Internet genom mobilsurf via trådlös router

Permalänk

Internet genom mobilsurf via trådlös router

Hej,

jag kopplar idag upp mig på internet via min HTC Desire som delar ut sin internetuppkoppling trådlöst. Jag har en D-link router (modell Dir-615) som jag skulle vilja sätta upp mellan datorerna och mobiltelefonen. Alltså att det interna nätverket kommunicerar via routern och att sedan routern går ut på internet m.h.a. mobiltelefonens mobila uppkoppling.

Förstår ni hur jag menar? Är det här ens möjligt eller måste internetuppkopplingen alltid komma trådbundet in i routern?

Om det är möjligt, har ni någon aning om hur det skulle gå till?

Här är en länk till hur man konfigurerar routern normalt sett:
ftp://ftp.dlink.dk/Products/FAQ/DIR-xxx-How_do_I_setup_the_ro...

Det vore fantastiskt om jag kunde få till det här då det tar en faslig tid att flytta filer inom nätverket via mobiltelefonen.

Stort tack på förhand!

Mvh

Visa signatur

Coffeelake - it tastes better

Permalänk

Har jag uttryckt mig för krångligt eller är problemet för svårt? Eller är det så självklart att det inte ens är värt att fundera på?
Är det fler som har haft samma problem? Försökte söka på om det redan besvarats tidigare men hittade inget.

Skulle uppskatta en liten kommentar åtminståne

Mvh

Visa signatur

Coffeelake - it tastes better

Permalänk
Medlem

Testa koppla in mobilen via USB i routern och sedan välj som det står på sidan 3 i guiden du länkade "3G USB Adapter" och se vad som händer. Det skulle iaf vara det första jag skulle testa.

Visa signatur

Neon
Citera mig om du vill ha svar!

Permalänk
Medlem

Det verkar som du kan köra DD-WRT på den så du borde kunna göra det.. Men det verkar vara ett omständigt sätt för att komma ut på internet. Låt bara HTC vara accesspunkten och dir-615 vara client brygga, det borde fungera...
Lycka till Ennuj

Permalänk

@Neonxz - Routern har ingen usb-ingång tyvärr :/

@Ennuj - Clientbrygga är ingenting jag lekt med förut, what do I do?

Visa signatur

Coffeelake - it tastes better

Permalänk
Medlem

Kolla först "http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database" så att du har rätt dir-615.
Sen kollar du "http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Tutorials"
Lycka till

Permalänk
Medlem

Jag vet inte riktigt hur det är på routersidan, men det borde ju gå att ordna i.o.m. att det inte är så stor skillnad mot om man skulle använda routern som trådlös AP.

På telefonsidan måste man nog dock joxa lite för att få det att fungera. Jag är långt ifrån expert på området, men som jag förstått det måste du göra så att din telefon kan "wifi tether:a", vilket verkar innebära att du först måste roota din telefon (vilket ju i sig innebär vissa risker). Googla lite på "android wifi tether" och se om det är något som skulle åstadkomma det du eftersöker.

Jag ägnade själv bara några minuter åt det här då jag troligen kommer vara två veckor utan trådbundet internet hemma i samband med en flytt. Dock orkar jag nog inte genomgå proceduren då det faktiskt funkar för mig att bara koppla telefonen via USB till datorn och använda internetdelning direkt under de två veckorna. Tejpa fast telefonen ftw ;).

Visa signatur