Permalänk
Medlem

Tiggare från Rumänien

Under dom senaste åren har Göteborg översvämmats av handikappade från Rumänien som sitter och tigger,dom tigger även på spårvagnar och det är irreterande när dom kommer fram och frågar.
Vad tycker ni om detta?

Visa signatur

13900K - NH D15 - Maximus Z790 Hero - 32gb G-Skill 7200Mhz - Intel 900P 480Gb -Kingston Renegade 2Tb -Samsung 980 PRO 2TB - Samsung 980 PRO 1TB - Gigabyte RTX 4090 GAMING OC - AX 1600i - Phanteks P600s -Alienware AW3423DW - Beyerdynamic T5 MK III - Creative Sound Blaster GC7 - ROG Strix SCAR 16 (2023) - G634JZ-NM015W.

Permalänk

De får inte ett öre från mig, jag är ju som namnet avslöjar ond.
Uteliggare som ska ha några kronor till sprit däremot, de kan få en slant.

Visa signatur

"If you are really extreme, you never let informed facts or the scientific method hold you back from your journey to the wrong answer." (jayhall0315)
Celeron 352 @ 7822.8mhz 50k Vantage 40k 3Dmark06

Permalänk

Personer som låtsats vara sjuk (spelar handikappad) och vill ha de sjukas pengar (indirekt anser att de kan svälta ihjäl) har jag ingen empati emot och ser dem inte ens som en artfrände. Likaså gäller personer som utger sig för att ha det dåligt när de inte har det.
YouTube - FVA- Subway Beggar Fail -En ny Iphone hade kommit och det går ju inte använda med en gammal telefon.

Att sådana personer finns är att samma anledning som telefonförsäljare, det finns folk i sverige som blöder för mycket.

Sedan om folk verkligen var i behov av pengar så skulle jag kunna skänka en slant på gatan, nu får ingen ett skit tack vare dessa bedragare. (och jag är knappast inte ensam) Så dessa bedragare är de som ser till så att behövande i landet har svårt att tigga pengar, men de är antisociala personer utan empati, de har dock lärt sig de sociala reglerna och kan spela med.

Jag tycker att polisen borde ta krafttag emot dessa och utvisa tiggare bättre, o.b.s med tiggare så menar jag folk som har lagt ner kanske över 10 000kr i resa på att åka hit för att tigga pengar för att de i sitt hemland inte har råd med mat för dagen. (hur tusan fick de då råd att ta flyget hit?)

Det är skillnad på en sådan och en person som har hamnat utanför de sociala skyddsnäten som ibland händer.

Visa signatur

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".

Permalänk
Medlem

Håller med till 100%, bud_bundy.
Jag blir uppretad av bedragare i allmänhet, men riktigt jävla förbannad på dom som dessutom försöker sko sig på behövandes bekostnad.
Det är sånt som får en att börja önska att spöstraff och likande vore tillåtet..
Dessa personer bidrar direkt till ett hårdare och omänskligare samhälle genom att aktivt arbeta på att göra oss misstänksamma mot alla som söker stöd.

Visa signatur

Namn : Jesper | Ålder : 45 | In-game namn : iller
Yrke : Matematisk modellerare (finansiell matematik), mjukvaruutvecklare för risksystem.
Utbildning : Doktor i matematik + en del mat-stat, numme och IT-relaterat.

Permalänk
Medlem

Stöter jag på någon tiggare, så händer det att jag erbjuder mat istället för pengar. Känns ju som att man hjälper då.

I regel brukar jag tänka, att man måste hjälpa folk i nöd om man har möjlighet. Följer det väl dock sällan, men försöker ha det i åtanke. Sen om tiggar-bedragare är från Rumänien eller inte skiter jag fullständigt i.

