med för 100 år sedan.

Se saker med öppenhet och glädje, and you will die happy!!!

Visa signatur

The Walking Dead

Permalänk
Medlem

Octabust Helvete asså vad är du för människa egentligen, har sett dig skriva i en jädra massa trådar nu och varje gång är det helt fantastiska siffror du visar på, siffror som ofta är helt tvärt om mot vad all annan statistik visar. Dina siffror är helt jävla åt helvete.

Är du ett troll eller är du en invandrarnas vita ryttare?

Visa signatur

Hur kan syltkakor överleva i det vilda utan ögon?

Permalänk
Medlem
Skrivet av JesperA:

Octabust Helvete asså vad är du för människa egentligen, har sett dig skriva i en jädra massa trådar nu och varje gång är det helt fantastiska siffror du visar på, siffror som ofta är helt tvärt om mot vad all annan statistik visar. Dina siffror är helt jävla åt helvete.

Är du ett troll eller är du en invandrarnas vita ryttare?

Vilka siffror är åt helvetet. Egentligen är jag inte mycket för siffror men jag är helt emot rasism.

Jag är inte något till invandrare eller svenskar jag ser alla som samma. För sanningen är att det egentligen inte finns någon stör skillnad när det väl stämmer. Vissa områden är knasiga, och då kan det gå åt helvetet för vem som helst...

Visa signatur

The Walking Dead

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Fredmannen:

Klart som fan att vi har ett problem när flera miljarder spenderas på massinvandring och sedan ska vi med vår skatt betala deras löner, ja jag vet att även svenskfödda är utan arbete...

Öhh? Vet du över huvud taget hur Sverige fungerar? Vi har ingen diktator som kan skapa jobb med ett knäpp på fingrarna eller ansvarar för allas löneutbetalning. Om du vill minska de skatter som går åt att betala löner så vill du väl minska den offentliga sektorns storlek. På dig låter dig som alla löner betalas av skatt. Hur skulle det gå till? Du har ju gått i samma fälla som vänstern.

Skrivet av Fredmannen:

Eftersom att Sverige inte ens har jobb till de som bodde här innan. Att bara trycka in ännu mer invandrare är ju precis som SUMITOMO säger, släcka eld med bensin. Partierna måste ju öppna ögonen och förstå att Sverige kommer inte fungera länge till om det fortsätter som det gör. Bara kolla på Malmö, hej lilla mellanöstern, och då är Malmö Sveriges tredje STÖRSTA stad, säger också en hel del om hur läget ser ut.

Det är inget nollsummespel, det är inte kommunicerande kärl. Det ÄR INTE per automatik så att arbetslösheten skulle minska utan invandring. Den skulle troligtvis öka. Det känns som SD-anhängare har samma bild av arbete som vänstern har av tillväxt - komplett missförstådd.

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Permalänk
Avstängd
Skrivet av SUMITOMO:

I min värld innebär avskum problem.

Men problemet bestod ju i att avskummet är problemet. Cirkelresonemang.

Skrivet av SUMITOMO:

Ett "fåtal" säger inte ett skit. Men det är för många.
Men i takt med att klyftorna ökar, och fler blir utslagna eller invandrare som aldrig integreras,
kommer brotten att öka. I USA sitter 10 gånger fler per 100,000 invånare i fängelse, ett fåtal.

Jag som trodde Sd-anhängare var specialister på statistik...

