Permalänk

Förlovning

Har lite frågor till er som är förlovade;

Hur länge hade ni varit tillsammans innan ni bestämde er för förlovning och vad fick er att ta beslutet?
Guld eller silverring (alt annat material)?
Och hos vilken återförsäljare köpte ni era ringar ifrån, samt kostnad?

Förutsätter att få seriösa svar
Tack på förhand!

Permalänk

Okej, jag är inte förlovad eller har tjej, men det är nog upp till dig när du känner dig mogen oberoende hur länge ni varit ihop.
Du köper vad du har råd med, är det inte inne med platinum ringar?

Du säger hejdå till det roliga livet

Edit: sorry jag kunde inte hålla mig för det sista

Visa signatur

Ride wit me, or collide wit me
jag älskar trådar som spårar ur redan vid första inlägget :)

Permalänk
Medlem

När man har försovit sig....har man sovit för mycket

När man har försagt sig.....har man sagt för mycket

När man har förlovat sig..... har man . . . .

Nej usch

Jag och min sambo förlovade oss redan efter ett år, vilket var alldeles för tidigt och vii båda ser tillbaka på det hela som en dum grej.
Vi bröt upp förlovningen, men delar våra liv ändå och vi väntar tillökning så jag ser ingen ändring i den närmsta framtiden woohoo

Ringarna var i 18K guld (vill jag minnas, är trots allt 5 år sen) och kostade ~3500:-, köptes på Guldfynd

Visa signatur

Chuck Norris doesn't play God, playing is for children
Är glaset halvfullt, halvtomt eller dubbelt så stort som det behöver vara?

Permalänk

Hehe tack för era svar
Och jag anser att det är olika när man känner sig redo, utifrån vad man har i "bagaget".
Jag var tillsammans med en kille i över 5 år och ville först början förlova mig, men ångrade sedan mig då jag inte kände honom så pass bra och kände tillit så pass och var inte sambos.

Nu när jag har en ny kille känns det helt annorlunda, otroligt nog. Vi är mer öppna mot varandra, pratar direkt om det blir problem och löser dem, varit sambos sedan 5 mån nu snart, då vi även blev tillsammans i samma veva. Han kommer norrut, så det blev hastig flytt men det kändes rätt och mer och mer för var dag som går trivs vi i varandras sällskap.

Vi har funderat på förlovning runt nyårsafton och då inte utgå ifrån någon speciell tid man varit tillsammans, utan känslan oss emellan och hur det varit hittills med prövningar osv.
Och eftersom ingen utav oss vill gifta sig eller skaffa barn, så blir förlovningen det "mesta" vi kommer göra ihop om man säger så. Vi är ju redan sambos och delar på allting och går hur bra som helst, allt känns så otroligt bra och speciellt om man jämför med min förra kille, det är helt annorlunda i mitt nya förhållande, som dag och natt

Permalänk
Medlem

Oskriven regel är ju dock giftermål senast 1 år efter förlovningen, så varför inte gå hela vägen om det är så ni känner för varandra.

Visa signatur

Fuck fruit! Sitting around being all smug on trees and in pies.
En vänlig liten puff blev en hatisk knuff.
Keso är köttfärs gjord på mumintroll.

Permalänk
Skrivet av Metalie:

Han kommer norrut,

WOW du har hittat en RIKTIG karl!

Visa signatur

Ride wit me, or collide wit me
jag älskar trådar som spårar ur redan vid första inlägget :)

Permalänk
Medlem

Vi förlovade oss efter 5 månader, gifte oss exakt på dagen 18 månader senare, byggde barn och nu är grabben 2 1/2 år, vi har just köpt hus och jag kan inte tänka mig att vara utan henne och jag misstänker att hon känner likadant för mig. Hårdvaran inhandlades från Hedbergs Guld i Dalsjöfors ;).

Coolt va

Visa signatur

Ryzen 5800X3D, Msi B450 Tomahawk, RX 7800XT, 32 Gb Corsair Vengeance Pro, vattenkylning.

Permalänk
Medlem

Bara ett tips angående titan- och stålringar som är så inne nu.. Om du råkar ut för nån olycka och på nåt sätt måste få av dig ringen, så kommer du få ge upp ditt finger istället. Vi var helt inne på titan först, men sedan övervägde vi och beslutade oss för silverringar.
Titan och stål är såpass hårt, och vid fingret såpass svårt att komma åt. Tyvärr nämner sällan guldsmeder detta förrän du frågar om det..