Visa signatur

Desktop|i5 3570k(@4,4GHz)|Asus P8Z77-V|AMD 6950|12GB RAM|Crucial BX500 480GB|Manjaro|
Laptop|Lenovo T440s|i7|8GB RAM|Debian Jessie|
Server|Fujitsu Primergy TX1310|G1820|8GB RAM|15TB|Unraid|
Ring, lånad mail

Permalänk
Medlem

Gav bort en limpa bröd, pålägg och massa andra grejer när en tiggare ringde och sa att hon var hungrig och frågade om jag kunde ge henne pengar. Nästa morgon hittade jag allt jag gav henne liggande vid ingången.... Sen är det ju så att dom flesta behöver inte tigga matt i Sverige, det finns ju självklart många som hamnar utanför men många av dom är ju personer som inte kan anpassa sig (t.ex. missbrukare, alkoholister osv...) och inte får något hjälp p.g.a det.

Visa signatur

AMD Athlon xp 2100+ | Asus A7M266 | 512 DDR | GeForce3 | 40 GB Hdd | DVD Plextor 16X

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Tomas_88:

Gav bort en limpa bröd, pålägg och massa andra grejer när en tiggare ringde och sa att hon var hungrig och frågade om jag kunde ge henne pengar. Nästa morgon hittade jag allt jag gav henne liggande vid ingången.... Sen är det ju så att dom flesta behöver inte tigga matt i Sverige, det finns ju självklart många som hamnar utanför men många av dom är ju personer som inte kan anpassa sig (t.ex. missbrukare, alkoholister osv...) och inte får något hjälp p.g.a det.

Snackade med en Frälsningssoldat och hon får titt som tätt besökare/tiggare som ber om pengar. Hon hade sagt till en person:

-"Gå över till X resturang och säg att Frälsningsarmén betalar mat för Y summa".

Lite senare hade hon ringt till resturangen och det hade inte varit någon där som bett om mat. Så tror många ber om pengar till sprit, cigg, knark och liknande. Jag ger aldrig pengar pga. denna misstanke.

Jag ger inte mycket för de tiggare som är här. En bekant berättade att X folkslag hade skrivit något på en lapp på Y språk och hon kan Y språk så hon frågade varför hon med lappen sökte pengar för sjukvård för sitt barn när barnsjukvård är alldeles gratis. Lappen/tiggaren hade dragit fortare än 2 avlöningar på vift på Stureplan...:D:D

Det jag kan tycka är löjligt är är när pressbyrån nobbade ett köp av cigg för att det fattades 1-2 kr för en man som förmodligen var uteliggare...:P Jag menar inte för att det är bra och röka men de har nog inte så många "glädjeämnen" så det kan man ju unna dem?

Visa signatur

Here at Sweclockers we are all colleagues with each other! Those of us who just love Apple, we go beyond the: "We are all colleagues with each other"-talk! We ARE The iFamily!(F) Because we iTalk Apple! Simple as that! I am a proud member of The iFamily!<3
R.I.P. Steve Jobs!<3 See you in the iCloud!(F) I feel iSad...:'(
iFamily Sweden!

Permalänk
Medlem

Tyckte det var lite skrämmande när jag var nere i götet senast... Det håller på att bli som Paris var med tiggare överallt, folk som skickar ut sina barn för att tigga istället för att tigga själva, etc etc.

Om det är ett folkslag jag inte har mycket till övers för så är det romer. Tyvärr, men det finns en anledning till att de har varit avskydda av så många i så många år. Säger inte att alla är drägg, men många verkar vara det.

Permalänk

Ger aldrig till tiggare.

Skulle dock kanske kunna tänka mig ge mat till någon uteliggare som verkligen behöver det.
Förstår inte varför de gör här ens..(tiggarna då)

Visa signatur

I am Extrazz.

Permalänk
Arvid Nordqvist-mannen

Ger aldrig pengar eller nåt annat till tiggare (bara sett dem på pendeltåget)

Av nån anledning har dem ju alltid fint laminerade lappar med nästan perfekt svenska (stavfel här och där), samma sjukdom, samma text, samma bild, samma familj osv..