1997-2001 var ungefär 95% av svenskfödda med båda föräldrarna svenskfödda inte misstänkta för brott. 88% av utlandsfödda var under samma period inte misstänkta för brott och 90% av de med båda föräldrarna utlandsfödda var inte misstänkta för brott. Trots att vi vet att vi har en bias som gör att invandrare i något högre utsträckning misstänks för brott. Gruppen utlandsfödda är mindre än gruppen "födda i Sverige". Totalt sett är den ökade riskfaktorn 2,5 ggr för att misstänkas för brottslighet (denna siffra brukar ju SD själva föra fram). Det kan jämföras med riskfaktorer som "man" (3,5 ggr), endast förgymnasial utbildning (5,7 ggr), socialbidragstagare (6 ggr), låg inkomst under ett basbelopp (5 ggr). Det finns alltså "grupper" i samhället som på ett väldigt mycket mer angeläget sätt kräver åtgärder. Genom att städa upp i bidrags-träsket, rättsväsende-träsket, skol-träsket, etc, når man *alla* som utgör problem, inte bara invandrare som sammantaget utgör en liten del av problemet. Innan vi hade så stor invandring så såg siffrorna i princip lika dana ut, men då var de andra grupper som hade en överrepresentation.

Ingen påstår att invandrares överrepresentation inte är ett problem. Men allmänna åtgärder är väldigt mycket mer effektiva eftersom det i sak faktiskt inte handlar om invandrare utan om socialstatus. Subkulturer har alltid funnits där kriminalitet är mer accepterat och det går alltid att kristallisera ut en "grupp" som avviker även om man tar hänsyn till endimensionell socioekonomisk status. Minska bidragen, ställ mer krav. Inte på någon specifik grupp, utan på alla.

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Permalänk
Avstängd
Skrivet av JesperA:

Octabust Helvete asså vad är du för människa egentligen, har sett dig skriva i en jädra massa trådar nu och varje gång är det helt fantastiska siffror du visar på, siffror som ofta är helt tvärt om mot vad all annan statistik visar. Dina siffror är helt jävla åt helvete.

Är du ett troll eller är du en invandrarnas vita ryttare?

Jag har ingen aning om huruvida dennes nuffror är pålitliga. Jag har inte sett nuffrorna. Det jag däremot vet är att en uppgift som presenteras ofta kommer tas för sann även om den inte är det. En universell mänsklig kognitiv bias. Så, bara för att du har sett SDs (eller andras) siffror i flera sammanhang, flera gånger, så ska du inte inbilla dig att de får ökat sanningsinnehåll. SDs siffror har debunkats flera gånger, låt oss inte halka in på det igen.

Min poäng är inte att Octabust har rätt eller fel, min poäng är att frekvensen av siffror inte säger något om sanningen i siffrorna.

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Permalänk

Problemet är ju att vi i Sverige inte tar hand om de som vi redan har, hur kan vi med gott samvete ta in mer folk innan vi har hjälpt de som vi redan har?

Har inget emot invandrare, så länge allt är som det ska. Problemet är att vi i Sverige inte gör allt som vi ska, vi isolerar dem i små områden där det redan finns tillräckligt av dem. Vi ger dem ett gratis utanförskap genom att se till så att de inte lär sig Svenska, vi har heller inte folk som kan förstå dem där. Vi ser till så att de inte får jobb, utan de får leva på existens minimum. Det är därför de mår dåligt, det är därför områdena för faller, ungdomarna känner sig utanför. De vill synas och det är här våra problem ligger.

Om vi inte kan ta hand om de som redan finns här och uppenbart har det dåligt och mår dåligt, är det då rätt att ta in fler? Förstår att många kommer från krig och förödelse, då är det inte värdigt att få uppleva det här.

Se över hur många som vi klarar att hantera, sätt upp gränser så vi klarar att hjälpa de som vi tar in. Alla får inte plats här och de som får det, ska i alla fall ha ett värdigt liv. Inte leva i misär och segregation...

Visa signatur

Workstation:*Acer TimelineX 4830tg *8gb DDR3 1066MHz *Core i5, 2410M, *GeForce GT 540M 2gb, *80gb ssd intel x-25 g2*Griffin Elevator
HTPC:*Lian Li C36B*Gigabyte GA-MA78GM-UD2H*AMD Athlon X2 4850e 2.5GHz + Scyte Shuriken*2x1gb pc8500 corsair dominator*XFX Radeon HD5450 512MB - passivt*40gb ssd intel x-25 g2

Permalänk
Medlem
Skrivet av MBY:

Jag har ingen aning om huruvida dennes nuffror är pålitliga. Jag har inte sett nuffrorna. Det jag däremot vet är att en uppgift som presenteras ofta kommer tas för sann även om den inte är det. En universell mänsklig kognitiv bias. Så, bara för att du har sett SDs (eller andras) siffror i flera sammanhang, flera gånger, så ska du inte inbilla dig att de får ökat sanningsinnehåll. SDs siffror har debunkats flera gånger, låt oss inte halka in på det igen.