Väl värt att tänka en extra gång på detta.

Visa signatur

WS: Asus P8Z77-I Deluxe mITX | Intel 3770K@4.6 | NH-U12P | Asus 780 GTX | Corsair 2x8GB 1600Mhz CL9 | Samsung 840 512GB | Ubuntu 16.04.3 x86_64 | Corsair AX750 | 2x Dell U2412M | Puppe.se | NAS: i7 860, 16GB DDR3, GA-P55M-UD4, FD Define R3, 8x2TB Samsung F4EG, Serveraid M1015, EVGA 750W G2 PSU, FreeBSD x64

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aldric T:

Vi förlovade oss efter 5 månader, gifte oss exakt på dagen 18 månader senare, byggde barn och nu är grabben 2 1/2 år, vi har just köpt hus och jag kan inte tänka mig att vara utan henne och jag misstänker att hon känner likadant för mig. Hårdvaran inhandlades från Hedbergs Guld i Dalsjöfors ;).

Coolt va

Det är bara raka spåret som gäller. Varför inte slå på stort när man endå är i farten.

Visa signatur

👻 Konstnär på Hyttgatan 18 & en hängiven spöksamlare på hobbybasis
ASUS M52AD-NR001T | Intel Core i5-4460 | 8GB | Nvidia GTX 960 | Windows 10

Permalänk
Medlem

Klarar alla 15-18åringar att förlova sig efter 6-12 månader så klarar du nog av det! Känner nog minst 6-7 förlovade runt de åldrarna.

Permalänk
Keeper of the Bamse

Du ska ju dock inte förlova dig, du ska ju fria alternativt bli friad till, då blir man förlovad, till man gifter sig.

Visa signatur

i7 10770K, NH-D15. 16GB corsair. RTX 3080. 3TB nvme. Samsung G9. Fractal Torrent Compact. Corsair RM850.
Logitech G pro wireless mouse. Logitech TKL915 wireless. Logitech Pro X Wireless.
Macbook pro M1 (16GB, 512GB). HP Reverb G2.
www.bamseclockers.com

Permalänk
Medlem

Är förvisso inte förlovad längre, men kan väl ge min historia i korta drag i vart fall då jag var förlovad för några år sedan.

Förlovade mig med en tös när vi var 22, detta efter 8-9 månader eller så (minns inte exakt, men vi träffades hyfsat tidigt på sommaren och förlovade oss i mars. Ringar i guld och jag minns inte exakt vad de kostade, men de var inte fruktansvärt dyra då hon pluggade och jag inte hade det mest välbetalda jobbet direkt. Jag vill minnas att de inhandlades på Guldfynd.
Varför vi förlovade oss? Vi kände - då - att vi passade tillräckligt bra ihop för att ha en framtid tillsammans med tillhörande giftermål. Dock frångick vi det formella friandet och giftermål inom ett år-traditionen på grund av de ekonomiska omständigheterna.
2½ år senare hade vi väl insett att vi inte hade lika gemensamma framtidsvisioner som vi trodde att vi hade, så något giftermål blev aldrig av.

Lycka till, och kom ihåg varför man ringmärker fåglar ...

Visa signatur

Desktop: AMD 3950X, 64 GB RAM, Nvidia 4070 ... (Windows 11)
Serverdesktop: AMD 5600G, 64 GB RAM (Proxmox)
Labbmiljö: Supermicro SC825 X9DRi-F 2xE5-2667v2 64GB RAM
Kamera: Canon R5, Canon RF 100-500, Laowa 100mm f/2.8, Canon RF 24-70 f/2,8

Permalänk

Blir nästan förvånad när man läser folks svar och det verkar ändå som de flesta liksom ser något ganska seriöst och stort i att förlova sig. För mig har det aldrig varit något jag tänkt göra, iof aldrig tänkt gifta mig heller om det inte blir absolut nödvändigt pga någon byråkratiskt skit som skulle hindra det ena och det andra om jag går och dör någon dag i förtid.

Tycker folk förlovar sig högt och lågt nu för tiden så det har liksom för mig och ganska många jag känner inte sets som något speciellt alls om man hör att en polare förlovat sig eller vad det nu kan vara, man liksom säger att det var väl trevligt sedan rullar livet vidare som vanligt.