Permalänk
Medlem

Jag och ett par kompisar var i England och hade konfirmationsläsning och så för många år sedan. Då gav vi vpra tonfiskmackor som vi inte hade mycket till övers för till en uteligger som satt på gatan. Han blev väldigt glad iaf! Till de som springer runt på spårvagnar och tigger är ju otroligt jobbiga. De försöker också spela på folks dåliga samvete. "åhh stackars honom han går där med sina skitiga kläder och på hans skylt står det att han behöver massor med pengar för en ögonoperation" Fler som sett denna kille på spårvagnen?

Visa signatur

HD5770 1GB| Phenom 2 x2 555 3.2ghz BE@ x3 3.6Ghz| 2x2048ddr3 corsair xms3 1600mhz | Corsair HX520w | HP w2207| Antec 180b

Permalänk
Medlem

Jag jobbar inom Svenska Kyrkan och kan lova att jag stött på både den ena, den andre och den tredje på jobbet. Jag ger inte mycket för uteliggare/tiggare. Precis som det tidigare konstaterats i tråden så spelar de oftast på människors samvete, men vill egentligen bara ha pengar till alkohol/cigg/knark.

Flickvännen är ju tyvärr dock fortfarande lite för godtrogen...

//Gorian

Visa signatur

---

Permalänk
Medlem

Jag ger aldrig pengar till tiggare eller hemlösa då det finns kyrkor eller andra organisationer som ser till att dom får mat, pengar spenderas mestadels på snus/cigg/alkohol eller droger.

Tyvärr har jag stött på människor som tycker att jag är hjärtlös med mina åsikter gällande tiggare/uteliggare/missbrukare men när jag vänder på steken och säger: "Ja men om du är en sådan god samarit kan ju du låta personen få bo hemma hos dig med allt vad det innebär tills han/hon kommit på fötter igen?" då får man höra "njaee.. det finns ju organisationer som tar han om sådant.." samma visa var gång ifrån hycklarna, det går bra att värna och tycka synd om utslagna men bara så länge dom håller sig på avstånd.

För att socialen ska hjälpa människor krävs det ett viss mått av motprestation, dvs ska åke hemlös med 15års missbruk men numera ren få ett eget boende kanske han måste komma in till kontoret en eller två gånger i veckan under en längre tid för att visa upp att han numera är skötsam och inte fallit tillbaks i gammalt missbruk. En del tar chansen medans andra faller tillbaks till missbruket då bandet till drogerna är för starkt, sedan är det andra som väljer att själva hålla sig utanför samhällets struktur pga "storebror ska inte kontrollera mitt liv" eller också pga psykisk störning(paranoida).

Just my 2c..

Visa signatur

Me, Myself and I...

Permalänk
Medlem

Finns endel som tigger "under hot" dvs det är någon helt annan som tar pengarna i slutändan.

Ger inte heller en krona till tiggare.

Visa signatur

| Ryzen 2600 | * | 16 GB DDR4 | EVGA 1060 6GB SC | * |
| Steam - Toivo |

Permalänk
Medlem

Tiggare från Rumänien? Jo, tjena... Har de råd att ta sig hit så kan de fan betala sitt eget upphälle. Parasiter är vad de är... Vill de har hjälp så får de precis som alla andra söka upp socialen.

Permalänk
Avstängd

Tiggarna är inget emot indianerna med sina flöjter.

Hatar o julhandla när man möter så mkt jobbigt folk. =/

Permalänk
Avstängd

Alltså dom har ju inte råd att ta sig hit egentligen, dom får hjälp av kriminella som sedan tar hand om vad man tigger ihop. Inte svårt att förstå direkt...

allt ihopp om ett bättre liv antar jag.

Permalänk
Medlem

var en tiggare som jag tyckte var seriös, men gav aldrig pengar till han därimot gjorde många andra det. såg han 2 dagar senare kraftig påtänd vid plattans trappor vid t-centralen han låg upp och ner i trapporna helt borta(stockholm) jävla lirare altså, snacka kunde han verkligen!

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem

Träffade på en i Uppsala i förrgår.