Min poäng är inte att Octabust har rätt eller fel, min poäng är att frekvensen av siffror inte säger något om sanningen i siffrorna.

Ja för siffrorna som är motsatt det till Octabus säger måste komma från SD eller någon annan rasdiskriminerande organisation, dummaste resonemanget jag hört på bra länge. Skippa det skitsnacket, det fungerande inte för 10 år sen och det fungerar inte nu heller.

Visa signatur

Hur kan syltkakor överleva i det vilda utan ögon?

Permalänk
Avstängd
Skrivet av JesperA:

Ja för siffrorna som är motsatt det till Octabus säger måste komma från SD eller någon annan rasdiskriminerande organisation, dummaste resonemanget jag hört på bra länge. Skippa det skitsnacket, det fungerande inte för 10 år sen och det fungerar inte nu heller.

Tips till nästa gång: Försök angrip det jag säger i stället för att hitta på. Börja med att läsa vad jag skriver.

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Permalänk
Medlem
Skrivet av MBY:

Tips till nästa gång: Försök angrip det jag säger i stället för att hitta på. Börja med att läsa vad jag skriver.

Ja jag angrep det du sa, det du sa var helt och hållet felaktigt skitsnack, är trött på sådana personer som dig, är statistiken positiv så är det en sund och fin person som framställt den, är den negativ så är det troligen en SD medlem eller liknande organisation som har framställt den, detta gör DU oavsett om den negativa statistiken är 100% korrekt, fjantigt försvarande från personer som dig gör att problem aldrig kan lösas.

Det du sagt hittils i trådarna påminner om detta:

Visa signatur

Hur kan syltkakor överleva i det vilda utan ögon?

Permalänk

Haha, där kom det! "Folk röstar på Sverigedemokraterna för att alla andra partierna bara snackar om skatter", eller vad han nu sa. Precis därför SD har blivit populärt, invandringen sköts på ett uselt sätt, och dom andra partierna bryr sig inte. Jävligt lätt att tänka "äh" när man själv inte bor i skiten.

Det är fan skamligt att bli kallad för rasist för att man är trött på att få inbrott i sin bil och bostad, bli misshandlad och rånad på vägen hem om kvällarna, leva i en vandaliserad och nerklottrad miljö, bland hotfulla och högljudda idioter som gapar och slänger skit mot folk och fordon, etc. Det är ju rena rama Somalia i många förorter. Jag hoppas fan att politikerna inser detta nu istället för att hoppa på medias spår med sina idiotiska kampanjer för att tysta och trampa ner SD.

Man kan jämföra det hela med varför folk röstar på PP, för att höja frågan för att resten ignorerar. Våra partier består fortförande av en uråldrig generation som har hakat upp sig på gamla frågor och hänger inte riktigt med i dagens samhälle och problem. Alltid samma tjafs om skatter hit och jobb dit, medans resten hamnar i skymundan. Känns som att vi skulle behöva lite nytt folk i regeringen.

Visa signatur

Intel i7 6700k @4.7Ghz | Be Quet! Dark Rock Pro 3 | Asus Z170 ROG Hero VIII | 32GB DDR4 Corsair Vengeance 3000Mhz | Asus 1080Ti Strix OC | Samsung 950 Pro M.2 250GB, Samsung EVO 850 120GB, Samsung EVO 840 250GB, & Seagate 7200rpm 4TB | Corsair HX 1050W | Fractal Design S | Asus Xonar U7 | Sennheiser PC360 | TrackIR 5 + ProClip | Eizo 27" EV2736W | HTC Vive | Windows 10 Pro

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mr. Bravo:

Haha, där kom det! "Folk röstar på Sverigedemokraterna för att alla andra partierna bara snackar om skatter", eller vad han nu sa. Precis därför SD har blivit populärt, invandringen sköts på ett uselt sätt, och dom andra partierna bryr sig inte. Jävligt lätt att tänka "äh" när man själv inte bor i skiten.