Känns som att risken att göra slut ökar så fort folk förlovar sig eller gifter sig så säkrast att låta bli det och efter snart 5 år med sambon och ett barn sedan 3½ år tillbaks måste jag säga att det blir bara bättre och bättre utan ring på fingret.

När man läser om typ Crazy_Ferret och Ang3l´s förlovningar låter det som att det blev jätte allvar i livet bara för att man förlovade sig och efter det är det bara sätta igång och gifta sig. Vad är åldern på folk som svarar här i tråden på ett ungefär? Jag är själv snart 25 och kan tänka mig att man ser olika på det där med förlovning beroende på ålder, uppväxt/uppfostran osv så kan ju vara kul att åtminstone veta åldern på folk.

Mvh,
Viper@God

Permalänk
Medlem

Jag och tjejen förlovade oss efter 2.5 år, hade varit sambos i ca 1.5 år då. Var i somras vi förlovade oss. Köpte ringarna på hallbergs guld, hade nån kampanj med 50% på ena ringen. Kostade några tusenlappar med rean, runt 5 eller så, gjorda i guld.

Vi förlovade oss för, varför inte? Kändes som nästa steg då vi planerar att spendera resten av livet tillsammans, lär dock inte gifta oss inom de närmsta 5 åren.

Visa signatur

Spel: Dell U2412M -:::- Intel i5 2500k, Corsair XMS3 16 GB 1600 MHz Ram, Samsung 830 256 GB, Asus P8P67-M B3, MSI GTX 660 Ti OC
Laptop: 2012 Macbook Air 13"

Permalänk
Medlem
Skrivet av Derox:

Vi förlovade oss för, varför inte?

Därför att en förlovning (borde) innebär(a) giftermål inom en snar och tydlig framtid, något som idag tyvärr förstörts av alla som tar sina förhållanden till nästa nivå.

Visa signatur

Kunskap är en personlig upplevelse. Allt annat är bara information. /A. Einstein

Permalänk
Medlem

För mig betyder en förlovning att man lovar att gifta sig, inte nödvändigtvis efter 1 år men inom en överskådlig framtid iaf.

Vi köpte våra ringar på hedensguld.se, vi tjänade flera tusenlappar jämfört med butik och servicen var grymt bra. Schalins ringar gör fina ringar Ca 7000 betalade vi för våra ringar med rött guld och vitt guld.

Vi förlovade oss efter 1 år(och ska gifta oss när omständigheterna passar bättre), och väntar nu tillskott efter 2 år, inte planerat men väldigt uppskattat. Man behöver inte vänta i flera år om det känns rätt, enligt mig.

Visa signatur

The what what in the what now?

Permalänk

Jag och min sambo är förlovade.
Och nej, giftermål är INTE planerat inom de närmsta åren.

Vi kände att det var nästa steg i relationen då vi känner starkt för varandra och jag kan inte tänka mig någon annan och (förhoppningsvis ) känner hon detsamma.

Dock så kan jag störa mig på fjortisar som förlovar sig hej-vilt.....

Har ringar i vitt-guld med gravering på insidan f.ö.

Visa signatur

"Tvångsmata dig med nitroglycerinkabbare"

Permalänk
Medlem
Skrivet av Metalie:

Och eftersom ingen utav oss vill gifta sig eller skaffa barn, så blir förlovningen det "mesta" vi kommer göra ihop om man säger så.

Okej, såhär går en förlovning till: Du eller din snubbe friar och den tillfrågade säger ja. Det är liksom det förlovning betyder, ett löfte om äktenskap eller motsvarande. Ringar är optional.

Nu skiter jag ju i traditioner och sånt blaj, men vad ni gör är alltså inte en förlovning och således så är ert utbyte av ringar 100% meningslöst för alla utom er två. Vill ni ge varandra ringar utan några löften och sen kalla det förlovning så får ni väl måla allt läppstift ni vill på den grisen. Det positiva med det här är att eftersom ni absolut inte följer någon tradition så finns det inga regler att förhålla sig till.

Jag "förlovade" mig när jag var 15. Det var korkat gjort.

Visa signatur

Brass knuckles and a 2x4

Permalänk
Keeper of the Bamse
Skrivet av jonasc:

Okej, såhär går en förlovning till: Du eller din snubbe friar och den tillfrågade säger ja. Det är liksom det förlovning betyder, ett löfte om äktenskap eller motsvarande. Ringar är optional.

