Permalänk
Medlem

Lian Li PC-A05N, får vatten plats?

Har funderat ett tag på om det inte är dax att återgå till vattenkylning. Skulle vilja pressa min i7 920 en bit till dock har jag ingen lust att sitta brevid något som låter som ett mindre Jetplan.
Vägrar dock byta ut mitt Lian Li, något som kan ställa till med problem...

Tanken är till en början att kyla enbart processor och eventuellt moderkort och vid senare tillfälle kyla även grafikkort (ev SLi, har ingen användning för detta förtillfället)

Dom bilder jag har sett på liknande byggen har man valt att ha radiatorn i toppen av lådan något som jag skulle vilja undvika då jag vill behålla chassits yttre utseende så gott det går. Detta med för en del problem/modifikationer, framförallt i front partiet av chassit.

För att lättare följa med i mina tankar kan dessa bilder kanske hjälpa till...

Notera att mätningarna inte är exakta.
Tänken är alltså att:

Placera en 360 radiator i botten av lådan.
*chassit är 450mm djupt, har en bredd på ca 190mm (från vänster kant till Mosfet flänsar på moderkortet), ca 40mm från botten upp till kanten på moderkortet.

Detta medför att PSU måste flyttas till toppen av lådan och ersätter 5.25" platserna.
*efter "snabba" mätningar ser det ut som att PSUn border gå in dock verkar det som att det går precis. Tight?

Pump/tank kommer att placeras (förhoppningsvis) längsmed PCI slotsen, stansade hålen i baksidan av chassit.
Detta är rent idiotiskt, I know, eftersom det troligen kommer bli ett himla bök om jag skulle få för mej att byta/sätta i ett grafikkort eller liknande. Fördelen är dock att alla slangar håller sig till mitten/bakre delen av chassit.

Frågor:
Va tror ni? Går det?
Är 360 radiator overkill? Hade tänkt mig modell "fetare" för att kunna köra fläktar på så lågt varv som möjligt.
Nått förslag på delar? Skippa looken, ja ska inte se in i chassit. Vore bra om inte kostnaderna flög iväg.

Specs btw...
Asus P6T SE
i7 920 D0 [@ 21x160]
Cosair XMS3 2x2GB
Gigabyte 460GTX 1GB
Cosair HX 520w
Cosair P256 SSD
Samsung F1(?) 500gb Raid 0

PSUn behöver bytas men duger tillsvidare. Blir till att korta ner kablar samt på med kabelstrumpor för att få mer utrymme. Btw någon som vet vad för diameter jag behöver på "sleeven" för att få plats med 4 kablar (typ molex)? Förstår att det kan tyckas fint med en massa kabel av olika färger överallt men föredrar funktion framför look.

Visa signatur

[DESKTOP] FD Define 7XL | VIII Dark Hero (EK-Monoblock) | 5950x | 128GB ECC | RTX3090 (Vector² ABP) | 2*2TB SN850 [SERVER] i5-13400 | 64GB | 108TB (raw)

Permalänk
Proffsmoddare

Jag skulle ta en titt på Laine's Simplicity. Sök på det i galleriet.

Visa signatur

"Hannes has taken a CrossHair IV Formula, a Lian Li case and plenty of BitsPower watercooling and created more than a case mod; Theory is a work of art. With attention to detail so fine that he even polished the ROG board capacitors, Theory is modding at legendary standards" - ASUS

Permalänk
Medlem
Skrivet av sack:

Jag skulle ta en titt på Laine's Simplicity. Sök på det i galleriet.

Tackar för tipset!

Dock använder sig JaZid av 240 radiator vilket jag har svårt att tänka mig skulle kunna kyla ett par 460GTX samt en i7 CPU speciellt då fläktar med lågt varv används. mATX känns även som att det skulle ge mig oändligt mycket mer plats men jag har inga planer på att byta moderkort tyvärr.
Gav mig iaf en bild av hur pump/tank kommer o se ut om jag inte kan komma på något bättre ställa att placera den på. Jag hade hoppats på att kunna använda mig av den bakre fläkt platsen dock.

Visa signatur

[DESKTOP] FD Define 7XL | VIII Dark Hero (EK-Monoblock) | 5950x | 128GB ECC | RTX3090 (Vector² ABP) | 2*2TB SN850 [SERVER] i5-13400 | 64GB | 108TB (raw)

Permalänk
Medlem

Spännande! Jag håller själv på att bygga ny dator i just ett A05, och jag har kollat efter lite olika lösningar för att få in vatten. Vi verkar ha rätt liknande ideér med att behålla den vackra exteriören på lådan =D

Jag funderar på att "hänga" PSU'n under 3,5platsen, blir till att ta bort hårddiskvaggan då dock.
Ett 360 är nog inte overkill om du ska klocka upp den, nu är jag ingen expert på vatten men för många radiatorer kan man aldrig få.

I [H]ardforums A05 tråd finns det massvis med roliga byggen, om du inte redan kollat in dom.

I got my LianLi PC-A05B ! it's Small! - [H]ard|Forum
Lian-Li A05: Upgrade path - [H]ard|Forum

Visa signatur

Signaturer är mesigt!