Det är fan skamligt att bli kallad för rasist för att man är trött på att få inbrott i sin bil och bostad, bli misshandlad och rånad på vägen hem om kvällarna, leva i en vandaliserad och nerklottrad miljö, bland hotfulla och högljudda idioter som gapar och slänger skit mot folk och fordon, etc. Det är ju rena rama Somalia i många förorter. Jag hoppas fan att politikerna inser detta nu istället för att hoppa på medias spår med sina idiotiska kampanjer för att tysta och trampa ner SD.

Man kan jämföra det hela med varför folk röstar på PP, för att höja frågan för att resten ignorerar. Våra partier består fortförande av en uråldrig generation som har hakat upp sig på gamla frågor och hänger inte riktigt med i dagens samhälle och problem. Alltid samma tjafs om skatter hit och jobb dit, medans resten hamnar i skymundan. Känns som att vi skulle behöva lite nytt folk i regeringen.

Du verkar inte varit ute i förorterna så ofta, samt att inte vara medveten om att över 90% av invandrarna inte bor i Tensta, Rinkeby, Bergsjön, Rosengård och liknande.

Så du tror att det är invandrare som misshandlar? Nästan alla misshandel som sker i hela landet är alkohol inblandat och det sker oftast kvällar fredag-lördag. Det har inget med hudfärg och ursprung att göra.

Finns det invandrargäng som misshandlat invandrare och svenskar? Ja! Det har hänt flera gånger, men är det ett invandrarproblem? Nej, det är det verkligen inte.

Tror du på fullaste allvar att det är invandrare som står för bilstölder och vandalisering? Haha...

Det finns problem i invnadrartäta områden, men Sverigedemokraterna kommer ALDRIG göra något bättre.

Människor som bara för några år sedan hälsade Hitler i bruna uniformer kommer Aldrig göra Sverige till ett bättre land.

Sverige är ett bra land och jag tackar hela vårt land för att över 90% vet bättre än 5,7% av idioterna.

Visa signatur

The Walking Dead

Permalänk
Medlem

SD vill minska på arbetskrafts- och anhöriginvandringen... Övriga partier och anhängare vill det inte.

Ni som inte sympatiserar med SD, när tycker ni det räcker? Eller kan det aldrig bli för många? Kan vi ta emot hur många som helst enligt er? Vänligen svara.

Om ni tycker att 75.000 asylsökande per år räcker i 10 år framöver och att det kanske kommer 80.000 per år, blir ni automatiskt rasister då?

Jag är uppriktigt nyfiken...

Permalänk
Avstängd
Skrivet av JesperA:

Ja jag angrep det du sa, det du sa var helt och hållet felaktigt skitsnack, är trött på sådana personer som dig, är statistiken positiv så är det en sund och fin person som framställt den, är den negativ så är det troligen en SD medlem eller liknande organisation som har framställt den, detta gör DU oavsett om den negativa statistiken är 100% korrekt, fjantigt försvarande från personer som dig gör att problem aldrig kan lösas.

Eftersom du angriper något jag inte sagt och alltså inte kan ha menat förstod du alltså inte vad jag sa utan väljer att klippa in en rasistisk serie i stället...?

LOL

Vad är det som är så svårt att förstå med:

Skrivet av MBY:

Jag har ingen aning om huruvida dennes nuffror är pålitliga. Jag har inte sett nuffrorna. Det jag däremot vet är att en uppgift som presenteras ofta kommer tas för sann även om den inte är det. En universell mänsklig kognitiv bias. Så, bara för att du har sett SDs (eller andras) siffror i flera sammanhang, flera gånger, så ska du inte inbilla dig att de får ökat sanningsinnehåll. SDs siffror har debunkats flera gånger, låt oss inte halka in på det igen.