Hon ursäktade sig och frågade om jag kunde ge henne en tjugolapp när jag gick förbi.
Svarade med att hon visst kunde få en tjugolapp om jag fick en femtiolapp tillbaka.

Skrattade gott efter det

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Brallan:

Träffade på en i Uppsala i förrgår.

Hon ursäktade sig och frågade om jag kunde ge henne en tjugolapp när jag gick förbi.
Svarade med att hon visst kunde få en tjugolapp om jag fick en femtiolapp tillbaka.

Skrattade gott efter det

Riktigt taskigt hörrudu...:(:/ Vad har du för människosyn? Hade varit bättre du inte sagt något alls i så fall.:)

Visa signatur

Here at Sweclockers we are all colleagues with each other! Those of us who just love Apple, we go beyond the: "We are all colleagues with each other"-talk! We ARE The iFamily!(F) Because we iTalk Apple! Simple as that! I am a proud member of The iFamily!<3
R.I.P. Steve Jobs!<3 See you in the iCloud!(F) I feel iSad...:'(
iFamily Sweden!

Permalänk
Medlem

Gatumusikanter är dom enda som jag ger pengar till, men då ska dom vara duktiga. Tiggare aldrig.

Visa signatur

We are the music makers, and we are the dreamers of dreams.
Youtube | Spotify Playlists | Soft | Rapp | Rytm | Kött | Kalas |

Permalänk
Medlem

Kom just på en annan skön kille som brukade komma in på jobbet (jobbar inom Svenska Kyrkan). Han var väl i ~60 års åldern. Brukade komma in och äta frukost (betalade alltid för sig), var alltid mycket välklädd (kostym) och artig. Efter några besök berättade han att han helt frivilligt var hemlös. Enligt han själv var han mångmiljonär från något arv, men hade haft diverse problem med myndigheterna tidigare och ville därför vara helt fri från dem.
Han brukade sova på en soffa nere i källaren några timmar vissa dagar.

Lustig kille.

Visa signatur

---

Permalänk
Medlem

Dessa tiggare i Göteborg skådespelar så dåligt. Det är ju en och samma familj/bedragarnätverk tror jag. Mobil har jag sett dom använda.

En darrande man med käpp står i närheten vid domkyrkan och tigger - Jag går vidare till Kompassen och ser samma darrande man igen... eller vänta hur kom han dit så fort? Jag kollar lite mer nogrant och ser ju att det inte är samma man utan en annan man som spelar på samma dåliga darrande stil.

Visa signatur
Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av m0rk:

Tiggare från Rumänien? Jo, tjena... Har de råd att ta sig hit så kan de fan betala sitt eget upphälle. Parasiter är vad de är... Vill de har hjälp så får de precis som alla andra söka upp socialen.

Och du tror på allvar att det är dem själva som har betalat resan till Sverige? I typ alla fall är det organiserad brottslighet där de tigger under hot osv.

Visa signatur

Intel i7 4790K | MSI GeForce GTX 980 Gaming | ASUS Z97M-PLUS | Samsung 850 Pro 256GB
8GB Corsair Vengeance Pro | Fractal Define Mini | Noctua NH-U14S | EVGA Supernova G2 750W
rickardj.se | Spotify-profil: http://open.spotify.com/user/richswe

Permalänk

Haha vet att när jag har varit på krogen och ska någonstans med vagnen så kommer det ibland på ett schysst musikant gäng på vagnen och spelar Rätt underhållande faktiskt!

Visa signatur

"Tvångsmata dig med nitroglycerinkabbare"

Permalänk
Medlem

Bara att göra sitt och jobba på statsmissionen en gång i månaden och sen slipper du bry dig.

Visa signatur

Ominous Doctrines Of The Perpetual Mystical Macrocosm

Permalänk
Medlem

Gypsy child thieves finns det en dokumentär som heter som fanns på SVT-play förut.

kolla från 55:e min så kan ni se vilka fina hus de bygger i Rumänien med tiggeri/stöldpengar.

Watch documentary online Gypsy child thieves Social documentary on documentariestv.net