Nu skiter jag ju i traditioner och sånt blaj, men vad ni gör är alltså inte en förlovning och således så är ert utbyte av ringar 100% meningslöst för alla utom er två. Vill ni ge varandra ringar utan några löften och sen kalla det förlovning så får ni väl måla allt läppstift ni vill på den grisen. Det positiva med det här är att eftersom ni absolut inte följer någon tradition så finns det inga regler att förhålla sig till.

Jag "förlovade" mig när jag var 15. Det var korkat gjort.

Exakt. Det finns inget som heter "Vill du förlova dig med mig?". Man FRIAR! Då blir man förlovad automatiskt, till man gifter sig.

Visa signatur

i7 10770K, NH-D15. 16GB corsair. RTX 3080. 3TB nvme. Samsung G9. Fractal Torrent Compact. Corsair RM850.
Logitech G pro wireless mouse. Logitech TKL915 wireless. Logitech Pro X Wireless.
Macbook pro M1 (16GB, 512GB). HP Reverb G2.
www.bamseclockers.com

Permalänk

Tack för alla svar!

Jag själv har aldrig tyckt om fjortisar som förlovar sig hit och dit och sedan gör slut direkt efter nästan.

Och jag är antikristen, så förlovning är det mesta jag kommer göra, dock inte allt därtill som är ett måste inom förlovning ang kristendomen.
Så ptja, man ska nog inte kalla det förlovning utan mer att man vill ha ringar som symboliserar ens kärlek till varandra och man vill visa det på sitt egna sätt.

Har även hört de som köpt ringar och gjort om till halsband som "förlovning", även köpt brickor och skrivit ner något fint på, så det finns många alternativ för den som inte är kristen eller vill följa reglerna inom förlovningens betydelse.

Och bara för vi sätter ringar på fingrarna, så betyder det inte att vi kommer känna oss mer bundna till varandra eller andra måsten/krav, utan bara en fin grej vi vill göra ihop som sambos och att vi älskar varandra vi har funderat på att göra det nu på nyårsafton, det vore väldigt mysigt

Permalänk
Avstängd
Skrivet av P-NILZ:

Oskriven regel är ju dock giftermål senast 1 år efter förlovningen, så varför inte gå hela vägen om det är så ni känner för varandra.

Den regeln skiter mina föräldrar fullständigt i. Dom har varit förlovade i över 20 år nu.

Visa signatur

Gigabyte GA-MA790FX-DQ6 | AMD Phenom 9950 @ 2,6 Ghz | Sapphire Radeon HD 4850 512MB GDDR3 | Samsung 400 GB | Corsair Dominator TWIN2X8500C5DF 4096MB | Tagan 400W

Permalänk
Medlem

Var tillsammans i 6 månader kanske.. sen förlovning.
Förlovade i 3 år, sen sket sig allt....

Visa signatur

tack o bock

Permalänk
Medlem
Skrivet av h0psi:

Därför att en förlovning (borde) innebär(a) giftermål inom en snar och tydlig framtid, något som idag tyvärr förstörts av alla som tar sina förhållanden till nästa nivå.

Varför då? Giftermål är väll bra i sig eftersom det blir lättare om något skulle hända ena parten, men i övrigt tillför ju inte giftermål så mycket mer än en förlovning, förutom ett steg till. Giftermål är ju detsamma som förlovning men man slipper hålla på med samboavtal osv.

Visa signatur

Spel: Dell U2412M -:::- Intel i5 2500k, Corsair XMS3 16 GB 1600 MHz Ram, Samsung 830 256 GB, Asus P8P67-M B3, MSI GTX 660 Ti OC
Laptop: 2012 Macbook Air 13"

Permalänk
Medlem
Skrivet av Printscreen:

Exakt. Det finns inget som heter "Vill du förlova dig med mig?". Man FRIAR! Då blir man förlovad automatiskt, till man gifter sig.

Det är den klassiska definitionen, men om du inte har märkt det så får begrepp ständigt nya innebörder. En stor andel av befolkningen anser i högsta grad att man kan förlova sig utan det etymologiskt påbjudna kravet om giftermål. Vem är du då att säga att det inte finns något "som heter 'Vill du förlova dig med mig'"?

Ledsen, men varken språk eller seder är såpass statiska som du vill försöka måla upp.

Visa signatur

Desktop: AMD 3950X, 64 GB RAM, Nvidia 4070 ... (Windows 11)
Serverdesktop: AMD 5600G, 64 GB RAM (Proxmox)
Labbmiljö: Supermicro SC825 X9DRi-F 2xE5-2667v2 64GB RAM
Kamera: Canon R5, Canon RF 100-500, Laowa 100mm f/2.8, Canon RF 24-70 f/2,8

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Metalie:

Tack för alla svar!