Min poäng är inte att Octabust har rätt eller fel, min poäng är att frekvensen av siffror inte säger något om sanningen i siffrorna.

Så, jag har kursiverat en del. Ska jag ta ut satsdelarna åt dig? Du klarar det ju uppenbarligen inte själv. Du kanske kan fråga någon om hjälp med läsförståelse?

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Mr. Bravo:

Haha, där kom det! "Folk röstar på Sverigedemokraterna för att alla andra partierna bara snackar om skatter", eller vad han nu sa. Precis därför SD har blivit populärt, invandringen sköts på ett uselt sätt, och dom andra partierna bryr sig inte. Jävligt lätt att tänka "äh" när man själv inte bor i skiten.

Det är fan skamligt att bli kallad för rasist för att man är trött på att få inbrott i sin bil och bostad, bli misshandlad och rånad på vägen hem om kvällarna, leva i en vandaliserad och nerklottrad miljö, bland hotfulla och högljudda idioter som gapar och slänger skit mot folk och fordon, etc. Det är ju rena rama Somalia i många förorter. Jag hoppas fan att politikerna inser detta nu istället för att hoppa på medias spår med sina idiotiska kampanjer för att tysta och trampa ner SD.

Man kan jämföra det hela med varför folk röstar på PP, för att höja frågan för att resten ignorerar. Våra partier består fortförande av en uråldrig generation som har hakat upp sig på gamla frågor och hänger inte riktigt med i dagens samhälle och problem. Alltid samma tjafs om skatter hit och jobb dit, medans resten hamnar i skymundan. Känns som att vi skulle behöva lite nytt folk i regeringen.

1) Skatter bör diskuteras MER. Det rör statens domän och är en sakfråga. Att någon tycker skatter diskuteras för mycket visar att denne är en idiot, inte att det diskuteras ett för mycket skatter.
2) SD är ett rasistiskt parti med rötter i neonazism. När Jimmy Åkesson tillträdde sprang folk fortfarande runt i brunskjorta i partiet. Idag har de lyckats skapa en fasad som duperat 5-6% av befolkningen.

Är det något som behövs är det ett "valtest" snarare än ett "språktest"...

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Permalänk
Medlem

MBY du verkar ha intelligens som en pappersrulle, vad är det du inte förstår? Läs igen från börjar så kanske du fattar vad det handlar om. Det du "rättar" är inget jag ens har sagt, påstått eller inte vet om, det du säger är totalt redundant och irrelevant.

Visa signatur

Hur kan syltkakor överleva i det vilda utan ögon?

Permalänk
Avstängd

Jag tycker det är kränkande att kalla SD rasister/nazister. Kränkande emot riktiga rasister/nazister alltså. Fan SD är ju största pro-israel i riksdagen nu.

Visa signatur

Gigabyte GA-MA790FX-DQ6 | AMD Phenom 9950 @ 2,6 Ghz | Sapphire Radeon HD 4850 512MB GDDR3 | Samsung 400 GB | Corsair Dominator TWIN2X8500C5DF 4096MB | Tagan 400W

Permalänk
Avstängd
Skrivet av JesperA:

MBY du verkar ha intelligens som en pappersrulle, vad är det du inte förstår? Läs igen från börjar så kanske du fattar vad det handlar om. Det du "rättar" är inget jag ens har sagt, påstått eller inte vet om, det du säger är totalt redundant och irrelevant.

Tja, för en pappersrulle som mig är det lite svårt att förstå att du har sådana våldsamma läsproblem.

Jag sa "siffror blir inte riktiga för att de presenteras flera gånger". Du säger att jag pratar skit. Lust att förklara?

Edit: Att du visar en serie som insinuerar en bias i helt irrelevant antropologisk kontext är väldigt väldigt stötande. Att du inte ens kan förklara din kritik eftersom du inte kan läsa innantill är skrämmande.

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Permalänk
Medlem
Skrivet av MBY:

Jag sa "siffror blir inte riktiga för att de presenteras flera gånger". Du säger att jag pratar skit. Lust att förklara

Jag förklarade detta i mitt inlägg, läs igen.

(Dendär "dissen" som du kör med angående bristande läsförståelse, är du 12 år eller tycker du på fullt allvar att någon sådan kan helt tas från ingenting och implementeras vart som helst för att du skall känna dig viktig, kan inte beskriva hur patetiskt pinsamt och skrattretande det är, skaffa lite mognad, sen återkom med lite mer substans)

Visa signatur

Hur kan syltkakor överleva i det vilda utan ögon?

Permalänk
Avstängd
Skrivet av JesperA:

Jag förklarade detta i mitt inlägg, läs igen.

(Dendär "dissen" som du kör med angående bristande läsförståelse, är du 12 år eller tycker du på fullt allvar att någon sådan kan helt tas från ingenting och implementeras vart som helst för att du skall känna dig viktig, kan inte beskriva hur patetiskt pinsamt och skrattretande det är)

Så du hade alltså ingen relevant kritik utan försöker dig på en reträtt i stället?

Jag räknar två ad hominem och noll relevans.

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Permalänk
Musikälskare

Nej jag är inte rasist

Alla är lika värda i mina ögon

Visa signatur

❀ Monitor: ASUS Swift 27" @ 1440p/165Hz ❀ CPU: Ryzen 7700X ❀ Cooling: Corsair H170i ELITE 420mm ❀ GPU: MSI 3080 Ti SUPRIM X ❀ Memory: Corsair 32GB DDR5 Vengeance ❀ Motherboard: ASUS Crosshair X670E Hero ❀ M.2: Samsung 980 Pro ❀ PSU: Corsair HX1200 ❀ Chassi: Corsair 7000X ❀ Time Spy: 19 340

📷 Mina fotografier
🎧 Vad lyssnar du på just nu?

Permalänk
Medlem
Skrivet av MBY:

Så du hade alltså ingen relevant kritik utan försöker dig på en reträtt i stället?

Oj, där kom den med, påstå att den andra försöker med reträtt när det i själva verket är du som gör det, helt 100% ärligt nu, vad fan är det du inte förstår? Dina "logiska" tillrättavisande kan inte krossa matematiska sammanställanden, vilket du verkar tro.

Visa signatur

Hur kan syltkakor överleva i det vilda utan ögon?

Permalänk
Avstängd
Skrivet av JesperA:

Oj, där kom den med, påstå att den andra försöker med reträtt när det i själva verket är du som gör det, helt 100% ärligt nu, vad fan är det du inte förstår? Dina "logiska" tillrättavisande kan inte krossa matematiska sammanställanden, vilket du verkar tro.

Aha, så det är DU som talar om "matematiska sammanställanden"? Tänk, jag trodde jag påpekade något väldigt välgrundat: 1) Något som upprepas tenderar folk att läsa in större sanningshalt i, 2) jag vet inte något om Octabusts siffror.

Till detta tror jag att jag fick svaret att det var det dummaste som någon sagt på länge.

Men uppenbarligen ljuger mina ögon. Det är förstås DU som har "matematiska sammanställanden" i ryggen. Vilket jag ju faktiskt strängt taget inte ens bestridit.

LOL

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Permalänk
Medlem
Skrivet av MBY:

Aha, så det är DU som talar om "matematiska sammanställanden"? Tänk, jag trodde jag påpekade något väldigt välgrundat: 1) Något som upprepas tenderar folk att läsa in större sanningshalt i, 2) jag vet inte något om Octabusts siffror.

Kolla här nu noga så tom du förstår, VI (inte du) snackade om en existerande och definerad sammanställning grundat på reella scenarion, VI snackade inte generellt om sammanställningar överlag, är du med?