Jag själv har aldrig tyckt om fjortisar som förlovar sig hit och dit och sedan gör slut direkt efter nästan.

Jag får intrycket av att - oavsett om det är "moget" folk som förlovar sig eller fjortisar - man gör detta som ett substitut för giftemål? - för att snabbt kunna göra slut om det inte håller? (Menar inget illa här bara undrar:)).

Sen undrar hur det kommer sig att "alla" köper sina saker från Guldfynd?:O Jag var inne i en affär förra veckan och tråkigare/mer fantasilös "kollektion" får man leta efter tycker jag.:S:/ Jag blev helt förskräckt helt ärligt.:) Kändes som att alla smycken inom sin grene såg likadana ut.:( Jag hade nog gått till ett privat dito avseende ringköp.:)^^

Visa signatur

Here at Sweclockers we are all colleagues with each other! Those of us who just love Apple, we go beyond the: "We are all colleagues with each other"-talk! We ARE The iFamily!(F) Because we iTalk Apple! Simple as that! I am a proud member of The iFamily!<3
R.I.P. Steve Jobs!<3 See you in the iCloud!(F) I feel iSad...:'(
iFamily Sweden!

Permalänk

Funderar faktiskt på att beställa ringar från internet och då i silver, vi båda tycker bäst om det och Guldfynd här har iaf inget i silver, enbart guld.
Och som vissa säger är det billigare via internet och man får det man vill

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Metalie:

Funderar faktiskt på att beställa ringar från internet och då i silver, vi båda tycker bäst om det och Guldfynd här har iaf inget i silver, enbart guld.
Och som vissa säger är det billigare via internet och man får det man vill

Lycka till!:D<3 Både med ringköp och framtiden framgent!:)^^

Visa signatur

Here at Sweclockers we are all colleagues with each other! Those of us who just love Apple, we go beyond the: "We are all colleagues with each other"-talk! We ARE The iFamily!(F) Because we iTalk Apple! Simple as that! I am a proud member of The iFamily!<3
R.I.P. Steve Jobs!<3 See you in the iCloud!(F) I feel iSad...:'(
iFamily Sweden!

Permalänk
Keeper of the Bamse
Skrivet av Crazy Ferret:

Det är den klassiska definitionen, men om du inte har märkt det så får begrepp ständigt nya innebörder. En stor andel av befolkningen anser i högsta grad att man kan förlova sig utan det etymologiskt påbjudna kravet om giftermål. Vem är du då att säga att det inte finns något "som heter 'Vill du förlova dig med mig'"?

Ledsen, men varken språk eller seder är såpass statiska som du vill försöka måla upp.

ameh då tkr jag att man får stava hur sm hälst bara för att alla gör d, lr? va tkr du sj?

Visa signatur

i7 10770K, NH-D15. 16GB corsair. RTX 3080. 3TB nvme. Samsung G9. Fractal Torrent Compact. Corsair RM850.
Logitech G pro wireless mouse. Logitech TKL915 wireless. Logitech Pro X Wireless.
Macbook pro M1 (16GB, 512GB). HP Reverb G2.
www.bamseclockers.com

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Printscreen:

ameh då tkr jag att man får stava hur sm hälst bara för att alla gör d, lr? va tkr du sj?

Sluta löjla dig!:):D

Visa signatur

Here at Sweclockers we are all colleagues with each other! Those of us who just love Apple, we go beyond the: "We are all colleagues with each other"-talk! We ARE The iFamily!(F) Because we iTalk Apple! Simple as that! I am a proud member of The iFamily!<3
R.I.P. Steve Jobs!<3 See you in the iCloud!(F) I feel iSad...:'(
iFamily Sweden!

Permalänk
Keeper of the Bamse
Skrivet av MacEnkronan:

Sluta löjla dig!:):D

Säger killen som använder 90% av hela sweclockers smilisar

Visa signatur

i7 10770K, NH-D15. 16GB corsair. RTX 3080. 3TB nvme. Samsung G9. Fractal Torrent Compact. Corsair RM850.
Logitech G pro wireless mouse. Logitech TKL915 wireless. Logitech Pro X Wireless.
Macbook pro M1 (16GB, 512GB). HP Reverb G2.
www.bamseclockers.com