SEN kommer du med dina irrelevanta kommentarer med extremt hög redundans, hur du på något sätt känner behovet att påpeka något som är otroligt självklart (tänker mest på nr 1) i ditt inlägg här) tyder antingen på att du är en besserwisser eller är sjukt narcissistisk som vill framhäva det uppenbara, ser du störningen? VI snackade om en existerande sammanställning medans du bara ville flika in något som varje person över 1 år har inbyggt i sin logik.

Ekvationen är sammanställd EFTER alla dessa logiska filter, generell psykologi, massinfluering, osv osv, den sammanställningen är uträknad från högst pålitliga källor (direkt från utskottet, utan att ha blivit dementerad av detta utskottet att sammanställningen skulle vara felaktig).

Ditt hat mot SD har gjort att du blint kritiserar dom faktiskt punkterna som existerar, ungefär så som vänsterpartiet gör.

Sammanställningarna är faktiska och 95% korrekta med dom medlena man har att tillgå, att du vill lägga en fasad ovanpå detta är bara löjligt

Visa signatur

Hur kan syltkakor överleva i det vilda utan ögon?

Permalänk
Skrivet av Octabust:

Du verkar inte varit ute i förorterna så ofta, samt att inte vara medveten om att över 90% av invandrarna inte bor i Tensta, Rinkeby, Bergsjön, Rosengård och liknande.

Så du tror att det är invandrare som misshandlar? Nästan alla misshandel som sker i hela landet är alkohol inblandat och det sker oftast kvällar fredag-lördag. Det har inget med hudfärg och ursprung att göra.

Finns det invandrargäng som misshandlat invandrare och svenskar? Ja! Det har hänt flera gånger, men är det ett invandrarproblem? Nej, det är det verkligen inte.

Tror du på fullaste allvar att det är invandrare som står för bilstölder och vandalisering? Haha...

Det finns problem i invnadrartäta områden, men Sverigedemokraterna kommer ALDRIG göra något bättre.

Människor som bara för några år sedan hälsade Hitler i bruna uniformer kommer Aldrig göra Sverige till ett bättre land.

Sverige är ett bra land och jag tackar hela vårt land för att över 90% vet bättre än 5,7% av idioterna.

Haha, precis det svaret jag förväntade mig.

Jag är född i och har delvis växt upp i malmö, i ett gäng olika delar av stan, bland annat rosengård och möllan. Flyttade till Södertälje när jag var 14 där jag bott både i Geneta och intill Ronna. Så jag vet precis vad jag snackar om. Först förra året, vid 24 års ålder fick jag tillfälle att flytta till en betydligt lugnare ort. Skillnaden? Massiv. Som att flytta till ett helt annat land. Alla är schyssta. Allt är rent och välskött. Här finns inget märkvärdigt våld eller kriminalitet. Allt känns så jävla bra helt enkelt. Borde det inte vara så här överallt?

Jag har inte sagt att jag har något emot invandrare eller invandring. Och bara för att man röstar på SD så innebär det inte att man har det, eller att man är rasist över huvud taget. Det jag kritiserar är hur invandringen har sköts. Det har blivit mer än vad som kan hanteras. Det grupperas för mycket i enskilda städer. Invandrare som inte sköter sig har inte hanterats tillräckligt hårt. Etc. Det skapar dessa jävla ghettos runt om i landet. Områden där knappt ens polis eller räddningspersonal vågar vistas. Invandrarna får en usel chans att anpassa sig till det svenska samhället, och det påverkar uppenbarligen hela omgivningen. Därmed menar jag självklart inte att det bara är invandrare som begår alla brott, utan som sagt så är det något som växer fram bland invånarna som bor på orten, främst ungdomar som hamnar i fel kretsar. Men iom att det handlar om just invandrartäta städer, där stor gruppering förekommer, så är det klart att majoriteten av de kriminella är invandrare. Det går inte att förneka utan att blåljuga. Men grunden i problemet ligger självklart inte i människorna, utan hur deras invandring har sköts från början, av oss svenskar.

Jag håller dock med om att SP som parti inte kommer göra någon som helst skillnad. Som det ser ut nu så verkar det nästan som att dom tom kommer bli blåsta på sin position. Men man måste se på följderna. Vad kommer de stora partierna göra för att förhindra att detta händer igen? Förhoppningsvis får dom upp ögonen och inser varför över 5% av Sveriges befolkning har valt att rösta på ett sådant parti. Vem som helst borde ju inse att det är deras invandrar-politik som har lockat många trötta och irriterade svenskar (Förutom jubelidioten Ohly med sina konspirations-teorier). Politikerna måste ju anpassa sig efter vad folket vill, och det handlar trots allt om hela 5% av landets röster, vilket är ett gäng väldigt avgörande procent som det lär bråkas om inför nästa val. Förhoppningsvis finns det alltså vettigare alternativ att rösta på för de som vill skärpa invandringen nästa gång, och då faller SD åter som sten.

Så, idioterna är snarare de som väljer att blunda för hela denna frågan innan det är på tok för sent. En stor del av folket har nu offrat sin röst (Stolthet?) för att uppmärksamma problemen. Nu är det politikernas tur att inse och göra detsamma. Det är inte främlingsfientligt att skärpa invandrings-politiken. Det kommer gynna både svenskar och framtida invandrare i längden. Sverige är ett litet land och kan helt enkelt inte ta emot hur mycket som helst. Pengar, jobb och trivsel påverkas bara negativt när det blir för mycket.
Ska man se på det ur ett ännu större prespektiv så borde vi kanske även satsa mer just på hjälp och återuppbyggnad av just de krigsdrabbade länder som alla invandrare kommer ifrån, främst från mellanönstern i dagsläget.

Det är så jävla typiskt att folk stämplar en för nazist, när det i själva verket är raka motsatsen. Jag bryr mig om om alla svenskar, vilket land dom ursprungligen än kommer ifrån. Ingen förtjänar att få växa upp i ovan nämnda pissområden.

Skrivet av MBY:

1) Skatter bör diskuteras MER. Det rör statens domän och är en sakfråga. Att någon tycker skatter diskuteras för mycket visar att denne är en idiot, inte att det diskuteras ett för mycket skatter.
2) SD är ett rasistiskt parti med rötter i neonazism. När Jimmy Åkesson tillträdde sprang folk fortfarande runt i brunskjorta i partiet. Idag har de lyckats skapa en fasad som duperat 5-6% av befolkningen.

Är det något som behövs är det ett "valtest" snarare än ett "språktest"...

1. Det tycker jag verkligen inte. Precis som löne-förhandlingar på jobbet så kan skatter diskuteras i oändlighet utan att någon blir riktigt nöjd. Det handlar om kompromisser och omständigheter som ständigt förändras. Dessa traditionella frågor som partier tar åt sig som säkra kort för att fiska röster tycker jag lägger våra nya problem och frågor i mörkret, tills de som i detta fallet blir stora och allvarliga. Och nu står vi här inför världen, totalt jävla utskämda.

2. Grattis, även du missade hela poängen med mitt inlägg. Nazister eller ej, så hanterar dom fortförande allvarliga frågor som ingen annan vågar göra något åt, vilket är precis det man vill hypa fram med sin röst. Läs om, läs rätt.

Visa signatur

Intel i7 6700k @4.7Ghz | Be Quet! Dark Rock Pro 3 | Asus Z170 ROG Hero VIII | 32GB DDR4 Corsair Vengeance 3000Mhz | Asus 1080Ti Strix OC | Samsung 950 Pro M.2 250GB, Samsung EVO 850 120GB, Samsung EVO 840 250GB, & Seagate 7200rpm 4TB | Corsair HX 1050W | Fractal Design S | Asus Xonar U7 | Sennheiser PC360 | TrackIR 5 + ProClip | Eizo 27" EV2736W | HTC Vive | Windows 10 Pro